USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як у Луцьку працюють тіньові схеми бізнесу

8 Квітня 2014 21:17
Бізнесмени в Луцьку заробляють гроші порушуючи закони України, створюють незручності мешканцям, а влада закриває на це очі. Люди ж намагаються відстояти право на комфортне життя, але бюрократична машина відправляє їх по колу.

Інформаційне агентство Волинські Новини вже повідомляло, що мешканці висловлювали нарікання на роботу автомийки, яка розміщена на вулиці Ковельська, 128 в. Вони скаржилися, що заклад працює надто гучно, що заважає нормальному відпочинку.
Потому люди почали звертатися за справедливістю в різні інстанції й отримували відповіді про порушення законів України бізнесменом. Далі, розповідають мешканці, були й особисті погрози фізичної розправи. За свій бізнес підприємець отримував штрафи, однак далі продовжує успішно працювати.

На цій же автомийці працює кафе «Автостоп», яке є закладом громадського харчування, однак дозволу від санстанції немає.

Шукаючи справедливості, люди звернулися до голови ОДА Григорія Пустовіта в середині березня. Губернатор пообіцяв до кінця місяця, що горе-бізнесмена перевірять усі необхідні інстанцій й до цього будуть залучені самі ж лучани.
Втім, надії мешканців були марні.

Щодо позапланових перевірок, то Державна екологічна інспекція в області й Головне управління санітарно-епідеміологічної служби України на Волині відповіли, що звернулися за таким дозволом у Київ.
Жителька прилеглого до мийки будинку Людмила Ковальчук каже, що подібні відписки вже отримували в минулі роки.
Тоді, розповідає жінка, двічі їздила у Київ, щоб отримати дозвіл від санепідемслужби. Першого разу, каже, що їй повідомили, мовляв з волинського підрозділу такого звернення в Київ не надходило. Документ-скаргу Людмила Ковальчук залишила столичним санепідеміологам, потому, каже, відповідні перевірки були, але усе це не вирішило проблеми людей.

«От, були знову перевірки минулого тижня. В п’ятницю зранку мийка працювала, до обіду закрилася, опісля приїхала прокурорська перевірка, перевіряти не було вже що. На вихідні заклад знову відновив роботу», - каже Людмила Ковальчук.

Зараз мешканці чекають відповідь на лист-скаргу із міської прокуратури. До правоохоронців люди звернулися 07.03.2014 року, однак результату досі немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
проблемка Показати IP 8 Квітня 2014 21:23
А ну давай-но Пустовіт покажи своє вміння, розрули ситуацію, а то всі звикли лише бла-бла чути! Чи чиновникам нижчого рангу все передоручиш?:)
вітьок ІІІ Показати IP 8 Квітня 2014 21:31
хто!? пустовіт розрулить. та ну. бути такого не може. таці "гузі" крім того що горлопанити нічого не вміють. мабуть власник мийки і кафе заніс бабло куди треба і нафіг йому якісь там документи. всьо на мазі і в прокуратурі теж.
вітьок ІІІ Показати IP 8 Квітня 2014 21:39
щось я з тої переписки нічого не зрозумів. хто в кого якісь дозволи має брати, про що попереджувати. та зробили нежданчік, приїхали, перевірили, лупанули штраф раз, два, три а потім нафіг знести!!!
Катерина ІІ до вітьок ІІІ Показати IP 8 Квітня 2014 21:45
А це типова робота секретара міської ради, правильно перенаправити і головне правильний підбір букаф. Пустовіт на більше не здатний!!!
Вітьку до вітьок ІІІ Показати IP 8 Квітня 2014 21:56
Тут весь сок: не йдуть з перевіркою, бо ждуть з києва добра. бюрократія!
НЕЛУЧАНИН Показати IP 8 Квітня 2014 22:17
в півня червоного не пробували тому підприємцю принести ?
Лучанин до НЕЛУЧАНИН Показати IP 11 Квітня 2014 22:34
Побойтесь Бога! Пусть работает себе. Но пусть устранит шум. Не возможно быть на улице.
Петухам Павлінам і п Показати IP 8 Квітня 2014 22:40
Читайте Закон України Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності там Вам все написано
Еколог любитель Показати IP 8 Квітня 2014 22:42
Бидлу нерозібравшись легко гадити на клавіатурі, а не провести первеірку і вжити заходів, та ще б їх ніхто не оскаржив
Лучанин до Еколог любитель Показати IP 11 Квітня 2014 22:40
В них навіть приладів немає для вимірювання характеристики шуму. А в миючого пилососа "Керхер" 75 дБа проходить по параметрах, але в промисловій зоні, а тут житлова. А як включать два разом, хочь з двору тікай. З кафе ввечері музики не чути тільки низькі частоти навіть в льосі чути.
Анонім Показати IP 8 Квітня 2014 23:12
Не уявляю щоб щось в місті працювало без погоджень- це просто неможливо. А от використати ситуацію , щоб не дати підприємцю працювати - це ми вміємо. Якщо недоговорились зним за енну суму - то начувайся , жити не дамо. Будуть тобі чоловіче перевірки - по природі інколи маразматичні, з великою кількістю перевіряючих, бо ж на цю писанину треба реагувати. Життя таке сусідство псує серйозно. Але як тільки підприємець навчиться захищатися , а саме притягне писак до відповідальності - все зміниться. Повірте :ці сусіди до тих пір такі борзі , бо за свою писанину жодного разу не відповідали . Як тільки дасте відповідь в юридичній площині - ситуація зміниться. Це той випадок клінічний... Інколи за право працювати треба поборотись - бо сусіди це вічне невдоволення, нема щоб самому взятись за справу і щось зробити, простіше вставляти палки в колеса і не давати працювати. і ім абсолютно все рівно бо душить наша національна тварина - ЖАБА
НЕЛУЧАНИН до Анонім Показати IP 9 Квітня 2014 11:20
ти пацан в закаканих штанцях ходиш. ПРАЦЮВАТИ БЕЗ ДОЗВОЛІВ НЕМОЖЛИВО ?????!!!!!! що ти мелеш !!!!!!!! маршрутчики їздять без документів, на базарах торгують без документів, валютчики стоять біля перлини і на базарах, а ти тут дурню пишеш
Лучанин до Анонім Показати IP 11 Квітня 2014 22:11
Вибачте, що на російській. І зовсім не душить ЖАБА. Вы не понимаете сути данного вопроса. Кафе и вообще это сооружение построены без всяких разрешений в охранной зоне ветеринарной клиники, что запрещено законом. Там не только кафе но и автомойка построенная в жилой зоне, которая работала круглосуточно. Попробуйте у себя на участке построить сортир без разрешения этих чиновников. Что у Вас получится? А этому ПП разрешили построить такой объект. Как Вам это нравится? Шум от моющего пылесоса "Керхер" 75 дБа. По нормам проходит но только в промышленной зоне, но никак не в жилой. И еще. Помойте у себя на газоне автомобиль несколько раз и "раундап" не понадобится - травка то перестанет расти.
Лучанин до Анонім Показати IP 11 Квітня 2014 22:24
Живу я у Луцьку вже 60 років. Працюю. Але був, свого часу, і підприємцем. Ремонтував обчислювальну техніку. Знаю, що таке дозволи і як підприємці заробляють на життя. Без обману неможливо заробити стільки, щоб збудувати двоповерхову хату. В свій час були майстерні з ремонту радіо та телеаппаратури. Навіть майстри, які там працювали були нечисті на руку. А ви хочете, щоб чиновники були гладенькими та пухнастими. Тут зовсім не ЖАБА, а звичайна порядність має бути у всьому. Якщо неможна мені то чому можна іншим, але доведіть чому їм можна, а мені неможна.
Сусид Показати IP 9 Квітня 2014 00:26
Поки хазяин мийки не заплатить скаржници одний единий живущий через дорогу за 830м 700$кина не беде вже вси сусиди рекетнули а вона ни скоро будуть писати и просити з боголюб схаменитьяся майте совисть вимогатели
НЕЛУЧАНИН до Сусид Показати IP 9 Квітня 2014 11:21
він вже заплатив кому треба
Лучанин до Сусид Показати IP 11 Квітня 2014 22:29
Вона непідкупна, як інші. А тобі варто вивчити українску мову, щоб грамотно писати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus