USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Незаконний бізнес у Луцьку. ДОКУМЕНТИ І ФАКТИ

28 Березня 2014 21:17
У Луцьку роблять бізнес з порушенням законів, мешканці скаржаться, що не можуть нормально відпочивати через надмірний шум, а Луцька міська рада «прикриває» підприємця.

Інформаційне агентство Волинські Новини вже повідомляло, що незаконна мийка у Луцьку «головний» біль її сусідів, а Луцька міськрада не дбає про людей, бо покриває бізнес.

«Ми почали боротися із беззаконням ще з 2008-го року. А саме 24 квітня ми звернулися до тодішнього голови ОДА Миколи Романюка. Ми йому повідомили, що на місці могильника, порушуючи закони, будують автомийку. Зазначили, що там і раніше хотіли будуватися, однак, дізнавшись про поховання тварин, бізнесмени відмовилися. Просили розібратися з питанням», - говорить жителька прилеглого до мийки будинку Людмила Ковальчук.
Із розпорядження Кабміну від 29 березня 2006-го року № 171-р видно, що в Луцьку на вулиці Ковельській, 128 дійсно була Луцька районна лікарня ветеринарної медицини.
Згідно з державними будівельними нормами України, ветеринарно-лікувальні заклади державного управління мусять мати не менше 200 метрів санітарно-захисної зони між територією підприємства та межею житлової забудови.
В інтерв’ю одній з газет, очевидці розповіли, що бачили, як на території ветлікарні ховали корову в яму. Ветеринар тієї клініки говорив, що сам хоронив тварину, до того ж, вона була хвора на сибірку – гостру інфекційну хворобу, яка небезпечна для людини.


Людмила Ковальчук каже, що на звернення мешканців постійно дають відписки, що на конфліктній ділянці побудовані гаражі, які введені в експлуатацію в 2010-му році, а насправді ж, каже жінка, йдеться зовсім про іншу земельну ділянку: «Відверто брешуть, бо гаражі на ділянці, що надана в оренду згідно договору оренди №040707700430, а автомийка на ділянці кадастрового номеру 21:003:0074. Їх розділяє проїзд до житлового будинку».
Мешканці звернулися в обласну прокуратуру.
Заступник прокурора області Веніславський Вадим повідомив, що підприємець використовує земельні ділянки не за призначенням та що міська прокуратура винесла подання Луцькій міській раді про скасування рішення щодо дозволу на розробку проекту землеустрою бізнесмену Радченку П.П.
Більшість депутатів міськради не підтримали подання з прокуратури міста.
Через численні скарги людей на бізнесмена, мешканців почали залякувати.

«Сусіда залякував власник автомийки Радченко Петро Петрович, казав «зарою», нецензурно висловлювався. Погрожував йому і його сім’ї фізичною розправою. Люди звернулися в прокуратуру, от, десь має бути відповідь», - розповідає Людмила Ковальчук.
Зараз лучани надіються на голову обласної державної адміністрації Григорія Пустовіта, який пообіцяв до кінця нинішнього місяця зробити відповідні звернення в структури, щоб відбулися чергові перевірки прокуратури, екологічної інспекції із обов’язковим залученням до них місцевих жителів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анонім Показати IP 28 Березня 2014 21:21
І вега за????? як же так ?????
охо хо Показати IP 28 Березня 2014 21:44
Проснувся Литвинен- швагро мента хабарника ВДСБЕЗ на прізвисько Кінь(Тарас Ковальчук). До речі Литвенен цікава персона трошки відсидів за згвалтування, тож як випивав то приставав до дівчат в ветлікарні(не ВЕДМЕДИЦИНИ неграмотний лошара)де і працював, а інколи зривав портрет Януковича та бігав по приміщннню та заставляв всіх його цілувати.Після таких походеньок його загребли дільничні а сердобільний Крук попросив з роботи. До всього Литвинен з Конем оскаржилидії дільничних до суду іпрограли справу. Якщо до статті преплели лист такого клоуна, то дійсно крити нічим.
ментяра Показати IP 28 Березня 2014 21:56
Який з Коня юрист в нього дах, уїхав кого не представляє всьо про..бує.Вже з жінкою розводиться, в суді чудо витворяє. Пару раз неотложку в суд викликали. Литвинен ти непереможний гиги
Полішук Показати IP 28 Березня 2014 22:01
То не той Тарасик Кінь що підприємців за інтелектульну власність безбоязно здирав по 1000 гривень
Анонім Показати IP 28 Березня 2014 22:07
Підсудний ОСОБА_2, перебуваючи з 08.04.2008 року на посаді начальника сектору боротьби з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності та комп»ютерних технологій відділу ДСБЕЗ УМВС України у Волинській області, згідно наказу начальника УМВС України у Волинській області №40 о/с від 08.04.2008 року, а з 06.06.2008 року на посаді начальника сектору боротьби з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності та комп»ютерних технологій управління ДСБЕЗ УМВС України у Волинській області, згідно наказу начальника УМВС України у Волинській області №85 о/с від 06.06.2008 року, тобто будучи службовою особою, вчинив одержання хабара за невиконання в інтересах того, хто дає хабара будь-якої дії, з використанням наданої йому влади та службового становища.
Перехожий Показати IP 28 Березня 2014 22:08
Вірогідність наявності могильника - нульова. В матеріалі згадують норму про відстань до житлової забудови, але це автомийка... Однак, автомийка функціонує незаконно - і це теж факт! А от коментаторам не раджу переходити на особистості - поцікавтесь суттю проблеми, а не білизною учасників конфлікту.
Анонім Показати IP 28 Березня 2014 22:31
Поцони куріть ЄРДР http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/19295523 Якби д*біли щ міськради не дали Радченку землі ніяких проблем не було б.Ну а прокурорчик Луцька ти рішення ради про відхилення подання до суду оскаржив. То тобі Не Няша Наташа
перехожому Показати IP 28 Березня 2014 22:41
Факт фактом, але нашо одіозними замараними особистостями кріпити статтю. Роботяги Радченка як жарко ворота боксів не закривають вот воно шумить ілюдям заважає вони і пишуть, а все інше туфта. Ну а про відстань ти 100% попав в точку це питанняКовальчук перед прокурорами ставила з їх відповіді видно щл нічого не знайшли все питання в землі і жлобі радченку
Перехожий Показати IP 28 Березня 2014 23:19
Панове, жодна з дійових осіб мені не є знайомою, однак є відомо, що мийка працює не законно, прокурорчики (чому не оскаржили дій міськради в суді) мабуть дольку хапнули, а от щодо могильника, то який хворий лікар (ветеренар) собі поруч з робочим місцем холєру закопуватиме?
Валік Показати IP 29 Березня 2014 01:04
Уважно читайте. Всі хто за протест прокурора проти злочинного рішення міськради - то ті, хто за людей.
котис Показати IP 29 Березня 2014 07:19
Ну які надії на пустовіта, якщо він сам не голосував за подання прокурора, разом із своїм виводком? За всім цим стоїт Володька Нікітюк
доця до котис Показати IP 29 Березня 2014 07:30
А хто не підтримав протест прокурора, а відповідно і людей... ба, усі знайомі обличчя з "народної" партії "Батьківщина"... Волик, Гриб, Кравчук, Никитюк, Пекарський, Пустовіт, Самуляк, Семенюк, Цимбалюк та Шиба.
Лучанка Показати IP 29 Березня 2014 09:35
БЮТ - це лицемірні ЗЛОДЮЖКИ, як їх газова смердюча принцеса і аферистка Юля.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus