USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині – весняно-польові роботи у стислі строки

16 Березня 2015 17:29
Через нетипові погодні умови цьогоріч весняно-польові роботи в областірозпочали незвично рано, проте увесь комплекс робіт потрібно здійснити у стислі терміни, - повідомляють в облдержадміністрації.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови ОДА 16 березня.

Як повідомив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко, цьогорічні погодні умови спричинили нетипово ранні як для наших широт, строки початку весняно-польових робіт. Увесь комплекс робіт необхідно провести у стислі терміни. Посіяли 165 тисяч гектарів озимих, вони перебувають у доброму та задовільному стані, вже підживили 60% посівів.

Завершили перше підживлення озимого ріпаку на площі 26 тисяч гектарів. У весняний період планують засіяти ярими культурами в усіх категоріях господарств 284 тисячі гектарів, з них зерновими -108 тисяч гектарів, технічними 54 – тисячі гектарів, в тому числі цукровими буряками – 13 тисяч гектарів. З метою чіткої організації посіву цукрових буряків в області департамент агропромислового розвитку готує експрес-семінар із бурякосіючими господарствами. У семінарі візьмуть участь представники Гнідавського цукрового заводу та приватного підприємства «Європацукор» та узгодять умови співпраці з вирощування та переробки цукрових буряків.

До посіву ярих культур приступили сільськогосподарські підприємства у 9 районах області. Наразі в області посіяли понад 4 тисячі гектарів ранніх ярих зернових культур, з них пшениці ярої – 2 тисячі гектарів, ярого ячменю – тисячу, вівса - 1,6 тисячі гектарів.

Однією з проблем для аграріїв є фінансове та ресурсне забезпечення, крім цього, додаткові фінансові навантаження пов’язані із змінами у Податковому кодексі. Наразі Міністерство аграрної політики на лист голови ОДА відгукнулося і є відповідний законопроект щодо відшкодування пільгових пенсій.

Потреба в коштах для здійснення весняно-польових робіт сільгосппідприємствами області становить понад 900 мільйонів гривень, з них 850 – власні ресурси та майже 60 мільйонів гривень банківських та інших комерційних кредитів доведеться залучити аграріям. Свої послуги аграріям пропонує ПАТ «Аграрний фонд» шляхом укладання угод на постачання продукції з майбутнього врожаю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus