USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Обрали голову Луцького міськрайонного суду

21 Квітня 2015 11:06
На розгляд суддів представили трьох кандидатів. Голосування відбулося в два тури.

Вибори голови та заступника Луцького міськрайонного суду відбулися сьогодні, 21 квітня.

На початку зборів судді вирішили, що голову і заступника обиратимуть поступово, щоб голова і заступник представляли різні палати – цивільну і кримінальну. Адже якщо раніше в Луцькому міськрайонному суді було два заступники - «криміналіст» і «цивіліст», то зараз мали обрати лише одного заступника.

Відтак, для повноцінної роботи суду, буде доцільним, щоб глова і заступник були фахівцями різних палат.

Зауважимо, що голова суду обирається строком на 2 роки шляхом таємного голосування більшістю голосів.

На розгляд зборів суддів представили три кандидатури: чинного голову суду Михайла Квятковського, суддю Андрія Сівчука та Аллу Борнос (самовисування).

Чинного суддю Михайла Квятковського запропонували на посаду голови суду, оскільки він «на високому рівні виконував свої обов’язки».

Алла Борнос висунула свою кандидатуру шляхом самовисування, оскільки вважає, що має силу і можливості забезпечити «належні і комфортні умови колегам».

Третьою кандидатурою став Андрій Сівчук. Його запропонував колега Віталій Ковтуненко, бо «до двох попередніх мав питання».

Нагадаємо, Віталій Ковтуненко – суддя, який розглядав справи луцьких євромайданівців: секретаря міськради Сергія Григоренка, активістки Майї Москвич та нинішнього нардепа Ігоря Гузя.
Під час запитань до кандидатів, Віталій Ковтуненко запитав у Михайла Квятковського щодо справ євромайданівців, чи використав голова право відповіді (чи коментував вироки Ковтуненка і звинувачення на його адресу). На що Михайло Квятковський повідомив, що на його думку, Віталій Ковтуненко не підпадає під Закон «Про очищення влади». Однак запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту він вважає надто суворими.

«Ви обрали всім домашній арешт. Особисто я не згоден з тими запобіжними заходами, якщо вже на те пішло. Особистого зобов’язання було б достатньо. Ви не послухали і обрали домашній арешт», - пояснив він.

Нагадаємо, щодо судді Віталія Ковтуненка ініційовано перевірку Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії.

До Алли Борнос у судді від Ковтуненка теж були запитання. Його цікавило, чому на сторінках ІА Волинські Новини вказано, що Алла Борнос має шанси на перемогу.
Жінка ж відповіла, що вона ніколи не приховувала того, що має сили, можливості і бажання стати головою суду. Відтак, ця інформація була доступною. Однак жодних коментарів вона з цього приводу не надавала.

До свого колеги Андрія Сівчука у Віталія Ковтуненка запитань не було. Інші колеги задали формально-загальне запитання і перейшли до голосування.

Судді голосували в закритій кімнатці, роблячи позначку в бюлетені, і вкидали їх у скриньку.

Лічильна комісія підрахувала голоси. Так за Аллу Борнос – віддали 6 голосів, за Михайла Квятковського - 10 голосів, за Андрія Сівчука – 5 голосів, Один із суддів – не підтримав жодного кандидата. Жодна з кандидатур не набрала необхідної кількості голосів (потрібно 12 голосів).

Відтак, довелося проводити другий тур виборів. Щоправда, прозвучала думка про відкладення голосування, однак судді вирішили, що раз уже вони зібралися, то треба завершити розпочате. Адже Михайло Квятковський є чинним головою суду до 24 квітня. З 25 квітня в Луцькому міськрайонному суді має бути новий голова.

Під час другого туру голоси суддів розподілилися так: за Аллу Борнос 7 голосів, за Михайла Квятковського 12 голосів.

Відтак, Михайло Квятковський продовжить працювати на посаді голови Луцького міськрайонного суду найближчі два роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 65
Василь Показати IP 21 Квітня 2015 11:11
Квятковський - ні риба, ні мясо. Дуже вялий чоловік. Треба було обирати Аллу!
СБУ до Василь Показати IP 21 Квітня 2015 11:23
ЗНАЮ МИХАЙЛА ДУЖЕ БАГАТО РОКІВ, ЯК ПОРЯДНУ, ЧЕСНУ, ДОБРОЗИЧЛИВУ ЛЮДИНУ.ПРАВИЛЬНИЙ ВИБІР ЗРОБИЛИ СУДДІ.ЩАСТИ ТОБІ МИХАЙЛЕ.
Ваня до СБУ Показати IP 21 Квітня 2015 11:59
Та хоч чорта лисого хай вибирають. Яка різниці всі вони хабарники і ворюги
ага до Ваня Показати IP 21 Квітня 2015 13:26
і до речі, замість Борнос краще Тетяна Філюк б висунула свою кандидатуру - реально законно-врівноважена суддя!
також... до ага Показати IP 21 Квітня 2015 18:00
і на відміну від пані Борнос, Тетяна Миколаївна має неабиякі організаторські здібності, реально вона - КРУТА! На вигляд така коректна, поважна, а в процесі - "капец": все їй потрібно прояснити, як та чому, хто та кому і т.і. Дуже розумна та оригінальна суддя (кожна чергова справа - реально не просто справедливе та законне рішення, а дійсно вирішений спір між сторонами). Такий б підхід кожному судді. Бажаю упіхів Тетяні Миколаївні, ви справжня розумничка та гідна українка!
100% до СБУ Показати IP 21 Квітня 2015 13:08
Гіднішого чим Квятковського М. досі керівника тут не було. Щодо Сівчука А.Є. я повністю підтримує Ковтуненка В., дуже достойний претендент (що головне і по Закону і по Заповіддям судить, ось не має в чому його навіть упрікнути, реально природжений суддя), але мені здається йому воно і не треба. Бажаю Сівчуку А.Є. подальших успіхів в роботі шляхом переводу до ВССУ (там такі дійсно треба, бо в ВСУ - це вже на пенсію коли піде, ще молодий), а так по совісті, вдячність людей за те, що є ще такі представники судової ситеми як Ви, Андрій Євгенович! Дуже дякуємо за віддану професії роботу, ми Вами пишаємося!!! Щодо Борнос, ......не професійна, не людська, одним словом "комерсантка" в мантії. А загалом склад Луцького міськсуду дуже професійний. Дякуємо Вам за гарну роботу.
ви що??? до Василь Показати IP 21 Квітня 2015 13:01
А.Борнос - це вискочка з села, яку тяне Філя. А Мишко - дуже порядний чоловік, і реально високопрофесійний суддя.
Юрист до ви що??? Показати IP 22 Квітня 2015 09:32
Тяне не філя а Остапук,він перед тим як переклячитись на більш молодшу суллю опорошував Борнос.Окрім того її пропихаюь "вори в законі"
Патріот до Василь Показати IP 22 Квітня 2015 09:17
коментар було видалено
123 Показати IP 21 Квітня 2015 11:18
Хабарники зібралися....
юрист Показати IP 21 Квітня 2015 11:27
А хто заступник?
111 Показати IP 21 Квітня 2015 11:34
ДОСТОЙНИЙ ВИБІР!!!
пр Показати IP 21 Квітня 2015 11:40
Квятковский молодец!!!
Отто Ларинголог Показати IP 21 Квітня 2015 11:59
Обрали знову оту лису вусату амебу. Він же ж у будь-якій нестандартній ситуації зникає і чекає, валідольний пристосуванець. Там, крім Борнос, хоча й до неї питання, з,кандидатів жодної адекватної кандидатури, нікому з них там лад у суді не потрібний, ні інфарктному жлобу Квятковському, ні малохольному кар"єристу Кихтюку. Модернізація й іновація, люстрація і прострація, ще б ковтуненка обрали, ото б здобули. Все, як скрізь.
щодо Ковтуненка до Отто Ларинголог Показати IP 21 Квітня 2015 13:16
дуже часто в Інеті згадують про В.Ковтуненко. Знаєте, я для себе зробив висновок, що в основному скаржаться ті, хто хоче "не напрягаючись" виграти суд (активісти, які ображені занадто суворими запобіжними зап.заходами, адвокати, які не вчасно та не по формі намагаються отримати необхідне за їхніми переконаннями клієнту рішення суду. В.Ковтуненко дійсно особливий, він не просто суддя, він в першу чергу з великої букви Людина, шанований професіонал (зайдіть на сайт суду та подивіться скільки його рішень в порівняні з іншими суддями регіону було скасовано), дуже різносторонньо ерудований. Повага. Жодного корупційного скандалу, ЖОДНОГО!!!
Отто Ларинголог до щодо Ковтуненка Показати IP 21 Квітня 2015 14:18
Ага, Ангел))) чули, знаєм... і про вдало вирішене квартирне питання чули, і про собачку, і про блискуче, кришталево чисте минуле в міліції. свята людина просто, що яскраво виділяється на фоні інших... особливо людськими якостями, з маленької літери. щодо висновків стосовно тих, хто скаржиться... по перше, ніхто не скаржиться, це глум. по друге, ми чули й про те, як ухвалюються занадто суворі зап. заходи і терміни ув"язнення, особливо малозабезпеченним і несплатоспроможним громадянам, але ж то все чутки, звісно) - гуманіст, альтруїст і філантроп, невідворотній караючий перст феміди, непорочний акі немовля, як, зрештою і всі у тому кодлі. по третє, як для помічника, чи секретаря занадто слабкий креатив, примітивно
Патріот до щодо Ковтуненка Показати IP 22 Квітня 2015 09:22
Це сам Ковтунеко залишив коментар,чи його помічник з секретарем.)))))А справу про поділ майна Кушнір Наташи забули!!??)))Чи може не хочете говорити,що проти нього за цю спрау відкрито кримінальну справу, за завідомо неправосудне рішення.
мая до щодо Ковтуненка Показати IP 23 Квітня 2015 17:05
Віталію Володимировичу, ну досить вже себе так нагло хвалити!!!!!!!!
Андрій Показати IP 21 Квітня 2015 12:17
По-моєму,на фото всього 11 піднятих рук, враховуючи самого кандидата.А що прцедура дозволяє обирати відкритим голосуванням?
СБУ Показати IP 21 Квітня 2015 12:31
Нічого не змінюється, що Квятковський , що Кихтюк!! Як на мене потрібно міняти всіх, брати молодих та незаангажованних!!!
2222 до СБУ Показати IP 21 Квітня 2015 12:49
Так, молодих...без досвіду...зразу треба брати після закінчення навчального закладу...
45 до СБУ Показати IP 21 Квітня 2015 17:54
Ромчик - молодець, вітаю! Але зав'язуй з гульками, часи не ті!
до СБУ до СБУ Показати IP 22 Квітня 2015 08:51
Ну Ви вибачте зрівняли х...й з пальцем... до Квятковського ще ого..го....
Оглядач... Показати IP 21 Квітня 2015 12:42
Квятковського вітаю, порядний суддя.......а от звідки в Борнос машина "audi" 2010року, то цікаве питання. «належні і комфортні умови колегам», це всім по машині чи як?
222 до Оглядач... Показати IP 21 Квітня 2015 13:19
Алла Валеріївна дуже комунікабельна до "непростих осіб" (прокурори, судді апеляції, міськрада, депутати і т.п.). Жіночка повірила в себе, що тут вдієш?! Але ж не потрібно забувати, А.В., що суд це приватна організація по типу ваших "колег-друзів" з громадської організації "приватна адвокатська фірма "Конфідент". Так що, працюйте поки просто в суді, якщо маєте стільки сил і бажання.
СБУ до 2222 Показати IP 21 Квітня 2015 14:03
Краще без досвіду, але порядних, не хабарників, які за гроші готові даже рідних людей продати!!!
2222 до СБУ до 2222 Показати IP 21 Квітня 2015 14:21
коментар було видалено
2222 Показати IP 21 Квітня 2015 14:22
Ха ха ха...краще без досвіду, давай, зразу після випускного брати на роботу...ти напевне не знаєш всієї процедури обрання суддею. Кароче, усБагойся...
яка різниця Показати IP 21 Квітня 2015 14:45
кому будуть носити хабарі обмайданені кріпакі
007 до яка різниця Показати IP 21 Квітня 2015 21:33
ніхто не просить носити, просто по Закону напевне не всіх влаштовує, от і думає що за хабар все можна змінити, а ще премося в ЄВРОПУ !
анонін Показати IP 21 Квітня 2015 16:28
Шановні, не можу зрозуміти, чому ж ви так активно обговорюєте кваліфікованих професіоналів своєї справи? Можливо Ви сиділи в тому кріслі, на якому суддя розпоряджається долею інших людей, чи спілкувалися особисто з кожним? Як Ви можете знати напевно всі плюси і мінуси конкретної людини, яка Вам взагалі не знайома? Чи можливо Ви кожного дня розглядаєте по 10 кримінальних справ, з нанесенням важких тілесних ушкоджень чи умисними вбивствами? Невже ви усі такі обізнані в юриспруденції.. Наврядче. Кожен третій пересічний громадянин не знає, який Основний Закон нашої держави Проте, усі спостерігають за іншими, а не за собою!
для А.В. до анонін Показати IP 21 Квітня 2015 17:51
шановна панянко, ви правильно дали собі оцінку - сидіти в цьому кріслі вам дійсно важко. Займіться краще вихованням своєї донечки та собою!, а те, що Конституцію як основний закон не знає 3 пер.громадян, то це пріоритет таких "професіоналів" як ВИ!
анонім до для А.В. Показати IP 21 Квітня 2015 20:49
З чого Ви взяли, що я сиджу в цьому кріслі? Ваше крісло мені норми етикету не дозволяють обговорювати. Щодо мого професіоналізму, то він не на такому рівні, змушена Вас засмутити. Яку донечку Ви маєте на увазі і до чого тут особисте життя?
анонім до для А.В. Показати IP 21 Квітня 2015 20:50
Займіться своїм особистим життям, а то дуже Ви обговорюєте когось
12345 до для А.В. Показати IP 21 Квітня 2015 22:33
а ви шо не знали, шо в цієї панянки не одна, а цілих три дочки, і всіх вона одна виховує,а може і чотири.......ой треба перевірити
200% Показати IP 21 Квітня 2015 17:13
Театр одного актора! Одне краще другого.
Феміда да Показати IP 21 Квітня 2015 19:46
СІВЧУК ОДИН З НАЙБІЛЬШИХ ХАБАРНИКІВ НА ВОЛИНІ!!!!
читич до Феміда да Показати IP 21 Квітня 2015 20:26
100% про сівчука
волинянин до читич Показати IP 21 Квітня 2015 21:07
шо легше вам , коршуни , вилили гадості на хорошу і чесну людину і радієте ? а сівчук один із справедливих і професійних суддів ВОЛИНІ !!!!
волинянка до читич Показати IP 21 Квітня 2015 21:19
де взялися 100% ? певно бачив як брав ?
волинянин до Феміда да Показати IP 21 Квітня 2015 21:10
що ж ти, фемідо, так паплюжиш своїх працівників, сама ж видно маєш рильце в пушку, от і всіх під себе рівняєш......
12345 до Феміда да Показати IP 21 Квітня 2015 22:47
да,да в нього три хати, п"ять машин, корабель, літачок.....а може і два......все за хабарі
Толя до Феміда да Показати IP 21 Квітня 2015 23:37
це вже Алка від заздрості виписує, бідна так скривилась...
УСІМ "ЧЕСНИМ" Показати IP 21 Квітня 2015 21:21
Вам який суд треба ВУМНИКИ, чесний? ну той що по Закону судить? Так ви б...ть спочатку той закон самі сядьте і ПОЧИТАЙТЕ потім вдумайтесь у нього а потім подумайте і задайте собі питання "А якби мене називали якби я згідно ЦЬОГО закону рішення прийняв" і якщо ви собі відповісте "да я би по СВОЇЙ чи по ЛЮДСЬКИ совісті поступив і плювати на закон" то просто навсього не....ки яким до Європи як до неба рачки і П.С. у дурнуватості законів виніть САМІ СЕБЕ тому що саме ви ГРОМАДЯНИ обираєте тих зто ті закони пише, а жіло судді той закон застосувати І ВСЕ!!!
волинянка до УСІМ "ЧЕСНИМ" Показати IP 21 Квітня 2015 21:28
хоч одна адекватна думка, а то позбиралось б....дло, два слова не зв"яже, в слові х...й три помилки зробить, а горло дере.....ЧЕСНЕ....добралося б до влади, гребло б все що могло б !!!!!!!
ха ха до УСІМ "ЧЕСНИМ" Показати IP 21 Квітня 2015 23:39
Ющук Алкі помагає самовтішитьсь в коментах, мужик! Оце у вас роботка!
Всім суддям Показати IP 21 Квітня 2015 21:25
Ви всі "потвори".
11111 до Всім суддям Показати IP 21 Квітня 2015 21:32
Образили дуже тебе???
007 до Всім суддям Показати IP 21 Квітня 2015 21:35
напевно нічого поганого не зробив, а просто так покарали???????????:)
ку до Всім суддям Показати IP 21 Квітня 2015 21:42
Ну да, судді потвори, я навіть більше скажу, якби не УКРАЇНСЬКІ судді то Кенеді не вбилиб, Українці б перші на місяць висадилися, а ще не булоб Чорнобильської катастрофи, а так забу правопорушення ж теж роблять ну чисто суддям назло, а щеб бакс був по 4.5 і якби не судді то Європейці вже б давно до нас їздили на картоплю, Є ПРОПОЗИЦІЯ ВСІХ СУДДІВ ВИСЕЛИТИ В МОНАКО і тоді в країні все зацвіте, відразу люди перестануть сцяти в підїздах, бухати до срачки, почнуть читати більше ніж дивитись телевізор, НАРЕШТІ почнуть любити свою природу, а в дітях виховувати повагу до старших і всього живого одним словом заживемо, ЄХ ЯКБИ НЕ СУДДІ.
007 до ку Показати IP 21 Квітня 2015 21:47
істинна правда, всьо судді:::::::)))))))
потерпілі діти захис Показати IP 21 Квітня 2015 22:00
ООоо.., панове цікава у ВАС тут розмова це і можливість про "ЧЕСТЕЙ СУДДІВ" поговорити але б.., ви робили це зфактами та доказами ! І починаючи або з Голови або з Івасюти Л.В., та цілим ратнівсько\залухівським кланом ,що 12 років "деребанив" чи 23 родину Житинських\Житінських з довічним інвалідом та дітей опікуна ! У тому числі пенсіїї та зарплату ,ще і при КДБістах нестягнули штраф у бюджет ДЕРЖАВИ!!??! Значить обкрали чи ограбили коного українця і волинянина !!???!
Василий до потерпілі діти захис Показати IP 30 Серпня 2015 21:14
Житинский ты что ль тут выписываешь...??? На лагерь собака вместе с братом черти.....
опікун дітей ! Показати IP 21 Квітня 2015 22:07
Бачу щось діти ..пишуть на компютері ..., то вибачте про орфографічні помилки дітей.., так як по сутті вони все вірно написали..!?! А що Івасюта Л.В., у залі, а часом у мантії бігає за захисником у карній справі по ринкові площі та і Філюки П.Т., з Т.М., не далеко від цеї "Честі" відстають !???? Прізвище з 10 літер написати не можуть.., ще і анонімки та наклепи розповсюджують ..!!??!?
до потерпілих Показати IP 21 Квітня 2015 22:09
ДОКАЗИ, ДОКАЗИ, ДОКАЗИ, ДОКАЗИ, ДОКАЗИ, ДОКАЗИ, а інакше з таким же успіхом завтра хтось скаже що ви обікрали так само когось, скаже і все і кому в такому разі вірити? ПРАВИЛЬНО то хто має ДОКАЗИ.
! до до потерпілих Показати IP 21 Квітня 2015 23:42
Борнос не парся, прийдеш наступного року, це ж як в шоу "Україна має Таланти"
123 Показати IP 21 Квітня 2015 22:29
які ДОКАЗИ, воно одне з другим десь почуло дзвін, але не знає де він, лепече-язик же без кісток, все що вміє-то кричати, а ще приплатять-намалює транспоранта
Факт Показати IP 22 Квітня 2015 11:51
Довіри до суддів в Україні немає. Яка в біса різниця хто голова, а хто просто ..........
Спостерігач Показати IP 26 Квітня 2015 20:53
Цікава, як на мене, спостерігається тенденція – Остапук, двічі поспіль Квятковський, а серед кандидатів Борнос і Сівчук. Тобто, лише судді, які розглядають в Луцькому міськрайонному суді Волинської області кримінальні справи та справи про адміністративні правопорушення. Невже суддям з цивільної палати не є цікаво займатися адміністративною діяльністю суду на посаді голови? Чи їм просто не довірять такої роботи? Втім, їм, як кажуть, видніше. Якщо обирати найменше із зол (багато, мабуть, зі мною погодиться, що зараз у цьому суді зразкового «oblico morale» поки що немає), то мій би вибір інтуїтивно випав би на Інну Борисівну Плахтій. Хоча про смаки, як кажуть, не сперечаються. Ну і, звісно ж, не обійшлося без «популярного» на Волині Віталія Володимировича Ковтуненка. Схоже, що цей пан просто таки не може без прикутої уваги до своєї персони. Ох, не знаю чим же Волинський край так не вгодив тодішньому Президенту України Віктору Андрійовичу Ющенко, що той своїм указом про переведення у липні 2008 року поповнив суддівський корпус цього суду цим одіозним паном. Ходять чутки про те, що тоді адвокати та правники Херсонщини кілька тижнів святкували по повній програмі (із споживанням алкогольних напоїв) таке переведення судді Ковтуненка до іншого регіону. Не знаю, чесно кажучи, чим закінчиться дисциплінарне провадження, відкрите Вищою кваліфікаційною комісією суддів України. Характер правосуддя у його виконанні часів Євромайдану, на мою думку, не повинні зійти цьому судді з рук. Слава Богу, що законодавець одумався і збільшив строк накладення дисциплінарного стягнення щодо судді. Раніше частина 4 статті 87 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 07 липня 2010 року № 2453-VI передбачала, що дисциплінарне стягнення до судді застосовується не пізніше шести місяців із дня відкриття Вищою кваліфікаційною комісією суддів провадження в дисциплінарній справі, але не пізніше року з дня вчинення проступку, без урахування часу тимчасової непрацездатності або перебування судді у відпустці. Враховуючи продуктивність праці Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за часів головування Ігора Леоновича Самсіна, завдяки цій правовій нормі багато хто із служителів Феміди уникнув дисциплінарної відповідальності. Зараз відповідно до частини 4 статті 96 вищезазначеного закону, дисциплінарне стягнення до судді застосовується не пізніше трьох років із дня вчинення проступку без урахування часу тимчасової непрацездатності або перебування судді у відпустці. Та і зараз Вищу кваліфікаційну комісію суддів України очолює Козьяков Сергій Юрійович, який до призначення на цю посаду був одним з найавторитетніших адвокатів нашої країни. Тож, мабуть, можна сподіватись, що процес виведення деяких суддів на, образно кажучи, «чисту воду» піде все ж таки швидше і веселіше. Втім, враховуючи, що нова норма закону щодо строку накладення дисциплінарного стягнення не пом'якшує та не скасовує відповідальності особи, то по відношенню до пана Ковтуненка зворотної дії у часі мати не буде. А значить буде застосовуватись та норма закону, якою такий строк встановлений в один рік з моменту вчинення проступку. Тому відкриття шампанського з приводу відкриття дисциплінарного провадження щодо цього судді, про яку писали раніше ЗМІ, поки що, як на мене, є передчасним. Втім, навіть якщо Вища кваліфікаційна комісія суддів України і накладе на пана Ковтуненка дисциплінарне стягнення, наприклад, у вигляді догани, то в тому, що він таке рішення оскаржить до суду адміністративної юрисдикції, я не маю ані найменшого сумніву. І тут почнеться найцікавіше. В кулуарах ходять чутки про те, пан Ковтуненко до цих пір здійснює в Україні судочинство попри масу судових рішень сумнівної законності саме завдяки тому, що його протектором є ніхто інший як заступник голови Вищого адміністративного суду України та секретарем пленуму цього суду Смокович Михайло Іванович. Останній також за чутками доводиться рідним братом судді Волинського окружного адміністративного суду Смокович Вірі Іванівні. З таким, так би мовити, «дахом» шанси успішно оскаржити в судовому порядку рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, наприклад, про накладення дисциплінарного стягнення чи якогось рішення Вищої ради юстиції здаються не такими вже й примарними. Тому ризикну припустити, що цей пан з правової точки зору і зараз уникне справедливої юридичної відповідальності. А тому чи варто дивуватися, якщо дійсно виявиться, що і за порушення паном Ковтуненком Правил дорожнього руху (коли цей чоловік, розмахуючи суддівським посвідченням у травні 2014 року, ганебно втік з місця правопорушення), він адміністративної відповідальності так і не понесе. Цікавою для мене виявилася декларація про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру цього пана за 2013 рік (http://court.gov.ua/lustration/0ff6d26a0b8b94e2ca21cb54b1cec767.pdf). Так, даний служитель Феміди за 2013 рік в графі «Загальна сума сукупного доходу» показав суму у розмірі 181630,00 грн. Із цих грошей 170133,00 грн. припадає на графу заробітну плату, інші виплати та винагороди, нараховані (виплачені) відповідно до умов трудового або цивільно-правового договору (тобто, десь 14177,75 грн. на місяць). В графі «дивіденди, проценти» показана сума у розмірі 28,00 грн. А в графі «матеріальна допомога» (ну а як же ж без неї з такою-то, «сміхотворною» заробітною платою) цим паном показана сума у розмірі 11470,00 грн. Втім, або мій калькулятор зламався, коли я складав ці цифри (170133,00 грн. + 28,00 грн. + 11470,00 грн.) або даний пан дійсно просто не вміє елементарно підбивати суму. Бо за даними мого калькулятора виходить сума у розмірі 181631,00 грн. Це на 1,00 грн. більше, ніж за підрахунками самого пана Ковтуненка (181630,00 грн.). З майна ж лише автомобіль марки/моделі Шевроле Лачетті 1800, 2008 року випуску, вартістю 80000,00 грн. а з інших засобів автопричіп марки/моделі Старконо-500, 2013 року випуску, вартістю 4500,00 грн. Жодного тобі нерухомого майна. Мабуть, увесь 2013 рік пан Ковтуненко змушений був винаймати собі житло чи жити в родичів, друзів або знайомих. Не знаю, думаю, що пан Ковтуненко не готовий наразі змінитись. Але, мабуть, і волинське суспільство теж не готове діяти по-старому (коли позивачі масово писали заяви про залишення позовної заяви без розгляду, аби розгляд їх справи був розподілений на іншого суддю після повторного пред’явлення позову). Якщо тиск громадськості не є ефективним і Вища кваліфікаційна комісія суддів України не готова дати рекомендації Вищій раді юстиції внести подання Президенту України про звільнення даного судді з посади, то треба діяти якось інакше. Наприклад, збирати підписи чи писати колективне звернення до Президента України Петра Порошенка, щоб той своїм указом перевів цього суддю до іншого регіону. Адже до Луцького міськрайонного суду Волинської області перевели указом Президента України з Луганської області двох суддів – Рудську Світлану Миколаївну та Подзірова Андрія Олеговича. То, може, слід запровадити кадрову суддівську рокіровку у вигляді програми суддівського обміну під назвою «Схід і Захід разом». За якою б пана Ковтуненка перевели, скажімо, на підконтрольні Збройним силам України території в Донецькій чи Луганській областях для здійснення судочинства. Волинський край вже скоро 7 років терпітиме одіозну натуру судді Ковтуненка. Можливо, вже пора передати естафетну паличку жителям іншого регіону. Хоча, звісно ж, варіант з переведення судді Ковтуненка до іншого регіону України – це найгірший варіант. Судочинство в Україні треба однозначно очистити від цього чоловіка. Бо, на моє глибоке переконання, і на панові Ковтуненку також лежить пряма вина і персональна відповідальність за ескалацію конфлікту, який призвів до Небесної сотні та згодом до анексії Автономної республіки Крим і війни на Донбасі. Якщо ж усе залишити так, як сьогодні все ще є, то усі ті люди загинули марно. Адже очищення влади від соціопатів та мізантропів слід починати проводити з найбільш корумпованої, як на мене, гілки влади – суддівської. Інакше представники так званої п’ятої колони просто розвалять нашу країну зсередини, при цьому жодної секунди не вагаючись.
чудо юдо Показати IP 26 Квітня 2015 21:32
Віталій Володимирович - справедливий, чесний, порядний та гідний суддя. Те, що він може за себе постояти і відстояти свою особисту (в тому числі професійну) позицію ви хочете видати за його недолік - під назвою "одіозний". Не будьте барашками, Ковтуненко - реально крутий чел і гарний суддя!
Спостерігач Показати IP 27 Квітня 2015 18:43
Шановний дописувачу з ніком "чудо юдо"! Про смаки, звісно ж, не сперечаються. А масу скарг на суддю Луцького міськрайонного суду Волинської області Ковтуненка до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України можна пояснити, звісно ж, не інакше як змовою чи так званим "замовленням" з боку його опонентів, чи діяльністю диверсійно-розвідувальних груп, інформаційною війною з боку Російської Федерації (словом, "рукою Москви") або ж просто випадковим збігом обставин. Словники, що розміщені в глобальній мережі Інтернет, значення слова "одіозний" викладають наступне: який викликає негативне ставлення до себе, небажаний, неприйнятний. Саме таке ж значення в дане слово вкладав і я, коли характеризував даного суддю таким чином в своєму попередньому коментарі. І ніяке інше, як би Вам того не хотілося чи як би Вам не вважалося. Я так розумію, що в слово "барашки" Ви вкладаєте значення представника роду ссавців ряду оленеподібних з підродини козлових родини бикових, вжите в зменшено-пестливій формі і у множині. Бо інше значення мені поки що на думку не спадає. Шкода, що Ви перейшли від оцінки суб'єктивної думки автора коментаря до оцінки особистості автора. Втім, дотримання етики у спілкуванні, мабуть, є особистою справою кожного. До речі, щиро вдячний за мінуси щодо мого попереднього коментаря, якщо їх поставили саме Ви. Отже, я приходжу до висновку, що якісь із моїх слів є не такими вже й далекими від істини.
нквизиція Показати IP 20 Червня 2016 16:01
Сівчук наставник Борнос. Одна шайка-лейка. В них нічого " святого" вже немає а можливо і не було. Всі під богом ходимо. Спеціалісти по фальсифікації справ. Скільки буду жити, стільки буду їх обох проклинати! Сво.....и!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus