USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Прокурор Нововолинська попросить квартиру «коли щось зробить»

3 Липня 2014 08:50
Прокуратура не має, чим похвалитися у боротьбі з корупцією, але готова працювати за зверненнями мешканців. Про це громадським активістам розповів новопризначений прокурор Нововолинська Олександр Шпота.

Під час особистого прийому чиновника відвідали члени люстраційного комітету Володимир Мигас, Володимир Павлюк, Анатолій Бідзюра, Василь Мартинюк та Андрій Сорока. Спершу прокурор заперечував стосовно зйомки нашої зустрічі у його робочому кабінеті, але згодом таки згодився, - пише Нововолинськ діловий.

І не дарма, - йдеться у повідомленні. Адже нововолинці звернулися до захисника прав і свобод із цілою низкою запитань. Зокрема, йшлося про завідувачку відділенням лікарні Б., яку минулого року за корупційні дії звільнили, але нині вона знову працює у медичній установі. Нововолинці підозрюють, що це стало можливим лише завдяки рішенню головного лікаря. «І назвати такі суперечливі дії боротьбою з корупцією важко. Адже керівник, який шукав неправомірної вигоди, не повинен за 2 місяці знову обіймати схожі посади», - обурюються активісти.


Вкотре обговорювали вони і питання діяльності "Кроноспану". Попри те, що за їх ініціативою була проведена прокурорська перевірка цього підприємства, певні нюанси екологічної безпеки лишилися нез'ясованими. На думку громадських активістів, відповіді різних установ у цьому питанні різняться між собою, а іноді навіть суперечать одна одній. Олександр Шпота зобов'язався розібратися в нюансах достеменно.


Згодився прокурор відреагувати і на розслідування стосовно фізичної ліквідації адмінбудівель шахти №8. З його слів, уже незабаром розпочнеться перевірка, яка повинна з'ясувати, як використовували бюджетні гроші у цьому випадку та встановити причини відмови представників влади від дармових приміщень.


Наостанок у майже філософській площині обговорили питання корупції в нововолинському МРЕО. Зокрема, йшлося про хабарі під час складання іспитів для отримання водійських прав.


Під час розмови із громадськими активістами Олександр Шпота зазначив, що квартири (прим. - службової, яку мали усі його попередники) не просив, адже нічого суттєвого ще не зробив для міста. Мовляв, он і корупція до цих пір не поборена. Та ніби й не збирається наживати майно коштом нововолинської громади. Хоча згодом таки додає: "Доки я щось не зроблю".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Боголюбы Показати IP 3 Липня 2014 09:07
Все как обычно: бла-бла-бла.
иван Показати IP 3 Липня 2014 09:16
кому зробить ?
Макс Показати IP 3 Липня 2014 11:19
Канечнаа.. "Зробить", як і всі попередники.. По обличчю видно..
!!! Показати IP 3 Липня 2014 22:12
А Саша гарно говорить, так конструктивно будує діалог, обгрунтовано, доречно апелює, оперує Законами...маладца. Ну Олександр май терепець мущини прийшли такі собі з народу, прості мужики, прийшли до тебе як до рятівника ситуації, так що тримайся.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus