USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині - торги за посади: про що говорив Пустовіт з кандидатом в голови РДА

18 Березня 2014 08:41
Працівники Ковельської райради та райдержадміністрації, деякі районні депутати та сільські голови рушили автомобілями та службовим автобусом з Ковеля до Голоб, де у селищному Будинку культури за їх участю 17 березня відбувся незвичайний політичний захід.

Як твердить заступник голови райради Галина Коляда, вони приїхали на зібрання, яке «викликане необхідністю публічного обговорення кандидатури на посаду голови Ковельської райдержадміністрації». Зі слів депутата райради Віктора Лук’янчука, – на «громадські публічні слухання, які мали би відбутися ще два тижні тому». Запропонувавши порядок денний, Галина Степанівна наголосила, що з першого питання, тобто з «обговорення кандидатури», будуть інформувати кандидати на посаду голови РДА. А так, як з трьох кандидатів прибув з Ковеля лише один Віктор Лук’янчук, то саме його вона запросила до трибуни.

«Я думав, буду виступати третім, бо попередньо було озвучено, що є три претенденти на посаду голови райдержадміністрації. Але відсутні два. Це – пан Гетьман і Юрій Поліщук. Не знаю, по якій причині… Шкода, звичайно, що немає Юрія Петровича. Якоби є інформація, що він повіз документи на призначення. Це може бути. А, можливо, він вже призначений. Хоча, на моє переконання, це – неправильно. Всі кандидати, їх могло бути і п’ять, і десять, повинні були бути тут – перед громадою», – дивувався Віктор Лук’янчук.

Галина Коляда повідомила, що захід, який проводиться, запланували ще у п’ятницю. Депутата райради Юрія Поліщука і секретаря міської ради Михайла Гетьмана на нього запросили. Але ніхто з організаторів не міг передбачити того, що у понеділок Юрія Петровича керівництво терміново викликало до Луцька. «Він повіз документи на затвердження, чи на подання на посаду», – мовила Галина Степанівна. А ось Михайло Олександрович їй сказав, причому в присутності депутатів, що категорично відмовляється від посади голови райдержадміністрації.

Віктор Лук’янчук розповів про свою недавню розмову із головою облдержадміністрації Григорієм Пустовітом. «Сьогодні, на жаль, багато посад в області є вакантними. Ведуться торги. І я про це заявив губернатору: «Ви затягнули оті торги в часі. Давним-давно вже могла б і Ковельська райдержадміністрація працювати, і інші адміністрації. На превеликий жаль, сьогодні – те ж саме, що й було: вертикаль влади формують дві партії – «Батьківщина» і «Свобода». З усіх 16 районів нашої області тільки нібито дві кандидатури є позапартійними, скажемо так. Не знаю, у який спосіб мають призначити голів у Горохівському і Рожищенському районах», – каже Віктор Лук’янчук.

Він розказав, що зробить, першою чергою, в разі призначення на посаду голови РДА: налагодить співпрацю з головами сільських та селищних рад. А ще повідав, що є противником президентської вертикалі влади, тобто обласних та районних державних адміністрацій, які потрібно було уже давно ліквідувати, створивши натомість виконкоми.

Відповідаючи на одне із запитань, Віктор Володимирович сказав: «Да, були моменти, коли Лук’янчуку фінансово було дуже важко. Коли у Лук’янчука було п’ять кредитів. Коли мої свині нікому не потрібні були, або їх забирали, то за півціни… Я ніколи не думав, що сьогодні не буде Михайла Гетьмана, за якого дуже багато проводив роботи, щоб його призначили [[i]на посаду голови РДА] міський голова Олег Кіндер. Це не секрет. У свій час я і Гетьману, і Кіндеру казав: «Не влазьте у справи району!» Тому що вони уже перебирали на себе керівництво у районі. Говорю: «У нас є депутати, районна рада, слава Богу, вона – легітимна. І ми розберемося у себе в районі».

Кандидатуру Віктора Лук’янчука підтримали депутати районної ради Лідія Козуля та Ігор Верчук, інші виступаючі. «Якщо вони [[i]керівники ОДА] посміють затвердити там Юрія Петровича [[i]Поліщука], то ми повинні прийти і сказати Пустовіту: «Гріша, ти, мабуть, посунься з цього крісла, бо ми так не хочемо більше», – «пригрозив» з трибуни фермер Степан Чабан.

На завершення відбулося так зване «підсумкове анкетування», щоб, як заявила Галина Коляда, «наші сьогодні слухання не виглядали, що ми не можемо заявити про свою позицію». Участь у голосуванні взяли 45 чоловік: тільки сільські, селищні голови та районні депутати, оскільки «це самі ті люди, які представляють громадськість територіальної громади». Після підрахунку голосів з’ясувалося, що 33 з них бачать головою Ковельської райдержадміністрації Віктора Лук’янчука, 9 – Юрія Поліщука, 1 – Михайла Гетьмана, 2 – нікого не підтримали.

Багато учасників зібрання привітали Віктора Лук’янчука з «анкетним обранням», потиснули йому руку. Залишилося тепер чекати на президентський Указ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Луцьк Показати IP 18 Березня 2014 08:51
Клоуни!!!
джо до Луцьк Показати IP 18 Березня 2014 09:52
як і очікувалось, що пустовіт буде займатись тільки маячнею та словоблуддям. ось і результат. ну невже ми не можемо ще раз зібратись біля ОДА та скинути того замполіта з трону?
Андрій Показати IP 18 Березня 2014 08:54
Віктор Володимирович, мудрий та принциповий чоловік! Тому влада, навіть "демократична", боїться такої людини!!! нова Панда виростає... :)))
Агро Показати IP 18 Березня 2014 08:57
Якщо ліквідувати райадміністрації - то ніхто не відчує що їх немає крім тих ледарів,нероб,трутнів,неуків, які рвуться на ці посади.
ковельчанка Показати IP 18 Березня 2014 09:09
Нехай спочатку Лук’янчук розрахується з людьми за паї! Це жах як він людей дурить!!! І такого ще головою РДА?! Ви що там, взагалі...?!
Ірина Показати IP 18 Березня 2014 09:16
Лукянчук не зовсім достойна людина. Він усіх та усе (закони совісті) переступить йдучи до своєї цілі - ВЛАДИ!
Віталій Показати IP 18 Березня 2014 10:10
Мав приємність писати про Лук’янчука кілька журналістських матеріалів. Цілком адекватна, толерантна і професійна людина. Головне – знає господарство не з кабінету а на практиці, политій власним потом. Саме такі люди можуть щось розуміти і діяти згідно ситуації. Ковельський район шахтарський, промисловий чи туристичний? Аграрний? Отож-бо! А Віктор і є найсправжнісінький аграрій, що успішно виживає в сучасних нестерпних умовах. Вимога сьогодення – саме такі керівники.
писака до Віталій Показати IP 18 Березня 2014 12:42
Що за брєд?! Інші нормально господарюють і про людей дбають і прибуток є, а Лук’янчук "виживає в сучасних нестерпних умовах"?! Щось тут не так! А якщо ви про нього так "писали", то вам, як ви пишите "приємно" заплатили і не треба тут такого піару людям втюхувати! Люди самі розбираються що і до чого!!!
Молотильник Показати IP 18 Березня 2014 11:03
"Але відсутні два. Це – пан Гетьман і Юрій Поліщук. Не знаю, по якій причині… Шкода, звичайно, що немає Юрія Петровича", - знакові слова фермера Лук'янчука. Відсутнього Поліщука йому шкода, а про Гетьмана й такого слова не знайшлося! Попри персональне запрошення Михайла Гетьмана на голобський саміт, Михайло Олександрович чомусь "категорично відмовляється від посади голови райдержадміністрації"? Можна тільки уявити, які емоції обуяли цього чинушу, коли він казав, що відмовляється від лобійованої паном Кіндером посади голови РДА! Невже подальшу (першого "хлопця на районі") чиновницьку дорогу переїхав комбайн, необлікований в гетьмановій декларації про доходи? http://www.volynnews.com/news/authority/sekretar-kovelrady-prykhovuye-svoyi-statky/
111 Показати IP 18 Березня 2014 11:17
Яке їхало -таке здибало.
456 Показати IP 18 Березня 2014 11:28
"На Волині - торги за посади" А торги в даному випадку це як ? " КТО БОЛЬШЕ"??????
654 до 456 Показати IP 18 Березня 2014 11:35
...Кого дальше!!!
сторонній Показати IP 18 Березня 2014 12:15
що робиться в Україні - тей робиться в нас в області і районах!!!місяць вже посади ділять. пустовіт не губернатор- а демагог. народна мудрість - на два хлопа - три пана. діліть далі!!!!! наступний- Донбас, а згодом - і Слобожанщина. Росія тільки сміється з цього цирку....
місцевий до сторонній Показати IP 18 Березня 2014 12:47
Пустовіт не командир, а замполіт! Тому і притаманна йому звичка підкорюватись, брати під козирьок, що інші говорять! От так і на Волині діється і далі буде так само, або Київ буде диктувати, а тут ще і місцеві, більш впливовіши можуть притиснути, що і роблять!!!
Мила Показати IP 18 Березня 2014 17:03
Повнюстю згідна з Агро. Не потрібно тих райадміністрацій зовсім.
11 Показати IP 18 Березня 2014 21:17
Лук"янчук чоловік порядний і чесний. Статків не нажив, ворогів не має, політичну позицію не міняв. Можна довірити керувати районом. А от Галочка Коляда - проста.. тьотка, в активі - два чоловіки, два кримінали і два гарних бл..ких оченятка.
Пустовіт на посади с Показати IP 29 Березня 2014 10:06
Партія сказала треба, Пустовіт промовив ''так точно, все буде зроблено''. Його не цікавить думка простих смертних людей, йому аби партії прислужитись. Що ж в області буде, як всі при владі будуть без освіт відповідних, без досвіду відповідного? Може платить йому партія за посади або хтось партії за посади платить, а він відпрацьовувати має???
Анонім Показати IP 7 Квітня 2014 21:59
Гнати. ПУСТОВІТА поганющою мітлою! Без освіти, без досвіду - ото Хубернатор, курям смішно! Де тобі він підпише подання для людина , яка самодостатня, вміє працювати, управляє і успішна як управлінець( тепер таких людей називають менеджер). Такі люди , як чиновники , йому непотрібні .Підсидіти можуть. А ще ж і заробити треба , бо після виборів.....?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus