USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині в об’єднаній громаді створюють ЦНАП

18 Грудня 2015 13:33
У Зимному вже підготували проект на створення Центру надання адміністративних послуг і подали на розгляд конкурсної комісії у Мінрегіонбуд.

Про це повідомили у прес-службі Офісу реформ у Волинській області.

Село Зимне Володимир-Волинського району раніше асоціювали хіба зі знаменитим жіночим монастирем, куди свого часу любили навідатися VIP-персони українського політикуму та шоу-бізнесу. Тепер славне на всю Україну й саме село: Зимне – перший створений на Волині центр об’єднаної громади.

Зимнівський сільський голова В’ячеслав Католик зізнається, що зіштовхнувся з проблемами, яких геть не очікував, але все одно працює на майбутній розвиток.

У Зимному вже підготували проект на створення Центру надання адміністративних послуг (його планують створити у приміщенні Будинку культури) і подали на розгляд конкурсної комісії у Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, що спільно з німецькими партнерами допомагатиме створювати та відбудовувати 10 найвдаліших в Україні ЦНАПів.
Зимнівський сільський голова Католик каже, що вже має бачення нового штату працівників та бюджету.

«Нам дуже потрібен гарний фахівець – проектний менеджер, і йому у Зимному готові одразу дати гарну зарплату. Проте поки такого немає. Тому експерти радили співпрацювати із громадськими організаціями і готувати якомога більше проектів», - каже сільський голова об’єднаної громади.

Також присутня під час зустрічі з фахівцями Офісу реформ староста Льотничівського сільського округу Таїсія Подзізей розповіла: «Наша колишня сільська рада немала, всі села газифіковані, є центральне водопостачання, є навіть водовідведення, маємо терцентр, швейну фабрику, інші структури, тож і податки є. А зважаючи на те, що тепер більше коштів лишатиметься у нас, то, сподіваємося, буде і освітлення, і дороги. А це – перша запорука процвітання та залученні інвестора».
До слова. Як розповідають у Кабміні, у Державному бюджеті 2016 року передбачено фінансування регіональних інвестиційних проектів із Державного фонду регіонального розвитку у розмірі 4,65 мільярда гривень. У Держбюджеті 2016-го також буде передбачено окрему субвенцію на підтримку об’єднаних територіальних громад у розмірі мільярд гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus