USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Навіщо Семенченко приїхав до Луцька

26 Серпня 2015 18:00
Зустріч із бійцями Азову, Айдару, ДУКу ПС та інших організацій у Луцьку на запрошення бойового побратима Богдана Пташника організував нардеп Семен Семенченко. Причиною приїзду такої знаної персони аж до обласного центру Волині стала зокрема його пропозиція створення прозорого механізму призначення керівників у лісовій галузі на Волині. Принаймні у цьому переконує сам гість.

На думку Семенченка, механізм має бути організований таким чином, щоб кандидатури вносили заздалегідь на сайт відомства і громадськість могла надавати інформацію щодо них. Поки бажаного добиватимуться у Києві, він закликає блокувати неузгоджені з громадою кадрові призначення на місцях.

Про це нардеп розповів під час зустрічі з бійцями

З його слів, у Луцьк він завітав на запрошення голови ГО «Камінь-Каширський координаційний центр ветеранів АТО» Богдана Пташника для того, аби допомогти навести лад у сфері кадрових призначень у Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Зокрема, громадськість обурила можливість призначення на посаду голови управління Романа Колісника – сина одіозного Богдана Колісника, який вже обіймав цю посаду і звинувачувався у чисельних зловживаннях. Проте, спільними зусиллями активістів вдалося блокувати це призначення, після чого, 12 серпня тимчасовим виконувачем обов’язків начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства призначили Олександра Кватирка. Активісти кажуть, що на посаду «привели» злодія, який має дві судимості за зловживання службовим становищем та п’яний дебош.
Громадські формування, які і ініціювали цю зустріч під стінами Волинської ОДА заявили, що практично всі працівники у лісовій галузі працювали під керівництвом Богдана Колісника. З їх слів, знайти серед них людей «чистих», які готові працювати чесно, - практично нереально. А тому слід організувати повну кадрову чистку у цій галузі. Що стосується Олександр Кватирка, то частина присутніх запропонувала звільнити його з займаної посади. Інші зауважили, що немає сенсу міняти одного виконувача обов’язків на іншого виконувача.

Щодо політики кадрових призначень Семен Семенченко заявив, що не зважаючи на перемогу Революції гідності та зміну влади, кадрові питання і далі «вирішують» за допомогою хабарів. Мовляв, посада керівника управління коштує від 50 до 100 тисяч доларів, залежно від регіонів.
А тому зазначив, що виходом із ситуації стане негайна заміна керівників у цій сфері, які були скомпрометовані. А також впровадження відкритих конкурсів на призначення керівників у лісовій сфері, які мають враховувати думку громадськості, попередній досвід кандидатів та його професійні навики.

Цю пропозицію підтримали присутні представники громадських середовищ. Семенченко пообіцяв, що добиватиметься впровадження такої схеми «на верхах», а в той час порадив на місцях блокувати не узгоджені з громадою кадрові призначення.
Під час прес-конференції нардеп додав, що сфера лісового господарства в Україні потребує законодавчого регулювання. Зокрема, з його слів, на всіх держустановах слід організовувати аудит, спільно з активістами, комісіями та журналістами. А також, запровадити систему електронного обліку вирубки лісів з вільним доступом всіх охочих.

Що стосується громадських рад при управліннях лісового господарства, Семенченко зауважив, що часто вони є «кишеньковими» - цю проблему теж потрібно вирішувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
дядько Показати IP 26 Серпня 2015 18:55
А чому ніхто не займеться наведенням порядку в сфері видобування бурштину? При бажанні рух деревини можна контролювати, чого не скажеш про бурштин. Ліс потрібно вирощувати, доглядати і охороняти, а бурштин -дар природи, який необхідно уміло використати на благо народу, а не окремих пройд.
А до дядько Показати IP 26 Серпня 2015 20:09
А житлово-комунальне господарство і сільське господарство хто піднімати буде? Там нецікаво, немає такого навару, як на лісі? А хапнути хочеться, багато і швиденько, поки при владі.
Самоврядці до А Показати IP 27 Серпня 2015 06:03
Міськраді не вигідно щоб мешканці займались самі своїми жеками. Будуть різні запитання на які не буде відповіді. Створення будинкових комітетів( що влада мусила б давно зробити ) і заянняття мешканців своїм будинками у місті дасть у десятки разів більше ніж робить виконком ЖКГ совкового типу і всі благодійники що займаються підкупом виборців заради збагачення.
Розберіться до дядько Показати IP 27 Серпня 2015 05:56
Немає зконодавчої бази.
лісовичок до дядько Показати IP 27 Серпня 2015 08:56
Ага, ці нероби будуть вирощувати і доглядати ліс :) Вони і уявлення не мають як це робити, а от попіляти лісок і прибутки - це для них! Це що за держава, де таке вирішує якісь зброд, а не міністерство або Президент? Це просто жах куди "летить" Україна :(
ДАВНО до дядько Показати IP 27 Серпня 2015 10:11
вот шпига занявся і вчора получив хенерала : Яке свято ми збагатилися на 21 хенерал-рошен тудей .
Працівник лісової га Показати IP 26 Серпня 2015 20:26
Ситуація в лісовій галузі склалась не здорова. Стара гвардія керівників лісгоспів боїтся нового керівника О Кватирка і як тільки можуть так і розгойдують ситуацію підбурюючи тихо всякі прикормлені громадські канторки.Ситуація виглядає так що поки будуть при владі Шеремети Радіони Ребери Мірошниченки Данилюки та інше шобло порядку в області не буде. А О.Кватирко до порядку їх привчить скоро,але не всім цей порядок потрівний.За останніх 1.5 років керівнички привикл царювати на свій розсуд і нігто їм в цьому незаважав.
до працівника лісу до Працівник лісової га Показати IP 27 Серпня 2015 08:50
тому що ніхто нехоче думати,так простіше , зрізав дерево і продав за кордон , не потрібно ставити нові лінії по обробці деревини тому що затратно , створювати робочі місця , треба урвати сьогодні і вже.
123 до Працівник лісової га Показати IP 27 Серпня 2015 21:55
Цікаві порядки буде наводити Кватирко, якщо такі ж як в Цуманському ЛГ, то усі директора будуть мать свіжий "кримінал" за зловживання службовим становищем, та п"яний дебош. І шо знову у цьому натовпі робить інвалід Жабчук? Коли працював в управлінні то на рейди не мав здоров"я їздити, а тепер може стояти під адміністрацією на палючому сонці.
Крк Показати IP 26 Серпня 2015 20:36
Ну ти дядьку і даєш . Наведут порядок , а цей цирк за що буде гастролювати ?
ку Показати IP 26 Серпня 2015 21:19
Як жеш набридло це мілітарі-паті. З якого дива вони постійно в формі?
А до ку Показати IP 26 Серпня 2015 21:50
А хоч чимось треба виділятись, якщо більше немає чим.
Рух Показати IP 26 Серпня 2015 22:29
А чому не може приїхати до Луцька НАШ, РІДНИЙ, обраний громадою народний депутат України Лапін? Чому не звітує про зроблену роботу на користь Луцька, а приїхав його колега-який ні до Волині і тим більше до Луцька відношення має доволі далеке? Чому Волинню прагнуть керувати усі бажаючі (крім власне волинян)???
та був до Рух Показати IP 27 Серпня 2015 06:06
Лапін був він також у цьому всьомузамішаний
лісовичок до Рух Показати IP 27 Серпня 2015 09:02
А що той Лапін? Такий самий як і вонивони ходить у формі, медалів понавішував, дзвенять більш ніж у ветерана ВВВ, а може сам їх і прислав, щоб самому не світитись!
мала Показати IP 26 Серпня 2015 22:35
Оце всіх їх в автобус і на схід. Нехай там покажуть на що здатні. А то звикли тільки говорити і кричати.
мала бо дурна до мала Показати IP 27 Серпня 2015 01:48
роззуй очі - там 90% - вояки і з 15 людей знаю точно після поранень. більше того, зо 20 людей вже по року відбули на передку, а ви ще гооврите "в автобус і на схід".... совість майте, вони вже там побували і тепер не хочуть жити в суспільстві де їм обіцяли зміни за які вони воювали, а змін ніяких нема....
Ніна Показати IP 26 Серпня 2015 22:50
А де люстрація?
копач до Ніна Показати IP 26 Серпня 2015 23:00
не весь же бурштин лапіну і йому кусок треба прихватити
смк-пнх Показати IP 26 Серпня 2015 23:21
хай їде на передок.... забере із собою Тимощука інших революціонєрів... і всьо....а то одних мобілізують в самісеньке пекло на рік, а інші порядкі наводять під мирним небом...
знайко до смк-пнх Показати IP 27 Серпня 2015 09:03
О той Тимощук ще та мерз...а!!!
Олег до смк-пнх Показати IP 27 Серпня 2015 09:24
то напевно кватирка дркукує)) якому активісти як кістка в горлі, завіз чемодан в Київ а тепер вже не знає що робити))) гроші то не повернути)
123 до смк-пнх Показати IP 27 Серпня 2015 21:58
Жабчука на передову
Му Показати IP 27 Серпня 2015 07:26
А попрацювати хлопці не хочуть? Наприклад в полі на збиранні картоплі чи буряків Скільки болтунів і нероб в країні.
Kexfyby Показати IP 27 Серпня 2015 08:05
Військовим взагалі в політиці не місце, нехай зі своєю бригадою ідуть Донбас визволяти, а не на волині порядки наводити, (ДОНБАСОВЦІ хе...)
Ольга Показати IP 27 Серпня 2015 09:59
Семен розумний хлопець. Правильно каже. Як була корупція так і залишилась. Більше того лісове агентство стало закритим до громадськості. все вирішується колуарно. на сайті жодної цікавої інформації. усе дешевий піар.
ДАВНО Показати IP 27 Серпня 2015 10:03
він прибув поздоровити Шпигу з Рошен-хенералом : як не дивно іх наклепали 21 тільки тих що е на сайті

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus