USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Новий регламент Волиньради називають «антибюрократичним»

21 Січня 2016 23:45
Конструктив, відкритість в роботі та зменшення бюрократії – так характеризують новий проект регламенту обласної ради. Щодо його ухвалення одноголосну підтримку висловили члени постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства сьогодні, 21-го січня.

Напрацьовуючи пропозиції та зміни під час погоджувальної комісії, депутат Олександр Курилюк представив «малу конституцію» депутата.

«Регламент – це така собі «мала конституція» депутата. Працюючи над нею, ми ставимо для себе такі завдання: менше бюрократії і більше конструктиву, також декларуємо відкритість. Працюючи над Регламентом, ми врахували недоліки минулої каденції, коли не було кворуму, сесія тривала 3 місяці й зауважили, що потрібно поважати час, що й прописали.

Щодо нововведень, то ми запроваджуємо акредитацію для ЗМІ, щоб забезпечити всім необхідним для роботи журналістів.

Нововведенням є також погоджувальна рада, яка буде знімати спірні питання під час чи перед сесійним засіданням. Саме дискусія дозволить знайти компроміс. До складу погоджувальної ради входять керівники фракцій та керівництво облради.

Спрощуємо ми й подачу проектів рішень, є норма, що подавати проекти потрібно за 22 дні до сесії, втім, можна буде й пізніше. І вже на сесії депутати вирішуватимуть, чи включати його у порядок денний.

Також якщо депутат пропускає дві комісії, то його прізвище будемо публікувати на сайті облради. Інших методів впливу поки не знайшли, але ще це обговорюється», - доповів Курилюк.

Також новий проект регламенту передбачає переголосування у випадку виявлення факту «кнопкодавство». Відповідно, депутат буде змушений голосувати персонально. У документі планують обмежити час для спічу.

За такий Регламент депутати виступили одноголосно і рекомендували його затвердити під час сесійного засідання.

Зауважимо, що новий проект регламенту – це 21 розділ, 151 стаття, 26 листків формату А4.

Детально Проект рішення Регламенту можна прочитати тут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Медики Показати IP 22 Січня 2016 07:52
Дуже добре!
Устюльга Показати IP 22 Січня 2016 08:31
Мирка в своєму репертуарі - нічого по ділу не робить, а фейсбук от глядить!.. Молодець, Ваня, молодець..((
Тарас Чурило Показати IP 22 Січня 2016 11:25
Свою ефективність Волиньрада доводить на ділі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus