USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рада прийняла антикорупційний закон

7 Жовтня 2014 11:27
Законопроект президента України Петра Порошенка "Про систему спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції" Верховна Рада України ухвалила під час позачергового засідання. Про це інформує ТСН.

Головним положенням цього антикоруційного закону є створення Національного антикорупційного бюро, завданням якого є протидія кримінальним корупційним правопорушенням, що вчинені вищими посадовцями чи представниками або місцевого самоврядування, і які становлять загрозу національній безпеці. За відповідне рішення проголосували 278 народних обранців.

Нагадаємо, сьогодні вранці активісти привезли під Раду 200 кілограмів помідорів, аби при потребі закидати ними нардепів, якщо вони не проголосують за антикорупційні закони.

Яценюк пояснив, що це рішення стане однією з частин Антикорупційної стратегії влади, - інформує Українська правда.

За альтернативний законопроект авторства депутата від "Батьківщини" Сергія Пашинського, голосувати не стали, вирішили використати важливі положення з нього при підготовці президентського закону до другого читання.

Підготовку законопроекту до другого читання проводитимуть за скороченою процедурою і обіцяють розглянути його уже 14 жовтня.

Як очікується, нове бюро займатиметься розслідуванням корупційних злочинів, вчинених високопосадовцями: міністрами, депутатів, держслужбовцями 1-2 категорії, суддями, працівниками Генпрокуратури, військовими вищого офіцерського складу, керівниками держпідприємств.



Проект закону про створення такого бюро розробили спільно Мінюст та експерти "Реанімаційного пакету реформ", схвалений Урядом і після доопрацювання в АП внесений Президентом на розгляд Ради як невідкладний.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
міша Показати IP 7 Жовтня 2014 12:24
і що той закон дає хіба злорвлять на 1 тисячі якогось "бідного" простого чиновника якого самі і підставлять а там де беруть по величезних сумах ще не одного не зловили бо в них там своя схема всі мабуть діляться. як так що чиновники такі міліонери і на державну зарплатню??
Анонім Показати IP 7 Жовтня 2014 12:31
виділять кошти на адміністрування і функціонування цього бюро і будуть кормити дармоїдів за наші гроші, а бабулькі так і будуть жити на 1000.00 грн пенсії, що ж ще можуть зробити в нашій державі...
вв Показати IP 7 Жовтня 2014 13:54
МартиШняк голосував за диктаторскі закони 16 січня через які загинули десятки людей на Майдані, в тому числі волиняни. Для чого ви його тут піарите? Порада волинянам: беріть гроші від цього андона, (бо це гроші вкрадені у нас з вами), але за цього андона і хама не голосуйте

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus