USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Порошенко незадоволений роботою Наливайченка, отож, підвищує його?

16 Червня 2015 11:38
Петро Порошенко заявив, що не задоволений роботою Валентина Наливайченка за минулий рік на посаді глави СБУ і що Наливайченко погодився очолити Службу зовнішньої розвідки, заявляє народний депутат України фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм. Про це повідомляє "День".

Так, як ідеться в повідомленні, президент вважає, що глава СБУ не показав належного завзяття в роботі. Як інформує ТСН з посиланням на "Апостроф", український президент сказав, що не задоволений Наливайченкои, тому що, на його думку, глава СБУ не показав належного завзяття, з ним виникали складнощі в комунікації.

"Він також сказав, що Наливайченко, підозрюючи про свою відставку, організував галас, щоб піти з СБУ у вигідному світлі. Порошенко робив упор на те, що звільняти і призначати керівника Служби безпеки — це його конституційне право", — розповіло джерело "Апострофа".

Однак Порошенко вже придумав, куди прилаштувати Наливайченка в разі його звільнення.

Наливайченко погодився очолити Службу зовнішньої розвідки

Під час зустрічі з представниками фракцій парламентської більшості у понеділок, 15 червня, президент України Петро Порошенко заявив, що Наливайченко погодився очолити Службу зовнішньої розвідки, - заявляє народний депутат України фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм.

"Ми почули слова президента про те, що протягом року не були виконані поставлені президентом перед Наливайченко умови. З цього приводу у них була розмова, після якої пан Наливайченко погодився очолити Службу зовнішньої розвідки", - заявив Найєм журналістам у кулуарах Верховної Ради у вівторок .

При цьому парламентар зазначив, що говорити про відставку Наливайченка ще рано, тому що немає подання. "Коли воно буде внесено, будемо розглядати", - підкреслив Найєм.

Депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко сказав, що президент на зустрічі не говорив про можливі кандидатури замість Наливайченка.

Народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Іван Винник заявив, що фракція прийняла рішення підтримати відставку Наливайченка з посади голови СБУ, якщо відповідне питання буде винесено на розгляді Верховної Ради.

"Фракція підтримає рішення президента. Була заява групи "УДАР", що вони не будуть підтримувати, але це йде всупереч рішенню фракції", - сказав Винник.

Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що аргументи президента не задовольнили фракцію і за відставку Наливайченка з поста глави СБУ вона голосувати не має наміру. "Аргументи, які були представлені президентом щодо Наливайченка, нас не задовольнили, тому фракція не голосуватиме за його відставку", - заявив він.

Фракція "Народний фронт" сформує свою позицію щодо можливої ​​відставки Наливайченко після того, як подання президента на його звільнення надійде до Верховної Ради. "Вчора на фракції ми гіпотетично обговорювали цю можливість, але було прийнято рішення, що після того як буде внесено подання президента, ми ще раз зберемося, ще раз обговоримо", - сказав народний депутат від цієї фракції Остап Семерак журналістам у вівторок у Києві.

Він пояснив, що фракцію цікавить аргументація, з якою буде звільнений Наливайченко. "Якщо причина в тому, що його переводять на іншу роботу, де він буде більш ефективний - це теж причина", - зазначив парламентар.

Семерак також розповів, що прізвища можливих кандидатів на посаду керівника СБУ у фракції не обговорювалися.



Порошенко vs Наливайченко: протистояння

Протистояння президента та очільника СБУ прокоментував Голова правління благодійного фонду "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко на своїй сторінці у Фейсбуці. Далі – цитуємо повідомлення:

Наливайченка допитали як свідка...

Загалом сумнівів і не було. Ну, дійсно, не розголошення ж йому інкримінувати?

А тепер моделюємо.

Відрядження Наливайченка в Вашингтон, виступ в якихось структурах Конгресу, по-перше, є суспільно більш важливим заходом, ніж допит в якійсь справі про корупцію (якщо це буде справа, і якщо вона хоч чимось завершиться), а по-друге, швидше за все, не могло не бути попередньо принаймні усно погодженим з президентом (ну, не плануються заходи в Конгресі сьогодні на післязавтра, так само, як і поїздки голови СБУ).

Також очевидно, що ніякої позиції АПУ чи ГПУ щодо допиту голови СБУ слідчими Генпрокуратури при нинішній ситуації не може бути. Може бути лише позиція президента (це протиправно, але такими завжди були реалії політичного життя України).

ГПУ і СБУ фактично є інституціями підлеглими президенту.

Вимальовується така картина:

президент України, володіючи інформацією про запланований візит голови СБУ в Вашингтон і усвідомлюючи значення цього візиту для міжнародного становища нашої держави, приймає рішення фактично скасувати цю поїздку, заради термінового виклику голови СБУ до генпрокуратури на допит в якості свідка у справі, в якій СБУ так чи інакше надало б пояснення, інформацію чи дані органам прокуратури. Необхідність скасування закордонної робочої поїздки голови СБУ є сумнівною, оскільки жодних підстав думати, що він ухилятиметься від дачі свідчень генпрокуратрурі не існує (навпаки дії голови СБУ свідчили про його бажання реалізувати інформацію), а значення відповідної кримінальної справи не може йти ні в яке порівняння зі значенням консолідації позиції урядовців найвпливовішої держави світу у питанні відбиття збройної агресії Російської Федерації.

Отже, схоже на те, що президент України при прийнятті рішення щодо скасування візиту голови СБУ в США керувався не державними чи суспільними інтересами України, а якимись іншими мотивами.

Голова СБУ, в свою чергу, замість виконання своїх прямих обов"язків з незрозумілих причин допустив зумисне публічне розголошення через ЗМІ отриманих оперативним шляхом даних про причетність колишніх високих посадових осіб генпрокуратури до економічних злочинів. Мотиви свого вчинку він не пояснив публічно.

Тому і виникає питання: а у нас хоч хтось з державних діячів керується інтересами держави?

Чи не маючи на те жодних правових підстав, наші державні діячі вступили в період виборчої кампанії та конкуренції?

І це ті люди, які розповідають, що хтось там розхитує човен?

Наливайченка допитали як свідка...Загалом сумнівів і не було. Ну, дійсно, не розголошення ж йому інкримінувати?А тепер...

Posted by Богдан Яременко on 15 Июнь 2015 г.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 16 Червня 2015 11:56
а у нас хоч хтось з державних діячів керується інтересами держави? Керується. Тільки держава та чужа. Іноземна. І не одна.
Вася Показати IP 16 Червня 2015 12:28
От і все заголовком сказане
факт Показати IP 16 Червня 2015 12:39
Зовнішня розвідка - якраз для нього з його зв'язками з США та ЦРУ!:) Здали країну з потрохами...
не пацик Показати IP 16 Червня 2015 12:39
просто контракт з ударом закінчився : причому тут держава ? політика-бариги- гроші- ? кращого непосталять це точно-хоче і наливай байки розказував заміть реальноі реформи :
Луцьк Показати IP 16 Червня 2015 14:59
Наливайченко порядна і чесна людина, що накопав те й передав! А от декому це не подобається й ставлять палки в колеса! І це коли НАРЕШТІ СБУ запрацювала як треба ! Прокуратура має доводити все до кінця після СБУ, а виходить що не може......................!
Ехо Показати IP 16 Червня 2015 15:03
Вся Украина знала что Клюев, которому ГП объявила подозрение, убежит. В В.Совете депутаты требовали от Шокина, задержать Клюева, он этого не сделал. К большому удивлению Шокина, клюев действительно сбежал. Но почему-то снимают Наливайченко, а не Шокина? Где здесь подвох?
Донбас Показати IP 16 Червня 2015 15:06
Ясно, что все не Святые, но нет такого отвращения к Наливайченко, Авакову, как к Махницкому, Яреме и его друзьям.
не пацик Показати IP 16 Червня 2015 15:33
спочатку всі хотіли махніцкого і ярему як провідників майдану-поставили і що перестали красти ? і яка відповідальність ? можна подумати що вони до цього некрали і ніхто про це незнав-один був адвокатом обдирав людей і дружив з ківаловив-другий мент кииевський за період каденціі луценко продав половину приміщень киевськой міліціі-це такж правда : як і правда що по політичним мотивам назначають напосади в силових струтурах -щоб був до них лоялний а не виконував закон : можна писати тільки який толк-якщо вони дальше жирують -роблять своі темні справи і дальше людей обманюють- вот такі реформи : замість одніее свині біля корита бачим других : в 2004 одних в 2014 других- самі бачити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus