USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Офіс реформ запрацював у Луцьку

6 Травня 2015 13:51
В обласному центрі Волині відкрили офіс реформ, основне завдання якого – сприяння реформуванню місцевого самоврядування та територіальній організації влади в Україні.

Про це під час оперативної наради в ОДА розповів директор офісу Анатолій Пархом’юк, - повідомили у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Так, з його слів, в офісі працюватимуть над розробкою перспективного плану формування територіальних громад області.

- Під час формування спроможних територіальних громад особливу увагу приділятимуть здатності органів місцевого самоврядування вирішувати питання компетенції, – зазначив Анатолій Пархом’юк. – Крім того, визначатимуть переваги економічної спроможності населеного пункту, його обсяги доходів та наявність закладів бюджетної сфери, зокрема, середньої школи та амбулаторії.

Аби отримати кваліфіковану допомогу, слід безпосередньо звернутися до офісу реформ.

Також Анатолій Пархом’юк підкреслив, що формування спроможних територіальних громад відбуватиметься за чітко визначеним механізмом.

- Спочатку обласна державна адміністрація визначить заступника, який безпосередньо буде відповідати за координацію виконання заходів проведення реформ: створить робочу групу та організує регіональний центр підтримки, – наголосив він. – Потому потрібно розробити проект перспективного плану у відповідності до методики із залученням громадськості та передати на розгляд сесії обласної ради, далі – на затвердження до Кабінету Міністрів України.

Разом із тим Анатолій Пархом’юк наголосив: аби перспективний план затвердили, протягом поточного місяця необхідно виконати три ключових завдання: до 14 травня спільно з облдержадміністрацією визначити адміністративні центри майбутніх територіальних громад, до 19 травня подати потенційні межі територіальних громад, а в червні на черговому пленарному засіданні сесії обласної ради обговорити та схвалити перспективний план.

До слова, більш детальну інформацією можна отримати, зателефонувавши за номером 067 332 09 45 , або ж написати електронного листа на адресу: [email protected].
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Дмитро Показати IP 6 Травня 2015 15:44
в офісі будуть брати участь молоді перспективні студенти та кактивісти і Захарка Ткачук.
Правда Показати IP 6 Травня 2015 16:15
Грантоїди займаються імітацією бурної діяльності.)
ось вам Показати IP 6 Травня 2015 16:31
Прочитав статтю і вкотре переконався, що грантоїди це паразити. Навіщо товкти воду в ступі. І проводити семінари за темою "Масло масляне і його стратегічна роль у формуванні територіальної громади". Одне слово балаболи. Краще за ті гроші які потратяться на цю бредятину купили для тої громади тактора, а пани аналітики і експерти на волонтерських засадах орали людям землю). Думаю тоді вонизрозуміють що будь який "проект" мусить мати не тільки паперово-електронний результат для звітності грантодавцю.
вам ось Показати IP 6 Травня 2015 17:50
Копати можуть усі, хто не лінується, . Але не усі можуть надати допомогу тим .хто її потребує. Адміністративно-територіальна реформа для України є ключовою. Перш ніж щось коментувати, ви хоча б вникли в суть справи. Люди роблять добрі справи.
правдива до вам ось Показати IP 6 Травня 2015 20:22
Хто знає тих Пархом'юків, Стемковських... і всю ту шуш...у, що на грантах пасеться, знають що кажуть і пишуть! Реформи потрібні, но не з ціми "фруктами"!!! Як тільки звучить слово реформа в області - з'являються ці "хлопаки" і це завжди!!! Вас це не насторожує??? І Ніколи жодної реформації, до чого вони прикладали свої "знання", а от їхні статки - ого-го як реформувались!:)
тиць Показати IP 6 Травня 2015 20:16
Підкажіть Гунчику щоб не зв'язувався з тим Пархом’юком якщо не хоче зпозоритись! Хоча призначення Кошарука заступником - це перший крок вступу у лайно! Згадаєте...
1 Показати IP 6 Травня 2015 20:49
А які такі статки має Пархом'юк. Підкажіть, може я чогось незнаю... Як на мене він адекватний чоловік. Працював з ним,- знаю. А Ви поливаєте брудом людей, напевно від того що самі неспроможні щось ініціювати.
2 до 1 Показати IP 6 Травня 2015 21:39
ініцюй не ініцюй, а отримаєш ти...!:)
ось вам Показати IP 6 Травня 2015 21:52
На вулиці Ковельська 2, 4. Було вже з десяток таких "офісів реформ" тільки з іншими назвами. І "працювали" в поті чола ті самі люди. Питання який результат? Моя думка така, граноїди вкотре займаються ІБД у міжвиборчий період. Основні жнива це вибори. І ще, я особисто нікого брудом не поливаю, висловлюю свою точку зору яка сформувалась за багато років, вкотре повторюсь вважаю грантоїдів паразитами. Якщо вони такі талановиті, тоді чому не проявили свої таланти в оганах державної влади, адже неодноразово мали таку можливість. Де хоча б невеличкі, але практичні результати?
пархомюку Показати IP 17 Травня 2015 15:10
Анатолій що ти говориш, чому все затверджує адміністрація, ти що їм служиш, прислухайся до громад!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus