USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині змінюють процедуру призначення керівників комунальних закладів

22 Січня 2016 14:32
Обласна рада може отримати більше повноважень у процесі подання кандидатур на посади керівників об’єктів спільної власності територіальних громад.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області 22 січня.

Як повідомила заступник начальника відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області Мирослава Якимчук, зміни до Положення про порядок призначення та звільнення керівників підприємств, установ, організацій спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області вносять за пропозицією голови облради.

Документ хочуть змінити у частині, де йдеться про осіб, які вносять кандидатури на посади керівників комунальних підприємств та організацій та у частині щодо процедури розгляду пропозицій.

«Пропозиції щодо кандидатури на посаду Керівника об'єкта спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області подаються голові обласної ради відділом з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради та профільними постійними комісіями обласної ради», - йдеться у пропонованих змінах до документа.

«За два місяці до закінчення терміну дії контракту відділ з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради подає голові обласної ради письмову пропозицію про укладення контракту з Керівником на новий термін або вносить пропозицію щодо нової кандидатури на посаду Керівника», - передбачається у проекті рішення.

У змінах до Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області йдеться про те, що відділ з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області виконавчого апарату обласної ради готує подання на призначення та звільнення керівників об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (у діючому положенні «готує з участю галузевих управлінь та відділів обласної державної адміністрації»).

Як зауважив член комісії Вячеслав Рубльов, раніше депутати не мали альтернативи – облдержадміністрація подавала кандидатури керівників, а депутати лише їх затверджували.

Комісія підтримала пропоновані зміни до Положення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тарас Чурило Показати IP 22 Січня 2016 20:55
Правильно, а то влада одноосібно знаходиться в руках облдержадміністрації, подала кандидатуру - не проголосували - подає повторно
знаю Показати IP 8 Лютого 2016 16:51
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus