USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Переслідувачі активістів досі не покарані, - Волиньрада

26 Вересня 2014 14:11
Чому досі не звільнений та не покараний жоден із працівників прокуратури, причетний до переслідування майданівців, з’ясовували у Волиньраді в прокурора Волинської області.

Про це йшлося під час 30-ї сесії облради 26 вересня.

Прокурору області Вадиму Максимову зробили зауваження щодо того, що протягом семи місяців на Волині не звільнений та не поніс відповідальності жоден із працівників прокуратури, причетний до тиску на євромайданівців.

Як зауважив заступник голови облради Ігор Гузь, мешканці Волині ставлять питання про те, чому ані на центральному, ані на обласному рівні ніхто не притягнений до відповідальності за переслідування активістів Майдану. З його слів, причетні до цього люди досі працюють у прокуратурі. Окрім цього, якщо ж прокурор досі не знайшов жодного винного екс-регіонала, він просить його запросити до себе представників громадських організацій, передусім «Правого сектора», Автомайдану України, Самооборони Майдану, які засвідчать відповідні факти.

Відповідаючи, прокурор зазначив, що він не є генеральним прокурором, тому не може інформувати про вирішення питань на центральному рівні. Говорячи про звільнення працівників прокуратури, він наголосив, що у законодавстві досі не виписана норма про звільнення з посади за переслідування активістів Майдану, а звільняти працівників безпідставно він не може, тому що не хотів би починати відбудову країни з незаконних рішень.

Перший заступник голови облради Олександр Пирожик зауважив, що останніми роками склалася тенденція, коли прокурор області надає свій особистий номер мобільного телефону. З його слів, один із попередників Вадима Максимова відмовився це зробити і нині він більше не прокурор. На це прокурор області продиктував депутатам номер свого мобільного, застерігши, щоб вони не телефонували з приватних питань та вночі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 26 Вересня 2014 15:24
расстелять, а потом разобратся. Чтоб другим страшно было (передусім «Правому сектору», Автомайдану України, Самооборони Майдану)
саша Показати IP 26 Вересня 2014 17:39
Так цеж лишилить тіж самі. Нічого не змінилось. Тільки людей невинних погинуло. Вся шваль як сиділа так і сидить. І щей в депутати тепер рветься.
Лучанин Показати IP 27 Вересня 2014 01:58
Пора сказати відверто про значний вклад активістів по втраті Україною Криму, частини Донбасу, тисячі наших співгромадян у війні з Росією

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus