USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Через кого на Волині руйнуються дороги й міст через Стир

16 Червня 2014 12:20
Проблемна ситуація склалася в Рожищенському районі: пісок видобувають незаконно, дороги понищені, люди блокують проїзд вантажівок, бо через вібрації руйнуються житлові будинки.

Вирішення цієї проблеми спробували знайти під час оперативної наради в голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта сьогодні, 16-го червня.

«Ситуація складається така, що за 2010-13-ті роки розробники земельних родовищ біля села Сокіл сплатили податків трохи більше 684 тисячі гривень, це - гроші за землю і надра. За цей же період вони видобули понад 375 тисяч тонн піску, прибуток від цього – понад 11 мільйонів гривень. Автомобілі їздять навантажені по 50 тонн, дороги на це зовсім не розраховані. Тепер там доріг зовсім немає, вони навіть гірші, ніж на Львів. У їх ремонт вже вкладено півтора мільйона гривень, а зараз треба ще 20 мільйонів. Люди постійно блокують рух автотранспорту, бо через вібрації від важелезних вантажівок руйнуються будинки», - пояснює голова Рожищенської РДА Вадим Дулюк.

Окрім того, для рожищан виникають проблеми із доїздом в населені пункти, адже перевізники відмовляються їхати понищеними автошляхами. А нещодавно один з автомобілів, навантажених піском, перекинувся через ями на дорогах. Вадим Дулюк наголосив, що ситуація в районі загострюється: є загроза руйнуванню мосту через річку Стир.

Це підтвердили й у сільгоспінспекції, мовляв, видобуток піску в районі відбувається з порушеннями.

«Ми зробили перевірки й виявили 23 порушення, дали 28 приписів, склади 27 протоколів, штрафів накладено 7 тисяч. Частина цих порушень, у сфері користування надрами, стосується й Рожищенського району. Ми рекомендуємо дати доручення сільським головам виявляти порушників й нас інформувати, аби своєчасна була реакція», - розповідає керівник Державної інспекції сільського господарства у Волинській області Світлана Соколовська.

Начальник Державної екологічної інспекції в області Олександр Ткачук довів до відома, що в Рожищенському районі є 6 суб’єктів, які займаються розробкою родовищ, найближчим часом буде ще двоє.

«Окрім законного видобутку, є чимало фактів незаконного. Ми пропонуємо сільрадам брати ділянки, де незаконно беруть пісок, на свій баланс для власних потреб», - радить Олександр Ткачук.

Такий стан справ губернатор назвав крадіжкою корисних копали в держави й поцікавився, що роблять у прокуратурі.

Представник прокуратури Олег Корецький відповів, що їх правоохоронний орган нічого тут не може змінити.

«Ми не можемо самостійно виїжджати на перевірки, бо для цього необхідно залучати відповідні інспекції. В Рожищах є 5 суб’єктів господарювання. Спеціальні дозволи у них є, строки до 2020-го року, 2015-го року. З позиції видобутку ми нічого зробити не можемо», - говорить прокурор.

«Ми бачимо прифронтову смугу, а не дорогу. В кінцевому результаті не можемо заборонити видобуток, бо будівництво зупиниться. Я бачу тут проблему: є маса контролюючих органів, які кажуть: там не можу, тут не можу, то варто подумати над їх доцільністю й, може, об’єднати ці структури в одну ефективну», - говорить Григорій Пустовіт.

Дорожники повідомили, що в цьому місці можливі два варіанти будівництва доріг, і на це потрібно приблизно 50 мільйонів гривень, однак коштів немає.

Аби це питання хоч якось врегулювати, губернатор доручив керівникам структурних підрозділів встановити ваги для вантажних автомобілів у Рожищенському районі, а ДАішникам конролювати ситуацію, щоб машини з піском не їздили дорогами перенавантажені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
1221 Показати IP 16 Червня 2014 12:27
Попередня влада була недолуга з цим розібрались, а нинішня долуга не може нічого зробити теж, то для чого вона з її дешевими лозунгами і гаслами ???????????
Українець Показати IP 16 Червня 2014 12:31
Дулюк обіцяв на інавгурації все порішає, якщо встигне
рожище. до Українець Показати IP 17 Червня 2014 00:39
коментар було видалено
100 Показати IP 16 Червня 2014 12:44
Вихід простий збудувати нормальну дорогу розраховану на ці фури і збільшити видобуток піску. Де взяти гроші? Жалко, що обласна влада не може випускати олігації. Дороги дорого-проте бездоріжжя дорожче.
100 Показати IP 16 Червня 2014 12:52
Хоча Львів випускав облігації для будівництва стадіону. Якщо основними купцями цих облігацій будуть підприємства розробники, а цьому можна посприяти неофіціно ти виграють усі.
Наючий Показати IP 16 Червня 2014 12:53
Усе нижче викладене буде у формі припущень, усі факти, імена та події носять статус видумок і знову ж таки припущень... 1. Чогось Адим Улюк так взявся за карєри, що навіть поїхав в овласть оповідати про трагедію з піском. Хоча, коли великовагові машини возили йому на Сметанкову вулицю пісок на будівництво будинку він цією проблемою не переймався. Більше того, має місце такий факт як "наїзд" з боку Адима Улюка на діяльність підприємця Ергія Отюка, який теж свого часу возив пісок, правда він його тупо крав і покривали його в цьому Етро Уренчук та Етяна Еменюк, яких до речі дуже хочуть змістити з посад: першого - Адим Улюк, другу - Ітлана Околовська. З огляду на це схема має бути дуже проста: Етяна Еменюк має зайняти місце Етра Уренчука (такі домовленості є між Адимом Улюком та Етяною Еменюк, а сам же Етро Уренчук має поїхати назад у свій Юбешів).Але тут є одне "АЛЕ": кожен новий олова ДРА знімав з роботи Етра Уренчука і як результат - немає уже давно тих олів, а Етро Уренчук і далі працює. Так буде і цього разу. Більше того, не так давно при пянці Арас Ойтович сказав, що він буде оловою ДРА як представник Етра Орошенка в районі і тоді він усім покаже де раки зимують: і Адиму Улюку, якого доля уже визначена так чи інакше, і Ерці Арцкоп і ще багатьом кому - казав шо буде жарити по повній усіх і уся, а найбільше перепаде... Думайте самі кому. 2. Низька система трафів для Ітлани Околовської - не проблЄма - вона знає як це ВИПРАВИТИ, вона знає як украсти 26 тис грн на ремонт машини (кондиціонер, електросклопідіймачі тощо), якого не було, вона знає як прийняти на роботу невістку, племінницю, за абло інших людей, як загнати в ДЛТУ гроші за навчання якого не було - згадайте лиш як епутат Алерій Іброва критикував спекцію в особі Ітлани Околовської за корупцію і усе одразу стане ясно. Вона зараз виганяє з роботи Етяну Еменюк за те, що Етяна підставила Асю Енисюка з бензином: Еменюк вкрала 2000 л бензину і списала на Асю Енисюка, якого, до речі, уже вигнали з роботи - нізащо постраждав чоловік. От тепер скажіть яка революція відбулась? - Революція Гідності - то де гідність??? - одні ХАПУГИ скрізь!!!!
Анонім до Наючий Показати IP 16 Червня 2014 13:04
коментар було видалено
Рожищанин до Наючий Показати IP 16 Червня 2014 15:32
Можна подумати, що Вася Денисюк - білий і пухнастий!
думка Показати IP 16 Червня 2014 13:53
Скоріше треба міняти керівництво ОДА інакше область взагалі загнеться! З самого початку роботи Пустовіта почались ці ганебні наради, де голова не ставить завдання, видає розпорядження і контролює їх виконання, що і повинен робити, а проводить слухання доповідачів, не вимагає, а питання задає ніби школяр, де одне малозначиме питання для області, можуть слухати ГОДИНУ!!! Це пустозвонство і марна трата часу! А одні кадрові призначення по типу "був на Майдані" - приведуть до повного краху (сподіваємось Порошенко скоро зміни проведе)! Призначення такого як Мирка на посаду керівництва інфраструктурою області - це взагалі... це транспорт, дороги, будівництво... Жах!!! А не кажучи вже про голів РДА і інші призначення... До чого все котиться???!!!
100 до думка Показати IP 16 Червня 2014 14:43
Спрацьовує принцип Пітера. Чим більша некомпетентність тим більша формулізація. Чого варте його нарікання на орфографічні помилки. Тепер я думаю, що там де вони є, де них не помічають, там стільки роботи, що немає часу їх помічати.
Мер Показати IP 16 Червня 2014 16:22
Дулюк ти придивись до МУЗИКИ це підколодна змія не довіряй і бережись
007 до Мер Показати IP 16 Червня 2014 17:11
Музика залишиться при будь яких розкладах. а Дулюк людина випадкова і не досвічена. Йому б машини гонити, а не керувати.
вс до 007 Показати IP 16 Червня 2014 23:45
а ти такий освідчений чому навіть машин не гониш?
9 цілих 8 десятих ЗД до 007 Показати IP 16 Червня 2014 23:50
Тарас, щодо мУзики - питання часу - крахоборство по МТС, лояльність до Масалова, їзда службовим авто за державний кошт з Луцька НА РОБОТУ В РОЖИЩЕ і НАЗАД ДО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ - це як мінімум не зовсім правильно.
рожище. до 9 цілих 8 десятих ЗД Показати IP 17 Червня 2014 00:36
а про МТС детальніше можна?
Депутат до Мер Показати IP 17 Червня 2014 11:05
Відчуввається дух Олежка Савчука... Підставити, оббрехати - його стиль. Може знову хоче порулити в районі?
св Показати IP 16 Червня 2014 23:42
скоро приїдуть еї і будуть шпулити музику в опу.от тоді може і орішає та залишиться
рожище. Показати IP 17 Червня 2014 00:30
Так так.Треба Бурого Нікончука Дулю старшого на музику натравити.Хай попють йому трохи крові.
сват Показати IP 17 Червня 2014 23:19
музика - це скритий регіонал ! бігав хвостиком за масаловим і лизав йому попу ! ледар і зануда він ! а думає лишень про те як наступне скликання просидіти в раді головою ! хтось може назвати хоть одну справу яку зробив в районі музика ? всі розуміють що дулюк в районі випадкова людина але це найбільш вигідно саме музиці !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus