USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шоу починається: за які реформи насамперед візьмуться нардепи

5 Вересня 2017 09:42
Новий політичний сезон у парламенті стартує сьогодні, 5 вересня. І першою реформою, за яку візьметься Верховна Рада після двох місяців канікул, буде освітня.

Доопрацьований закон про освіту депутати мають розглянути вже пообіді. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

У найближчі тижні глава парламенту Андрій Парубій пропонує взятися за все недороблене влітку: медичну, пенсійну, судову реформи та зміну порядку роботи самої Верховної Ради. Також депутати планують нарешті зробити дуже запізнілі кадрові призначення: нових членів Центрвиборчкому, Рахункової палати, Уповноваженого з прав людини та суддів Конституційного суду.

Спікер також пропонує Раді новий формат роботи заради якості: якщо закон великий - розглядатимуть його без поспіху, навіть якщо це забере кілька днів.

Як повідомлялося раніше, в ЄС не розуміють, чому Україна досі не оновила «прострочений» Центрвиборчком. Голова ЦВК Охендовський та одинадцятеро членів комісії мали бути звільнені ще два з половиною роки тому, оскільки термін їхніх повноважень збіг. У лютому цього року апеляційний суд Києва відмовився задовольняти скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо відсторонення голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського від посади.

Нова пенсійна реформа передбачає, що до 2028 року для виходу на пенсію пересічному громадянину потрібно буде напрацювати 35 років стажу. Це зроблено для того, щоб не піднімати пенсійний вік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
урожай 2017 Показати IP 5 Вересня 2017 10:17
Нехай йдуть картоплю і буряк вибирати в села зрадники, буде більше толку ! Краще маленька праця як велике безділля ! Та від них одне тільки зло !
Коля Показати IP 5 Вересня 2017 10:29
Клоуни. Вже й мінімалку підвищили а люди стали жити ще бідніше. Бо ціна на все не догониш. Але насправді це інфляція. Бо як рзуміти що одним добавляють то і на базарах і в магазинах з чого добавляти працівникам -треба ж ціни піднімати суттєво!!! Ця влада нас заганяє в прірву

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus