USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Представили нового головного податківця України

13 Березня 2014 13:17
Новопризначений перший заступник міністра доходів і зборів планує «реформувати прогнилу систему».

Про це стало відомо під час наради в міністра фінансів Олександра Шлапака у режимі відеоселектору, що відбулася 13 березня.

Зі слів міністра, Уряд прийняв рішення про те, що сьогодні неможливо призначати на посади людей, які брали участь в роботі і керівництві Міністерством доходів і зборів впродовж останніх років. Людей, які працювали в аудиторських компаніях, тих, хто добре знає ситуацію з податками та митом, але не є учасником останніх «оборудок», знайшли після співбесід.

Посаду першого заступника міністра доходів і зборів та голови ліквідаційної комісії посів Ігор Білоус, інвестиційний банкір. Зі слів Олександра Шлапака, його бачення розвитку міністерства є прагматичним, це бачення еліти українського бізнесу стосовно того, яким чином потрібно побудувати майбутню структуру податкової служби.

Як розповів Ігор Білоус, нині Україна виборола шанс і сьогодні потрібно не повторювати помилки 2004 року. З його слів, потрібно «реформувати цю прогнилу систему». Перш за все, варто викорінювати корупцію, а цю роботу можна зробити лише у команді. Він повідомив, що, як інвестиційний банкір, орієнтований на покращення інвестиційного клімату, створення умов для існуючого бізнесу, прихід інвестицій та створення нових робочих місць. Йому доводилося брати участь у приватизації великих підприємств, зокрема «Криворіжсталі».

Посадовець акцентував увагу на зміні підходу до збору податків. З його слів, підхід повинен бути однаковим для всіх представників великого та малого бізнесу. По-друге, потрібно враховувати реальний стан бізнесу, працювати щодо пільг, рентних платежів, оптимізації податків. Третій постулат – залучення громадськості до контролю над двома попередніми принципами. З його слів, громадськість уважно слідкуватиме за роботою податківців та буде невід’ємною частиною реформ. Від підлеглих перший заступник міністра вимагатиме аналітичної роботи та застосування на практиці тих знань щодо дільності та реальних можливостей бізнесу,які вони мають.

«Нашим принципом не повинно бути «податки будь-якою ціною», податки авансом. Сплата податку на прибуток зі збиткової діяльності. Але при цьому ми будемо безкомпромісні щодо боротьби з нахабними схемами ухилення від оподаткування. Ми не будемо їм потакати та покривати їх»,- наголосив Ігор Білоус.



З його слів, найближчим часом будуть зроблені нові кадрові призначення на ключові посади, вони відбуватимуться за принципами компетентності, досвіду та порядності людей. Ігор Білоус запевнив, що прийшов на посаду не з репресіями, а з думкою, що в цій організації повинні працювати люди з незаплямованою репутацією. На чільних посадах з’явиться чимало не податківців. У випадку проблем у діяльності міністерства, Ігор Білоус пообіцяв радитися з Майданом та громадськістю.

Насамкінець, він повідомив, що головним завданням наразі є стабілізація податкових надходжень та фінансової ситуації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
прибуток Показати IP 13 Березня 2014 13:25
О то тільки і будуть що радитись, а справ ніяких не будуть робити!:(
додаток Показати IP 13 Березня 2014 13:28
А чому ВСІМ новопризначенцям не задають питання, а що вони будуть робити після призначення, якщо відразу завітає "Правий сектор"?:)
валік Показати IP 13 Березня 2014 13:49
нащо міняти шило на мило. а в області вже призначили? хто? і що хтось вірить що не будуть брати хабарі?
давид Показати IP 13 Березня 2014 13:58
будуть брати і радитись. все так буде як і при тій ладі. як всі сидять свої то один одному дає можливість брати хабарчики. якби були і теперішні і колишні то боялися б а то всі знов свої прокурори міліцію і так далі всіх хочуть взяти щоб можна було тягнути і тягнути бо на державних роботах таких хат не повистаюєш і не будеш їздити на машинах бізнес класу і жінка не буде сидіти вдома і діти не будуть віддихати за кордоном і в різних дорогих артеках і не будуть по ресторанах банях ходити і не будуть снімати девушек як писалося в замок любарта як державні чиновники дівиць визивають чи не так громадо?
антикозаностра до давид Показати IP 13 Березня 2014 17:38
а тому потрібна повна люстрація
Микола Показати IP 13 Березня 2014 15:16
товста баба в червоному на останньому фото вже років як 6 керує в податковій і на хабарях спить, і зараз і далі гребти буде. що змінилось? за що гинули люди???
заноза до Микола Показати IP 13 Березня 2014 15:29
Ти діду спочатку спілкуватись навчись еуропеєць епрст...!:)
Факт Показати IP 13 Березня 2014 18:07
Жіночка в червоному дасть вам нещасним много не попросить - міліончикі скосить.
миколі і т.п. Показати IP 13 Березня 2014 23:00
тімейчука на должноть голови податковоі і всі на фото буть працювати і каждий получит орден Ольги !!!!
Голос народу Показати IP 14 Березня 2014 15:22
Брехня і провокаціі! Вона і більшість податківців працюють довго бо професіонали, бо взятки не вимагають, бо залишаються незапятнаними при будь якій владі бо фахово виконують свою роботу як державні службовці. Саме через політику так часто в податковій міняються начальники поділяючи бізнес на своїх і чужих. А бізнесу треба стабільність і компетентність! Хто буде працювати- безвідповідальні демагоги за квотами? Якщо народу потрібна податкова, то треба саме таких працівників і керівників. Готові повторити написане на люстраційному комітеті, спитайте громадські організаціі бізнесу. Микола і Факт також прийдіть...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus