USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині підтримали звернення аграріїв до центральної влади

15 Лютого 2016 10:55
Внести зміни до податкового законодавства, щоб не допустити крах агропромислового комплексу, закликають нардепів депутати Волиньради.

Про це йшлося під час другого пленарного засідання другої сесії облради сьомого скликання 10 лютого.

Звернення аграріїв Волині та депутатського корпусу Волинської обласної ради до Президента України Петра Порошенка, Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана та Премє’р-міністра України Арсенія Яценюка щодо оподаткування в агропромисловому комплексі представив депутат Віталій Заремба. З його слів, звернення затвердили під час засідання постійної комісії облради, а згодом – під час зібрання аграріїв. Депутат зауважив, що потрібно терміново внести зміни до податкового законодавства.

Підтримав звернення депутат Валерій Діброва, який наголосив, що питання набрало загальнонаціональної ваги. З його слів, раніше були створені два реєстри ПДВ – електронний та «в ручному режимі для сільгоспвиробників з поданням всіх документів». З його слів, ті нардепи, які голосували за це, заклали можливість для корупції в державі. Він обурився, що в той час, коли формують Антикорупційне бюро, одним розчерком пера приймають закон із корупційною складовою. Він просив, оскільки звернення стосується загальнонаціональної проблеми, звернутися із закликом його підтримати до всіх обласних рад.

Голова обласної ради Ігор Палиця підтримав звернення та погодився, що наразі преференції мають великі експортери зерна, а аграрна галузь фактично поставлена на коліна. Він підкреслив, що усім відомо, хто голосував за такий закон, попри те, що зараз не прийнято поіменно називати цих депутатів.

Депутат Анатолій Вітів зазначив, що 236 депутатів, які ухвалили сумнозвісний закон – правляча коаліція, яка прийняла бюджет, зміни до Податкового кодексу. Він закликав колег звернутися до своїх однопартійців-членів коаліції, щоб вони скасували ганебні закони та внесли зміни у Податковий кодекс.

«Ситуація в агропромисловому комплексі є несприятливою й через посушливі погодні умови. Не сприяє розвитку сільськогосподарської галузі й зовнішньоекономічна кон’юнктура - світові ціни на зерно знижуються вже декілька років поспіль. При цьому, відсутня будь-яка фінансова підтримка, окрім компенсації відсотків за кредитами. Банківська відсоткова ставка перевищує 30 відсотків річних.

Незважаючи на це, Законом України від 24 грудня 2015 року N 909-УІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» змінено перерозподіл сум ПДВ для аграріїв.

Згідно з попередніми розрахунками, лише 40 відсотків закумульованого ПДВ залишиться для аграріїв, а 60 відсотків - будуть перераховані у державний бюджет. Крім того, збільшується в 30-40 разів сума єдиного податку, плата за землю під господарськими дворами. Сільгоспвиробники змушені будуть віддавати від 50 до 60 відсотків коштів з чистого прибутку. Разом з тим, у Державному бюджеті України на 2016 рік не передбачено дієвої державної підтримки для агропромислового комплексу», - йдеться у зверненні.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКІ АГРАРІЇ ПРОСЯТЬ ПОЛЕГШИТИ ЇМ ЖИТТЯ

«Вважаємо, що такі новації означають крах агропромислового комплексу України та логічно спричинюють масові акції протесту з боку фермерів, агровиробників. Сьогодні йде загроза знищенню малого і середнього бізнесу в аграрному секторі України: фермерських господарств та сільськогосподарських підприємств, які забезпечують внутрішній ринок продовольством, армію продуктами харчування, створюють робочі місця, зберігають село, його культурні і духовні традиції», - зазначають автори документу.

Депутати підтримали текст звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Гречкосій Показати IP 15 Лютого 2016 12:06
Шановні депути можуть перевести на ці звернення весь папір, який знайдуть на Волині- і все"дно толку не буде. Волинякам потрібно включати мозги на виборах, а зараз- поїзд пішов.Таких словесно-політичних онаністів-недоумків, як у ВР певно немає навіть у Кремлівській Орді. Тому вихід один- ампутація + тотальне ввімкнення сірої речовини в головах на виборах, от і все.
Тарас Чурило Показати IP 15 Лютого 2016 12:25
Аграрний сектор в критичному стані, ціни на пальне, добрива насіння стають для селян непосильними
Ірина Таран Показати IP 15 Лютого 2016 12:27
А все робиться з метою, щоб довести селян до зубожіння і відкрити штучний ринок землі. Надіюсь обласна влада знайде вихід із ситуації
аграрій Показати IP 15 Лютого 2016 13:31
В компартійні часи секретарі райкомів партії розбирались у всіх питаннях - і в освіті,і в гінекології,і в сільському господарстві і всіх інших галузях.Так само зараз секретар - слюсар Вітів не знаючи де він працює розбирається у всьому.Ось тому ми так і живемо.
Юлія Парій Показати IP 15 Лютого 2016 14:30
Майже всі сільськогосподарські підприємства, які ще рік тому функціонували на стадії розпаду, а держава вдає, що нічого не відбувається
Українець! до Ірини Показати IP 15 Лютого 2016 17:26
З Вашим коментом цілком згідний, але обласна влада виходу із ситуації не знайде.
ягодка Показати IP 16 Лютого 2016 15:44
А як на рахунок 8% оренда землі за 1 га,від оцінки зелмлі, скоро усіх поставлять на коліна!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus