USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Романюк не пам’ятає, що не захотів представника ОСББ у виконкомі

25 Січня 2017 13:03
«Рада голів правлінь ОСББ Луцька» просила міського голову включити до складу виконкому їх представника, адже об’єднання – найчисельніше з аналогічних у місті. Та депутати міської ради не підтримали проект рішення, який має рекомендаційний характер.

Про це стало відомо під час засідання чергової 18 сесії Луцької міської ради, 25 січня.

Нагадаємо, депутати міської ради пропонували ввести до складу виконавчого комітету представника громадської організації, що об’єднала до 80 голів, оскільки член виконкому Роман Бондарук насправді не презентує інтереси голів ОСББ Луцька.

Відповідний проект рішення підготувала фракція «УКРОП». Депутат від фракції Петро Бойко зазначив: «Рада голів правлінь ОСББ Луцька» вже об’єднала 62 голів ОСББ, ще є 35 заяв на вступ.
«За нами приблизно 40 тисяч людей. На одних із чергових зборів в Раді голів прийняли декілька звернень. Просили включити представника об’єднання до складу громадської ради, але отримали відмову. Просили включити до складу комісії, яка розподіляє кошти за програмою 70х30 – теж відмовили. У складі Ради голів є представники різних партій, тож це не політичне питання. Ми відчуваємо, що нас хочуть зробити лише статистами. Сьогодні в тренді ті люди, які нічого не вміють, а лише гарно говорять», - пояснив депутат, який теж входить до Ради голів ОСББ.

Тож тоді представники об’єднання звернулися до депутатів і попросили клопотати перед міським головою, аби включити до складу виконкому Валерія Корпача – голову ОСББ на вулиці Карпенка-Карого, 9.

Міський голова Микола Романюк, своєю чергою, попросив надати йому копії негативних відповідей, бо «не пригадує, що таку відповідь давав».
Під час обговорення проекту рішення депутати зазначили: в складі міськвиконкому вже давно треба було замінити колишнього начальника Луцького міськвідділу Ігоря Муковоза на нинішнього керівника Романа Кічука. Тож, на думку позафракційного депутата Миколи Яручика, міський голова має спершу внести такі зміни в склад виконкому, а потім розглядати пропозицію представників об’єднання голів ОСББ.

Депутат від «свободи» Микола Федік зазначив: в Луцьку є понад 350 ОСББ. Частина з них є в Асоціації, яку представляє Роман Бондарук. Тож в голів ОСББ є представники з цієї сфери діяльності.
«Потім об’єднаються в іншу організацію ще 10 чи 5 ОСББ, і їм теж давати членство у виконкомі? А, потім підприємці скажуть, що треба їм представника від легкої промисловості, від важкої промисловості. Тим більше, жодних відмов від міського голови організація не отримала», - вважає він.

Йому заперечив депутат, голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук: адже об’єднанню надійшла відповідь за підписом міського голови, у якій очільник міста вважає, «що виконком справляється зі своїми функціями і не вважає за потрібне включати іншу людину до його складу».
Натомість депутат від «Народного контролю» Павло Данильчук зауважив, що це рішення має рекомендаційний характер.

«Є дві спілки давайте не говорити, яка краща, яка гірша. Роман Бондарук не є головою ОСББ, а є представником Асоціації. Є друга спілка – більш численна, яка тільки рік працює і хоче представляти ОСББ у виконкомі. Я думаю, це піде на користь виконкому. Але рішення все одно має приймати міський голова», - пояснив він.
Колега від Радикальної партії Сергій Була вважає, що до виконкому не можна включати голів усіх спілок. Тому він запропонував замінити одного члена виконкому на представника найчисельнішої спілки. А його соратник по партії Костянтин Петрочук вважає, що голови ОСББ з обох об’єднань мають зустрітися і всунути спільну кандидатуру.
Депутат від «Самопомочі» Тарас Шляхтич додав, що в разі, якщо серед голів ОСББ є недовіра та невдоволення представництвом їх інтересів Романом Бондаруком, то варто говорити про його заміну, а не збільшувати кількість членів виконкому.
Голова фракції «Солідарність» Євгеній Ткачук запропонував головам ОСББ зібратися за круглим столом і запропонувати кандидатуру найбільш достойного представника: «Треба буде замінити – не проблема».
Валерій Корпач, якого Рада голів ОСББ висунула до складу виконкому зауважив: 1,5 роки тому голови об’єднань вирішили об’єднатися, аби допомагати спільно вирішувати питання. Адже останнім часом кількість ОСББ зросла вдвічі, і люди, які вперше отримують будинок на утримання стикаються з безліччю проблем. Тож вони хотіли б мати представника у міськвиконкомі, який би відстоював їх інтереси.

Урешті, після тривалого обговорення депутати вирішили голосувати за проект рішення. Ані під час першого, ані під час повторного голосування, проект рішення, який має рекомендаційний характер, не набрав достатньої кількості голосів. «За проголосувало лише 17 депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus