USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Обіцяючи відмінити мораторій на експорт лісу, Порошенко здає інтереси країни. Експерт

26 Листопада 2016 14:22
Обіцянка Президента України Петра Порошенка щодо скасування мораторію на експорт українського лісу-кругляка суперечить економічним та екологічним інтересам України. Таке рішення призведе до екологічної, соціальної та економічної катастроф, - ввадає політолог Руслан Бортник. Про це інформує ГолосUA.

«Обіцянка Президента (П. Порошенко - ред.) щодо зняття заборони на експорт української деревини є здачею інтересів України. В обмін ми фактично нічого не отримали. У підсумку, таке рішення призведе до екологічної, соціальної та економічної катастроф. Наприклад, наслідками стануть проблеми з паводками на Закарпатті, знищення Карпатських лісів, і незрозуміло, хто їх буде вирішувати. Швидше за все, не нинішній глава держави», - підкреслив Р. Бортник.

Політолог додав, що кошти, які в підсумку отримає Україна за зняття мораторію на вивезення українського лісу-кругляка, не варті збитків, які не минуть країну в майбутньому.

«Це дрібні гроші для корупціонерів. Це вже навіть не смішно. При цьому не хочеться думати, що таке рішення пов'язане з тим, що продукція «Рошен» почала активно виходити на європейські ринки. Але я впевнений, що якщо це станеться, то таке рішення стане предметом антикорупційного та кримінального переслідування з боку наступної влади», - резюмував Р. Бортник.

Нагадаємо, цієї осені ЄС висунув нову умову для виділення Україні чергового траншу макрофінансової допомоги в 600 млн євро - скасування заборони на експорт лісу. Також повідомлялося, що виконання цієї вимоги має наблизити отримання Україною безвізового режиму з Євросоюзом.

Раніше Президент України Петро Порошенко пообіцяв керівництву Європейського Союзу скасувати мораторій на експорт лісу-кругляка. Про це заявив президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.

«Я був радий тому, що український президент висловив намір зняти заборону на експорт деревини. Це було наше умова. Як я розумію, це буде зроблено протягом наступних декількох тижнів», - сказав Жан-Клод Юнкер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
тінь Показати IP 26 Листопада 2016 14:39
петюня
українець Показати IP 26 Листопада 2016 15:02
Давно казали, що Європа хоче використовувати Україну як придаток для здобуття надр, не вірили - от результат!
і не повірять до українець Показати IP 26 Листопада 2016 18:21
а ще їм треба дешева робоча сила на чорні роботи, ринок збуту для своїх товарів, місце для зберігання радіоактивних відходів під Чорнобилем, земля для вирощування ГМО
Олег Показати IP 26 Листопада 2016 15:08
Я одного не розумію. Як його рідні дивляться на нього (дружина, діти, батьки) через те що робиться в Україні. Ладно, яник, там розуму та толку не було та не буде. А тут і родина ніби нормальна і все, а толку і тут не має. Чи невже гроші, роблять усе??? Якщо так то їм це ікнеться в майбутньому. Мені їх жаль.
123 Показати IP 26 Листопада 2016 16:31
А он когда нибудь не сдавал? Тоже мне новость года.
Удав Показати IP 26 Листопада 2016 18:16
ну справді дражнять як морквинкою віслюка )) знімуть шкуру разом з копитами )
патріот Показати IP 26 Листопада 2016 18:19
скотина порох!!!
User до патріот Показати IP 26 Листопада 2016 22:42
А то до пороха не рубали і не вивозили? Мозок вмикай, а не патріотизм.
User Показати IP 26 Листопада 2016 22:40
До ср@ки той мораторій на експорт. Як вивозили, так і вивозять, тільки вже під виглядом не кругляка, а дров, на митниці все рішається. Потрібна заборона саме на вирубку, а то скоро ліс ми будемо бачити тільки на картинках. Половина Карпат вже лиса, та й у нас по області не краще. Є села, де пилорами працюють 24/7/365.
Андрій Показати IP 28 Листопада 2016 21:53
В одне місце цю європу потрібно самим будувати свою державу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus