USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Найімовірніші кандидати на посаду мера Рожищ

22 Травня 2014 15:53
У Рожищі триває виборча кампанія міського голови. Рожищенська міська виборча комісія зареєструвала 7 кандидатів на посаду мера. Згідно з опитуваннями жителів міста, лідерство у рейтингу довіри рожищан утримують Ігор Шкільний та В’ячеслав Поліщук.

Нагадаємо, що позачергові вибори міського голови в Рожищі призначені водночас з президентськими в зв’язку з раптовою смертю колишнього голови Афгана Алієва.

У вівторок, 20 травня, Рожищенська міська територіальна виборча комісія (ТВК) організувала зустріч претендентів на пост міського голови з виборцями. Про це повідомили у прес-службі Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області.

В приміщені Рожищенського відділення зв’язку розповісти про свої плани на посаді міського голови та поспілкуватись з мешканцями міста зібралось усі 7 кандидатів. Водночас, послухати їх прийшло близько 40 виборців. Цілком можливо, що причиною такої малої присутності виборців стало погане поінформування мешканців міста про цю подію. Як розповіли спостерігачам ОПОРИ члени ТВК, єдиним публічним способом поінформування рожищан про цей захід була публікація оголошення про дану зустріч в районній газеті «Наш край».



Першим виступив самовисуванець Руслан Глинюк. З його слів, основними кроками, які він планує здійснити на посаді Рожищенського міського голови стане покращення інфраструктури міста, вирішення проблеми бездомних собак, проведення міських спортивних змагань тощо. Щодо проблеми відсутності коштів в міському бюджеті, то кандидат пропонує окрім залучення коштів з дотацій та грантових надходжень, створити фонд «Моє місто» щоб залучати кошти меценатів та активних мешканців для вирішення проблем міста.

Кандидат на пост міського голови Іван Лукасевич, який з 2010 р. працює заступником рожищенського міського голови з питань комунального господарства, під час свого виступу приділив значну увагу вирішенню проблем ЖКГ. Також, кандидат зауважив, що завдяки допомозі Партії Зелених, яка його висуває, сподівається на залучення міжнародних донорських коштів для реалізації програм з розвитку міста в сфері енергетики (перехід на альтернативні джерела опалення) та сміттєпереробки (будівництво в Рожищах сміттєсортувального комплексу).

Про вирішення проблем житлово-комунальної сфери також загадав ще один претендент на посаду міського голови Вадим Пелеш. Водночас, він зауважив, що одним з основних завдань майбутнього міського голови має бути об’єднання спільних зусиль громади та влади навколо вирішення актуальних проблем міста. Під час відповіді на питання виборців щодо партійної приналежності Вадим Пелеш зазначив, що на даний момент є безпартійним. Проте, свого часу, коли працював в райдержадміністрації він був членом Партії регіонів.

В’ячеслав Поліщук, кандидат на пост Рожищенського міського голови, депутат Рожищенської міської ради у своєму виступі також приділив увагу вирішенню актуальних проблем міста. Зокрема, він зауважив, що першочерговими завданнями міського голови протягом півтора років каденції має бути налагодження співпраці між всіма гілками влади для погашення боргів міста та сприяння роботі підприємництва. Також кандидат закликав мешканців Рожищ не тільки вимагати покращення життя міста у влади, а самим проявляти ініціативність у вирішення проблем як своєї вулиці, так і міста вцілому. Зауважимо, що кандидатуру В’ячеслава Поліщука на пост Рожищенського міського голови був висунутий під час партійної конфренеції ВО «Бальківщина. Окрім цього, за словами Поліщука його кандидатуру підтримують ВО «Свобода», партія «Удар», громадські об’єднання Самооборона Майдану, Автомайдан, Майдан.

Наступним кандидатом, який виступив перед виборцями був голова районної асоціації захисту прав малого та середнього бізнесу ,,Бізнес-Рожище”, самовисуванець Ігор Пулатов. Він, як і інші кандидати серед основних завдань майбутнього голови міськради бачить подолання проблем ЖКГ, погашення боргів міського бюджету, виведення міського бізнесу з «тіні». На запитання виборців, як кандидат збирається легалізовувати «тіньовий бізнес» Пулатов відповів: «З людьми треба говорити, щоб вони свій бізнес легалізували добровільно.»

Кандидат на пост Рожищенського міського голови, депутат Рожищенської міської ради, підприємець, самовисуванець Ігор Шкільний в своєму виступі приділив увагу питанню налагодження співпраці між громадою та владою різних рівнів, ведення європейських технологій та методик в управлінні містом. Зокрема, на думку кандидата важливим є розробка стратегії розвитку міста, що не тільки б сприяло залученню інвестицій в міський бюджет, а й сприяло вирішенню нагальних проблем. Після виступу виборці задали кандидату ряд гострих питань. Одне з них стосувалось того, чи мав Ігор Шкільний судимість. «У 2004 р. під час Помаранчевої революції міліція мене крутила на всі боки. За 4800 грн., які, як вони вважали, зароблені не так, мені присудили 4 роки тюрми.» - відповів кандидат.

Останнім претендентом на посаду очільника міста стала виконавчий директор архітектурно бюро «Формат», самовисуванка Олена Штельмах. Вона приділила не багато часу на сам виступ та презентацію своєї передвиборчої програми, а закцентувала увагу на запитаннях виборців. «Я написала не велику програму, адже хочу обговорювати і втілювати її разом з громадою. Адже на даний момент я не компетентна в цих питаннях. Але я буду вчитись» - зауважила кандидат.



Захід тривав близько двох з половиною годин. Усі кандидати були забезпечені рівними умовами для висловлення своїх думок та позицій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
100 Показати IP 22 Травня 2014 16:26
Людина, що нічого не знає про телекомунікації міста, його отоплення, прибирання облагородження йде в мери. Звичайно ці чоловіки будуть з неї сміятися. Якби ще було розуміння, що і в президенти в нас пруться люди, що зовсім не розуміють економіки і війскової стратегії , то зажили б ми краще.
Українець Показати IP 22 Травня 2014 19:24
Бурого в мери терміново а то він тронеться розумом без влади
Рожищанка Показати IP 22 Травня 2014 20:47
Що за опитування жителів міста? шось мене ніхто не опитував! сумнівний рейтинг якийсь виходить
Саша Показати IP 22 Травня 2014 21:27
Шкільний самий адекватний, із того г*мна що преться в мери..!!!
Рожищанин Показати IP 22 Травня 2014 22:58
Я теж за Шкільного!
Анонім до Рожищанин Показати IP 23 Травня 2014 19:52
Блиснути цей чоловік уміє--факт!!! Але так гарненько збреше..що і не помітиш!!!Він-рвач!!!І Підла людина! Дружину обдурює,,не соромиться людей! Рожище гуде! Всі знають про його роман з Альоною Скрипчук! Він гуляє в відкриту,машина на вул.Кірова стоїть весь час!
Ігорович до Анонім Показати IP 2 Червня 2014 16:31
А Оленка ще та .... Як не соромно перед дружиною Шкільного .
Зінгель Показати IP 22 Травня 2014 23:20
коментар було видалено
Андрій Показати IP 22 Травня 2014 23:54
Рожище за Чапаєва!
петрович до Андрій Показати IP 23 Травня 2014 22:03
чапаев ВПЕРЕД!
Іван Показати IP 23 Травня 2014 10:46
Брехня! Поліщука "УДАР" не висовував і не підтримує!
яяяяяяяяяяяяя до Іван Показати IP 23 Травня 2014 11:18
Саша, бути "адекватним" в СВОЮ сторону --кльово!!!!
Рожищанин Показати IP 24 Травня 2014 12:23
Да команд акуєть. Справжніх господарів не вистачає. Поліщук -- щож він зробив.... а Шкільний? Треба нова людина, яка щось зміне і віднайде кошти, гранти для нашого міста. Я особисто не впевнений що вони щось зроблять для громади - особисто для себе - да. Поліщук в комісії по "деребану" землі м. Рожище - як результат в його родини, братової жінки і родичів земельні ділянки по вул. К.Шилокадзе і Лермонтова. Шкільний - за що він ще не брався (університе, магазин будматеріалів, "генделик", спортклуб) що дальше.... Моя думка нам не вистачає справжнього патріота міста - господарника Ліпкана який і досі є прикладом для рожищан. З повагою Рожищан.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus