USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині заохочуватимуть йти на контрактну службу грошима й землею

22 Лютого 2016 13:29
В області розпочалося обговорення програми матеріально-технічного забезпечення військових частин. Так, на Волині планується створити Центр підготовки керівників територіальної оборони. А ще пропонується виділяти матеріальну допомогу волинянам, які підписують контракт про службу в лавах Збройних сил України.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови ОДА сьогодні, 22 лютого.

Як повідомив військовий комісар області Роман Кулик, на Волині розробили програму матеріально-технічного забезпечення військових частин на 2016-2020 роки.

Зокрема, одним із заходів планується підготовка 16 тисяч людей у підрозділи територіальної оборони. За потреби вони зможуть охороняти блокпости, забезпечувати правовий режим в області та навіть вести партизанську війну. Крім того, планується створити Центр підготовки керівників територіальної оборони.

Зі слів обласного військового комісара, створення Центру сприятиме підготовці обороноздатних підрозділів територіальної оборони, які у будь-який час зможуть стати на захист регіону чи держави в цілому.

«Навчання в таких Центрах покращить не тільки фізичну підготовку молоді, а й поліпшить патріотичний дух призовників, які перестануть боятися їхати в зону бойових дій, адже вони будуть обізнаними та підготовленими», – наголосив Роман Кулик.

Ще один розділ програми – заохочення волинян, які зголошуються на службу за контрактом. Так, додав комісар, пропонується виділяти матеріальну допомогу таким волинянам, а також безкоштовно доправляти їх на місця навчання.

До слова, як інформує Волинська регіональна дирекція національної телекомпанії України, Горохівська районна рада ухвалила рішення про матеріальне заохочення у розмірі 5 тисяч гривень громадянам, які вирішать служити за контрактом.

Також, як метод заохочення, пропонується резервувати земельні ділянки для людей, які зголошуються йти на контрактну службу в армію.

Нагадаємо, з Волині, згідно з планом, комісаріати мають поставити в ЗСУ більше 500 контрактників. Не виключено, якщо достатньої кількості контрактних військовослужбовців не набереться, то уникнути чергової хвилі мобілізації не вдасться.

Як раніше повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, із 540 контрактників з Волині, необхідних для поповнення Збройних сил, лише 73 людини зголосилися добровільно служити в армії.

Загалом, в Україні за перший місяць 2016 року 6 тисяч українців виявили бажання вступити до армії на контрактній основі. Таку велику цифру, озвучену Міністром оборони України Степаном Полтораком, можна пояснити обіцяним підвищеними зарплат для контрактників: для рядового складу обіцяють від 7 тисяч гривень, сержантського – від 8 тисяч гривень, офіцерський склад отримає зарплату від 9,5 тисячі гривень. Щоправда, як пояснюють у комісаріаті, більшість з осіб, які виявили бажання служити за контрактом, уже проходять службу – або строкову, або за мобілізацією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 22 Лютого 2016 13:51
Бла-бла-бла! Де землі стільки візьмуть? Люди,які партизани?
Анонім Показати IP 22 Лютого 2016 13:53
Землею 2 х 1 кв.м.
ВАСЯ Показати IP 22 Лютого 2016 14:06
...Також, як метод заохочення, пропонується резервувати земельні ділянки для людей, які зголошуються йти на контрактну службу в армію. Землею де .на цвинтарі
Галина Показати IP 22 Лютого 2016 15:05
Не вірю і ви не вірте. мій син отримав контузію , був в оточенні , три родини в одній квартирі а земельноі ділянки ніхто і не обіцяє . як далі вірити чиновникам ?
читач Показати IP 22 Лютого 2016 15:16
піти хіба що для того щоб взяти зброю і постріляти це б*дло яке розкрадає державу зараз у владі...
укроп Показати IP 22 Лютого 2016 15:41
Ви ще демобілізованим не дали землю а вже плануєте резервувати тим кого ще нема.
укроп Показати IP 22 Лютого 2016 15:45
Нехай Кулик своїх щюрів з районних військоматі відправить в АТО а замість них набе демобілізованих які наприклад лишись інвалідами але хочуть продовжити службу.
укроп Показати IP 22 Лютого 2016 15:47
І зробіть контракти з чітко вказаним терміном служби (2-3 рокі)
СЛОВ'ЯНИ Показати IP 23 Лютого 2016 15:53
УСІ ХОЧУТЬ МИРУ . . . ЯКИЙ НАХ. . . КОНТРАКТ . . . МИРУ ХОЧУТЬ . . .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus