USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Луцькі депутати самі зможуть вести сесію?

16 Серпня 2017 12:02
Юристи міської ради пропонують пропозиції для вдосконалення Регламенту Луцької міської ради VII скликання. Ці зміни, пояснюють фахівці, дозволять уникнути подвійного трактування положень Регламенту.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 16-го серпня.

Зі слів директора юридичного департаменту міської ради Наталія Юрченко, більшість правок – це «відшліфування» норм нині існуючого Регламенту.

«Ми відшліфовуємо те, що є, зокрема опрацювали досвід в інших містах та міжнародні документи, використовуємо Європейську хартію місцевого самоврядування. Зокрема, внесення запропонованих змін до Регламенту Луцької міської ради VIІ скликання дозволить уникнути подвійного трактування його положень та привести Регламент у відповідність до вимог антикорупційного законодавства», - пояснила Юрченко.

Зокрема, пропонують у перерві сесійного засідання пропонують проводити засідання відповідної комісії з розгляду ініційованого питання у ВИНЯТКОВИХ випадках, аби не було зловживання будь-ким.

Також частину 3 статті 31 регламенту хочуть викласти в новій редакції:

«Відкриває, веде і закриває пленарні засідання сесій ради міський голова. У випадку, передбаченому ч.6 ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» пленарне засідання сесії Ради відкриває, веде і закриває секретар ради. У випадку, передбаченому ч. 8 ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пленарне засідання сесії Ради відкриває за дорученням групи депутатів, з ініціативи якої скликана сесія, один з депутатів, що входять до її складу, а веде за рішенням ради один з депутатів ради. У випадку, передбаченому ч.5 ст. 33 цього Регламенту, у разі відсутності міського голови та секретаря ради або вакантності їх посад, а також якщо міський голова та секретар ради не мають можливості або відмовляються вести пленарне засідання ради, покидають сесійний зал під час ходу пленарного засідання у випадках, не передбачених регламентом ради, його ведення за процедурним рішенням ради доручається одному з депутатів Ради. Особа, яка веде пленарне засідання ради, є головуючим».

Також додали новий пункт у статтю 33, якого взагалі не було раніше: «головуючий підписує протокол пленарного засідання та рішення ради».

Окрім цього, запропонували у разіс виникнення спірних питань роз’яснення на них давати самій раді шляхом голосування за це.

Порівняльну таблицю змін у Регламент можна побачити ТУТ.

Зауважимо, що запропонував зміни секретар Луцької міської ради, а юридичний департамент повірив їх. Втім, профільна комісія одностайності не дійшла: четверо підтримали звернення, один утримався. Останнє слово буде за більшістю обранців громади, які ухвалюватимуть це під час пленарного засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus