USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині сільські депутати нічого не роблять, а голови - «жебракують»

12 Березня 2015 18:37
Громадські активісти проаналізували роботу сільських голів і депутатів. З їхніх слів, ці чиновники й політики виконують, практично, лише технічні функції й не впливають на розвиток населених пунктів.

Про це йшлося під час круглого столу «Можливості розвитку малих громад в умовах децентралізації влади» в обласній раді 11-го березня.

Аналіз робочи чиновників здійснив Волинський інститут підтримки та розвитку громадських ініціатив. Його президент Петро Лавринюк каже, що на початку своєї каденції сільський голова пише лист в облраду: «Дайте гроші». На це йому відписують: «Немає грошей». На цьому, розповідає Лавренюк, усі функції сільського голови впродовж уже 5-ти років виконані.

«Ми проаналізували запити депутатів і серед них не побачили запити сільських громад. Постає питання: що ж роблять у селі депутати, на що вони впливають?! Окрім того, ми вивчили функції сільських голів. Він не може ні призначити, ні звільнити керівника клубу, директора школи, бо вони підструктурні різним управлінням в районі чи області. Якщо сільський голова не може впливати на управління, то які ж у нього функції?! Давайте називати речі своїми іменами. Вони виконують лише технічні функції прийняття бюджетів і земельних питань. А коли приходить час виборів, то сільський голова перед виборами ходить і просить людей, аби вони стали депутатами», - розповідає громадський активіст Петро Лавринюк.
Він зауважив, що в містах значно інша ситуація, адже там як депутати, так і градоначальник мають важелі впливу на розвиток населеного пункту.

З цього приводу громадський активіст закликав сільські громади об’єднуватися, аби мати більше повноважень, кращі бюджети й нові перспективи розвитку.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що 43% лучан не готові до децентралізації.

Окрім того, волинський науковець наголосив: або децентралізація в Україні, або шлях латиноамериканців, де масове вимирання сіл та зубожіння населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
хех Показати IP 12 Березня 2015 19:59
Той пєтя такий самий безтолковий
житель Липин Показати IP 12 Березня 2015 20:17
саме бідьше жебракують у нас в сільській раді, приїдуть на дорогогих іномароках, а щоб довідку взяти до нашої секретарши яка відїла зад до 100 кіль тільки в становлені дні !!
Аманда Показати IP 12 Березня 2015 20:46
Той "Пєтя" якраз і толковий, всі мислячі люди давно розуміють, що без адміністративно-територіальної реформи руху вперед не буде
ну ну до Аманда Показати IP 12 Березня 2015 22:56
Не раз бачив його пяного в маршрутці з 2літровим пивом.алкаш
Роман Показати IP 13 Березня 2015 08:20
Я, як сільський депутат згідний з цією тезою. Дуже важко, якщо майже неможливо якимось чином впливати на процес покращення життя в селах. Всі наші починання розбивалися об фразу "нема грошей в бюджеті". На рівні сільської ради всі функції керування знаходяться в сільського голови і виконкому
голова села Показати IP 13 Березня 2015 09:06
Місцеве самоврядування мертве.І після обєднання воно не оживе...
село Показати IP 13 Березня 2015 09:38
а в Ратнівському районі все інакше - голова і звільняє, і назначає, і капусту косить. Все в селах порозвалювали. Культури - ноль. Можливостей - ноль. Як ви те село піднімати думаєте, якщо там, як і в містах, навіть толкова молодь не в своїх хатах живе, бо на своє заробити неможливо! В мене серед знайомих вже 6 самогубців, причому усі від 18 до 25 років пішли з життя від відсутності перспектив. І всі з нормальних сімей. От і ваш популіз вже замучив. Вийдіть на вулицю, тут поговоріть з людьми, в село поїдьте та поговоріть і почуйте накінець, що ми так зобули, що скоро з голоду будемо пухнути!
Анонім Показати IP 13 Березня 2015 12:37
100% згідна, що молоді немає перспективи в наших селах і державі . Немає стабільності, а одне розчарування в усьому...
анонім другий Показати IP 8 Листопада 2015 20:24
Голови сільських рад нічого не роблять крім того, що ділять землю "бійцям АТО" ,а це дуже важлива проблема ,як це ж поділити!!! А остальне нічого не цікавить,як до нового участка провести електрику або тепло,а також дорогу!!! От такі справи в Дубовій!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus