USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Проїзд колони активістів Луцьком закінчився пікетом

22 Січня 2014 23:41
Мирний проїзд колони активістів Луцьком закінчився пікетом біля міського управління ДАІ, а згодом – поблизу управління МВС у Волинській області.

Чимало активістів автомайдану зібрались для автопробігу містом у знак протесту проти кривавих дій силовиків у Києві та на підтримку активістів, які «стережуть» ВВшників у Луцьку.

Але відразу після виїзду від Театрального майдану колона зупинилась. На початку вулиці Паркової люди помітили автомобіль служби ДАІ, який зупинив одну з автівок. Як розповів учасник подій, який стояв біля машини, водія тримають вже близько години.
З його слів, не пояснили ні причини зупинки, ні в чому водія звинувачують. Згодом з авто ДАІвців вийшов водій Subaru, яке зупинили правоохоронці. Він розповів, що у нього відібрали водійські права.

Офіційна причина – буцімто не працює одна з лампочок, що освітлюють номерний знак авто. Хоча, згідно чинного Адміністративного кодексу, за таке порушення не передбачено вилучення прав.

Активіст пояснив, що таким чином свої обіцянки виконує начальник УМВС України у Волинській області генерал Терещук. Мовляв, під час нещодавніх подій, коли активісти автомайдану не пустили бійців внутрішніх військ на Київ, генерал особисто заявив: «Залишишся без прав». За те, що водій, буцімто, «підрізав» автобус з ВВшниками. Також чоловік додав, що увесь день за ним їздили два автомобілі ДАІшників. Водію вдалося зафіксувати це на відео, яке він показав згодом.
Зі слів одного з учасників пробігу, це ніщо інше – як відкрите переслідування. Це підтвердив інший активіст, який на камеру розповів, що йому відкрито погрожували невідомі.

«Сказали, що це телефонує моя совість. Погрожували фізичною розправою та казали, щоб я «не загрався», - розповідає водій Сергій, який очолював колону.

Після цього десятки автомобілів рушили містом до частини, де базуються бійці Внутрішніх військ. Там зараз чергують активісти, які намагаються не пустити солдатів у Київ, де проходять жорстокі бої з мітингувальниками. Зауважимо, що водії зустрічних авто та перехожі реагували на колону позитивно: хтось сигналив у відповідь, інші просто махали руками.

Проїхавши міст на вулиці Рівненській, активісти вирішили навідатись у міське управління ДАІ, щоб отримати роз’яснення щодо ситуації з відібраними водійськими правами (тим часом, водій Subaru вже приєднався до колони і рухався разом з активістами). Але на місці автомайданівців зустрів лише черговий, який відкривати двері чи виходити до численних гостей бажання не виявив.
Не почувши від міліціонерів коментарів, активісти рушили в центр міста – пікетувати управління МВС у Волинській області.


Спочатку силовики закрили двері приміщення, не пускаючи всередину нікого.
Згодом до людей, у супроводі колег-міліціонерів, вийшли заступники начальника УМВС у Волинській області генерал-майора Терещука: Олександр Никитюк та Володимир Поліщук.На запитання громадян про те, з якої причини у активіста автомайдану відібрали права, Олександр Євгенович прямо відповів – за створення аварійної ситуації, коли напередодні водій Subaru підрізав автобус з бійцями Внутрішніх військ, які прямували на Київ. Хоча, зі слів учасника акції, який довго сперечався з полковником Никитюком, водій автобуса написав заяву про те, що автівка перешкоджала руху саме під тиском безпосереднього керівництва.

Тим часом, кількість пікетувальників збільшилася – до активістів долучились люди, які в той час знаходилися на Євромайдані. Серед присутніх прокотилася хвиля обурення, звучали звинувачення керівників обласного управління МВС у корупції і в тому, що вони ціленаправлено переслідують учасників Євромайдану. На що Олександр Никитюк відповів, що насправді це не так.
Як підтвердження своїх слів, пообіцяв, що найближчим часом провадження проти активістів закриють по амністії.

ЧИТАТИ ЩЕ: СПРАВИ ПРОТИ ЛУЦЬКИХ ЄВРОМАЙДАНІВЦІВ ЗАКРИЮТЬ?
А щодо фактів переслідування активістів автомайдану, силовики порадили у порядку чинного законодавства писати заяви. Повідомили також, що по факту буде розбиратись відповідальна особа, яку призначать вести цю справу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Ліля тенесистка Показати IP 22 Січня 2014 23:44
Пащенко мерзотник на джипі!!!
Виборець Показати IP 22 Січня 2014 23:56
ТИПОВІ ТІТУШКИ!!!!
1 Показати IP 23 Січня 2014 01:28
Не розумію. Частину ВВ блокують далі чи ні?
Анонім до 1 Показати IP 23 Січня 2014 16:42
так нас блокують
1 Показати IP 23 Січня 2014 01:30
В чому потрібна конкретна допомога?
маха Показати IP 23 Січня 2014 07:48
щось не зрозуміло . то терещук каже що вв не поїдуть то вже прешкоджав проїзду на київ
віталій Показати IP 23 Січня 2014 11:39
на мою думку що це зібрались якісь озлоблені на міліцію люди от і катаються, а ДАІ правильно зробили що вилучили посвідчення водія, нехай їздить тепер десь в полі і стовби підрізає
Притон Показати IP 23 Січня 2014 15:18
Краще б гроші, які потратили на бензин, перерахували б на благодійний рахунок, чи діткам-сиротам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus