USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

За місяць – 6 тисяч заяв: хто записується в контрактники ЗСУ

12 Лютого 2016 15:08
За перший місяць 2016 року 6 тисяч українців виявили бажання вступити до армії на контрактній основі. Про це підчас звіту на комітеті ВР з питань економічної політики сказав міністр оборони України Степан Полторак, - інформує УНН.

"6 тисяч чоловік за перший місяць 2016 року записались і оформляють контракт на проходження служби", - сказав С.Полторак.

Як повідомили Інформаційному агентству Волинські Новини в Волинському обласному військовому комісаріаті, більшість з осіб, які виявили бажання служити за контрактом, уже проходять службу – або строкову, або за мобілізацією.

Серед бажаючих продовжувати службу є й строковики з Волині, - повідомили в обласному комісаріаті.

Зауважимо, у минулому році на контракт протягом місяця в Україні записувалось 200, максимум 300 осіб. Цьогорічну ж цифру можна пояснити обіцяним підвищеними зарплат для контрактників: для рядового складу обіцяють від 7 тисяч гривень, сержантського – від 8 тисяч гривень, офіцерський склад отримає зарплату від 9,5 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше ІА Волинські Новини повідомляло, що Луцький об’єднаний міський військовий комісаріат проводить відбір для прийняття на військову службу за контрактом на посади рядового, сержантського і старшинського складу від 18 до 40 років, які за рівнем освіти, станом здоров’я, результатами професійно-психологічного відбору та рівнем фізичної підготовки придатні до військової служби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
НОНА Показати IP 12 Лютого 2016 16:22
Люди вимушені погоджуватися на контракт в звязку з тим, що військовим суттєво підвищили платню, а на Україні найти пристойну роботу дуже тяжко. Але люди не враховують того, що в армії відсутні нормальні побутові умови для служби і життєдіяльності та рівень фахової підготовки керівного складу вкрай низький. Як показало АТО наші генерали добре вміють білити бардюри, косити траву і красти але ніяк не воювати. Відсутність нормальних умов для служби дуже швидко призведе до розчарування. Залишається тільки сподіватися, що Господь дасть розуму нашим військовим керівникам. Слава Україні!
кореш до НОНА Показати IP 12 Лютого 2016 17:07
Пані НОНА! Де Ви бачили!,щоб генерал білив!,бордюри,чи косив!,траву!!! Ви наче з іншої галактики,бо це з області фантастики.
ку Показати IP 12 Лютого 2016 16:36
Верим, верим. И не 6, а 112 тыс. И не в ВСУ, а в полицию. А так все верно!
Адвокат Показати IP 12 Лютого 2016 18:38
Це обман ! Кабінет Міністрів України до цих пір своєю постановою не підняв оклади за військовим званням і посадові оклади . Наказ Міністра Оборони про нове грошове забезпечення - це не закон України, це підзаконні акти !!!!! Завтра це буде відмінено, а підписаний контракт залишиться ....!
Шкільний психолог Показати IP 12 Лютого 2016 22:09
До речі, психологічний відбір контрактників, мобілізованих і призовників проводять шкільні психологи, що знімаються з основних місць роботи. Це спеціалісти зовсім іншого профілю - ДИТЯЧОГО! Військкомату шкода місця на нормального, спеціально навченого військового психолога?!
катерина Показати IP 12 Лютого 2016 23:15
Я сама контрактник ЗСУ, і нам насправді підняли зарплати,і нас це приємно радує!Є можливість навіть будучи солдатом розвиватися далі,існують найрізноманітніші курси підвищеня кваліфікації (на яких я особисто була.Служба за контрактом набирає обертів у позитивну сторону.І ще є бегато плюсів про які тут довго розповідати.! Саме головне в армії я відчуваю стабільність!
Ну ну до катерина Показати IP 13 Лютого 2016 08:49
Ну да, а я чомусь вважав що служба в армії - це вміння володіти зброєю, військовою технікою, нарешті - здібність до фізичного знищення ворога. А стабільність в чому ? У 585 % премії ?? у тому що сьогодні ти при військкоматі, а завтра на полігоні Широкий Лан ??? А ... "набирає обертів у позитивну сторону", це - як ? Хто кого і на чому крутить ?
Анонім Показати IP 13 Лютого 2016 10:19
Читайте уважніше,я писала про підвищення кваліфікації,куди входить не лише теоретичне вивчення матеріалу а й бойова підготовка. Нарешті, жаль лише що в такі тяжкі часи,покращилось матеріальне забнзпечення військовослужбовців, розширюють штати військових підрозділів,і тут можна писати ще безліч різного.І навіть на рахунок забезпечення житоом-справи не стоять на місці! Ставай на чергу- збирає документи, отримуй житло!
Ну ну до Анонім Показати IP 13 Лютого 2016 17:17
А як же ! Через 5 років з початку контрактної служби дозволено стати на чергу (контрактнику), який не має житла, у т.ч і в батьків, і у паспорті немає штампу про приватизацію. Теоретично через 20 років після цього дозволяється отримати квартиру. Правда, у нас ще не забезпечені житлом по загальній черзі квартобіку за 1993 рік. (http://www.mil.gov.ua/diyalnist/zhitlo-dlya-vijskovosluzhbovcziv/).
Анонім Показати IP 14 Лютого 2016 20:03
Та що ви таке видумуєте,я стою на квартирній черзі не відслуживши першого контракту! А солдат контрактник із мого підрозділу отримав вже житло не закінчивши контракту,умови які йому запропонували йому підійшли,! Якщо сидіти і плакати як все погано,то нічого не вийде,а якщо бути трішки наполегливішим ,то всі дороги відкриті!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus