USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Підтримка соцоб’єктів у селах – розвиток Волині, – Вячеслав Рубльов

7 Червня 2017 18:31
Велика частина освітніх, медичних та культурних закладів на Волині занедбані. На думку голови фракції «УКРОП» у Волинській облраді Вячеслава Рубльова, причина у тому, що держава перекидає фінансування соціальних об’єктів на плечі місцевих рад, проте не сприяє поповненню їхніх бюджетів.

З цією проблемою зіштовхнувся й голова Горохівської районної ради Тарас Щерблюк. Очільник району зазначає, що чимало сільських рад – дотаційні, відповідно вони не можуть виділити кошти навіть на співфінансування, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

Однією з таких рад є Сенкевичівська селищна рада. Про те, що місцева амбулаторія збудована давно, свідчить дранка, яка видніється на стелі медзакладу. Працівники кажуть, що капітальний ремонт тут востаннє був більше двадцяти років тому. Амбулаторія обслуговує Губинську, Колодеженську, Жабченську сільські та Сенкевичівську селищну ради, населення яких разом складає 3500 жителів.

Завдяки співфінансуванню обласного та районного бюджетів нещодавно вдалось замінити дах приміщення медустанови, зробити ремонт у маніпуляційному кабінеті та лабораторії.

«Первинна медицина – важлива ланка медичного обслуговування у малих населених пунктах. Чимало послуг люди можуть отримувати на місці. На жаль, влада зараз активно сприяє закриттю ФАПів та амбулаторій. Наша політична сила та, зокрема, голова Волинської обласної ради Ігор Палиця виступаємо проти таких кроків. Тому депутатський корпус виділяє кошти із обласного бюджету для підтримки первинної медицини, – наголосив Вячеслав Рубльов. – У планах виділення ще частини коштів для Сенкевичівської амбулаторії, аби довести до ладу це приміщення. Тут є проблеми із сирістю, відповідно руйнуються стіни, утворюється грибок. Тому першочергова необхідність – вставити вікна та двері. Згодом можна буде думати про внутрішній ремонт».
Ще один об’єкт Горохівщини, який потребував термінового фінансування – дошкільний навчальний заклад у селі Шклинь. Фундаментальне приміщення, збудоване ще за радянських часів, може забезпечити перебування лише однієї групи дітей. Невелика частина двоповерхової будівлі пристосована для навчання малюків, інша ж, значно більша, не має відповідних умов. Проте потреба у другій групі існує вже сьогодні, адже на черзі у дитсадок 32 дитини.
Вячеслав Рубльов наголошує, що Шклинський ДНЗ став одним із об’єктів, на ремонт якого було виділено значну суму коштів з обласного бюджету.
«Спочатку було виділено 300 тисяч гривень обласного та 300 тисяч з державного бюджетів, які у дошкільному навчальному закладі вже освоїли. Замінили батареї та вікна, зробили підлогу, навколо приміщення забетонували місця, де утворились просідання фундаменту. Обласна рада виділила ще 100 тисяч, які надійдуть, коли відповідне рішення підпише голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. Підтримка соціальних об’єктів у селах важлива складова розвитку області загалом, – зауважує Вячеслав Рубльов».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus