USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Нищука назвали «дурнем» через дискримінацію мешканців окремих регіонів України

24 Листопада 2016 00:15
Міністр культури Євген Нищук заявив, що населення південних і східних регіонів України недостатньо генетично чисте, тому не здатне правильно сприймати культуру держави. Відомий журналіст Роман Цимбалюк назвав його «дурнем», що діє в інтересах російської пропаганди.

Про це журналіст написав на своїй сторінці в соцмережі, - інформує «Преса України».

Зі слів Нищука, ситуація, яка склалася на сході і півдні України - це «прірва свідомості». Він назвав Запоріжжя і Донбас повністю завезеними містами, де немає української генетики, а місто Черкаси - наполовину ввезеним.

«Чому? Тому що боялися шевченківського духу. Це була технологія Радянського Союзу », - заявив український міністр культури.

Після його одіозного виступу низка українських державних діячів, журналістів і навіть активістів висловили своє обурення. Зокрема, відомий журналіст Роман Цимбалюк назвав Нищука «дурнем» і «корисним ідіотом», який висловився «чітко в форматі російської пропаганди».

«Поспішаю терміново всіх привітати! На російських федеральних каналах сьогодні зійде нова українська зірка. Це міністр культури України Євген Нищук, який розмірковує про генетику громадян України. Мовляв, на сході і півдні нашої країни живуть якісь інші українці, не зовсім правильні », - пише Цимбалюк.

Журналіст хотів нагадати пану міністру, що Україна - це Єдина країна, а він в своїх висловлюваннях трохи забувається.

«Громадяни України - це українці, росіяни, кримські татари, євреї та ще десятки національностей, які розмовляють різними мовами, які ходять до різних церков і голосують за різні партії. Зараз мільйони наших громадян живуть в окупації. Всі вони - без винятку - громадяни України. Зокрема й ті, предки яких приїхали з РФ », - зазначив Цимбалюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
не зірка Показати IP 24 Листопада 2016 04:01
То ТП, но за це більш ніхто грошей не дасть, і
віра Показати IP 24 Листопада 2016 06:53
А може це роман цимбалюк дурень?! *відомий* журналіст!!!!
123 Показати IP 24 Листопада 2016 06:57
Те, що сказав Нищук говорять з високих трибун вже четвертий рік і чомусь ніхто не підіймав бучу. Пам'ятаю як один пан журналіст взагалі призивав перестріляти несвідоме населення Донбасу і пам'ятаю як всі йому аплодували. Шановна громада, ви тільки прокинулись, що нарешті почули? Чи просто Нищука потрібно комусь прибрати? Він нічого нового, а тим паче першим, не сказав. Це відкритим текстом говорив і пан президент не раз. Маючий вуха чув.
Ігор Показати IP 24 Листопада 2016 07:58
Ой, пане міністре, пане міністре. Пора вже зрозуміти, що міністерське крісло – то не трибуна Майдану і кожне необдумане слово сприймається як позиція цілої держави. Щоб виступати на різних ток-шоу краще би спочатку навели порядок у власних структурах. Українська культура в упадку не тому, що її десь не так сприймають, а тому що немає елементарного порядку. Скажіть, Ви хоч цікавилися скільки у Вас працівників бібліотек числиться і скільки дійсно працює, скільки непотрібних людей у штатних розписах районних та обласних відділів культури, з якою освітою і обов’язками. Гроші, які держава виділяє на культуру просто розбазарюються на неоправдані зарплати керівників недіючих художніх колективів, а культурні заходи проводяться здебільшого на папері. То й не дивно, що потрібні книги у той чи інший регіон просто нізащо купити. Ви так гарно говорили з трибуни Майдану про люстрацію, боротьбу з корупцією, а що зараз? Свої недоліки прагнете списати на якісь недолугі генетичні дослідження. На 100% правий журналіст – не працюйте на руку загарбника, не діліть Україну!
Саша Показати IP 24 Листопада 2016 08:13
Доля правди в його словах є...
... Показати IP 24 Листопада 2016 08:32
А що він не правдивого сказав? на сході більша половини це кацапи завезені, с 20тих років українців то голодом то в сибіря вивозили а натомість завозили кацапів, чогось то якщо тут більшість українців то рускій мір ніхто не кричав, а якщо там було більшість кацапів вони і кричали, зустрічаютсья українці там але мало, все решта кацапи точно так само як і в криму
Анонім до ... Показати IP 24 Листопада 2016 10:48
Тоді не сумуйте за Кримом, Сходом - це ж "кацапські" території. Якщо вірити теорії "завезення", то чому Львів весь не завезли за стільки часу? Чому Західну Україну не чіпали? А щодо репресій, то вони були скрізь , по всьому Радянському Союзі, і не треба було бути українцем, щоб потрапити в жорнова.
Володя Показати IP 24 Листопада 2016 08:41
Не міністр а чобот
я Показати IP 24 Листопада 2016 08:57
Він стає другим ідіотом як Поплавський.
12-34 Показати IP 24 Листопада 2016 10:17
Правда, але не вчасно.
Світ Показати IP 24 Листопада 2016 11:01
Все правильно сказав!!!!! Даунбаса і лугандонія відсталі
Как то так... Показати IP 24 Листопада 2016 11:19
В любой Европейской стране после таких слов министр идет в отставку. Отличный спич и лакмусовая бумажка для новой Украины. Вот и посмотрим европейцы мы или все же из "понаехавших".
Анонім Показати IP 24 Листопада 2016 11:53
нехай ці "дурні" самі замисляться, коли і як Україну довели до такого стану, що на українському Донбасі негенетичні аватари живуть, а не українці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus