USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині поменшало великої рогатої худоби

21 Травня 2014 18:37
Цього року чисельність поголів’я великої рогатої худоби зменшилася порівняно з минулорічними показниками більш як на 7 тисяч. Поголів’я ВРХ скоротилося майже в усіх районах області.

Про це стало відомо під час виїзного семінару аграріїв і працівників департаменту агропромислового розвитку області вчора, 20 травня.

Як розповів директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко, порівняно з минулим роком чисельність поголів’я ВРХ знизилась на 7,5 тисячі, зокрема корів поменшало на 1092 одиниці.

Найгірша ситуація в Ковельському районі. Там на місцевих підприємствах, порівняно з минулим роком, чисельність поголів’я корів стала менша на 2,5 тисячі. Лише у Володимир-Волинському районі великої рогатої худоби дещо прибуло, а на Шаччині все залишилося без змін.

Якщо ж рахувати лише корів, то прибуло лише в Рожищенському та Володимир-Волинському районах.

Юрій Горбенко припускає, що така ситуація в області склалася у зв’язку з ціновою політикою. Нині займатися відгодівлею великої рогатої худоби на забій не надто вигідно.

До слова, вже кілька років тому виробництвом яловичини не займається й ТзОВ «Городище», на території якого відбувався семінар. Його керівник Анатолій Никонюк розповів, що нині на підприємстві утримують майже три тисячі ВРХ, але виробляють лише молочну продукцію. Відгодівлею нині вони не займаються – бо не вигідно. Ще й ціни на молоко впали, тож і це виробництво під загрозою.

Нагадаємо, днями Мінагрополітики підписало меморандум з переробниками молока про стабілізацію закупівельних цін на цей продукт. Згідно з цим документом, ціни мають бути не нижчими зафіксованих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
1111 Показати IP 21 Травня 2014 18:46
Карпюк пішов. ВРХ зразу ж поменшало. Особливо- в Ковельському районі.
Анонім Показати IP 21 Травня 2014 18:48
врх меншає молока більшає
Синонім до Анонім Показати IP 21 Травня 2014 18:53
Нема на Вас Карпюка Віталія, а той знав, що і як треба робити!.. Команда блін!!!
Пастух Показати IP 21 Травня 2014 19:18
Я б не погодився з висновком. На мій погляд, тільки збільшилося. Питання в тому, кого/що рахувати великою рогатою худобою.
Всезнайко до Пастух Показати IP 21 Травня 2014 20:05
Пропоную рогатою худобою вважати БЮТовців...
Вано до Всезнайко Показати IP 21 Травня 2014 23:06
а як жеж Ерема з своїми підстилками?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus