USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Романюку рекомендують повернути дармове авто. Інакше – суд

15 Квітня 2015 12:06
Епопея зі службовим автомобілем для Луцького міського голови триває. Луцькі депутати рекомендують Миколі Романюку повернути автомобіль, яким він користується.

Відповідне рішення прийняли депутати під час засідання комісії з питань законності та дотримання прав людини сьогодні, 15 квітня.

Нагадаємо, депутат міськради, голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов звинуватив луцького мера у порушенні антикорупційного законодавства. Мовляв, луцький мер використовує автомобіль Хюндай Соната 2012 року, який не належить міськраді. Луцький мер переконує, що жодної корупції у використанні цього авто нема.

Лише у лютому 2015 року стало відомо, що виконавчий комітет Луцької міської ради отримав 01.02.2014р. безплатно у ТзОВ «Фірма «Бріс» автомобіль марки Hyundai Sonata, вартістю понад 35000$.

Вартто зауважити, що згадана вище фірма пов’язана з групою народного депутат Ігоря Єремеєва «Континіум».

Власне, каже депутат Андрій Осіпов, згідно зі статтею 17 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», органам місцевого самоврядування заборонено використовувати безплатно майно фізичних і юридичних осіб. Однак міський голова вперто не визнає корупційні дії.

«Це питання можна було б вирішити в робочому порядку, якби не зухвала поведінка міського голови», - вважає Андрій Осіпов.

З’ясувалося, що в адміністративному законодавстві є «дірка»: коли вносилися зміни до нього, то туди не включили відповідальності за порушення статті 17 Закону Про засади запобігання і протидії корупції. Однак те, що відповідальності за порушення статті не передбачено, не означає, що порушення закону не було.

Крім того, на сайті міської ради розміщене повідомлення про те, що прокуратура здійснила перевірку і не виявила в діях міського голови і виконкому жодного порушення.

Натомість депутат міської ради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук повідомив, що має відповідь прокуратури, де вказано, що така перевірка не проводилася, оскільки згідно зі змінами Закону України «Про прокуратуру», прокуратура не може здійснювати загальний нагляд.

Відтак, депутати вважають, що відділ інформаційної політики міськради перетворився на приватну прес-службу міського голови, яка намагається відбілити міського голову і перекручує інформацію.

«Не думаю, що фірма надає автомобіль в безкоштовну позичку всім лучанам. Всім відомо, що цим авто користується міський голова. Її вартість 35 тисяч доларів, це автомобіль преміум-класу», - пояснює корупційну складову у діях міського голови Ігор Поліщук.

Виправдати дії міського голови спробував начальник юридичного відділу міськради Олександр Рачков. Мовляв, міський голова авта не брав, а користується машиною, яку йому надав виконком.

Однак члени комісії погодилися, що варто надіслати міському голові рекомендацію розірвати договір оренди з фірмою «Бріс», повернути автомобіль.

Якщо в триденний термін після отримання рекомендації міський голова не відреагує, то члени комісії вирішили підготувати позов до суду із залученням прокуратури, як третьої сторони, з вимогою визнати дії міського голови і його заступника-керуючого справами виконкому Юрія Вербича, незаконними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 62
Романюк Показати IP 15 Квітня 2015 12:08
Ага, зараз поверну. Трохи зачекайте.
Штефан, Луцьк до Романюк Показати IP 15 Квітня 2015 15:30
На "Волинянку", пане Романюк, не хочете пересісти? Патріотично і весело. Або на авто "vip-Класу
мирна_Я до Штефан, Луцьк Показати IP 16 Квітня 2015 08:29
Ти спочатку сам пересядь у Волинянку і всю верхівку київську пересади, а потім до інших дой...ся!!!
лучанин Показати IP 15 Квітня 2015 12:12
от не має проблем в луцьку крім як на якій машині їздить мер. Осіпову вже не має на чому піар робити. То показові суди то машина. А вихлоп нуль. Просто скоро вибори
луцкий Показати IP 15 Квітня 2015 12:13
Осипову заняться нечем просто... пусть лучше эти свои спортплощадки идёт красит...
інкогніто Показати IP 15 Квітня 2015 12:23
Адвокати пішли))) круті)))) Лапін в айдар пішов тепер в верховній раді сидить, Осіпов а мера мабуть мітить))) Гаврилюк "теразіні" далі людей розводить. не життя а казка)))
Такі да! Показати IP 15 Квітня 2015 12:23
При будівництві ПортСіті (Єрємєв) у міський бюджет було не перераховано 2 млн. грн платежів. І у міського голови з"являється авто преміум класу від Єрємєва. Це зовсім не корупція - це благодійність. Да. Щодо Осіпова - то він такий же бандит, як і Романюк, але правда не перестає бути правдою, якщо навіть вона сказану вустами афериста.
Любі свині Показати IP 15 Квітня 2015 12:24
Страсті то які ! Як на мене, мер повинен їздити на громадському транспорті або ж на велосипеді. В Європу ж ідем. Але "совок" не може без "членовоза". Як би розумним був - проблему б вирішив і втихую відмовився від авто. А ж ні. Треба на ж.... пригод шукати. А за які такі заслугі Єрьома тачелу відбабахав? За красиві комсомольські очі? Геть людей за дурнів мають. Шось "двухсотого" з фронту привести проблема - ні машин ні бєнзи. А тут раз - і цяцька на колесах меру. Дістали вже...
Прозріння до любі св до Любі свині Показати IP 15 Квітня 2015 12:40
А ти чого тут свое помело розкрило, замість розхльобувати *вно в яком нині вся країна ти сидиш й строчиш на мера...Що він тобі поганого зробив--воду гарячу отключив, тепло, що ти напосівся....Не бачив реальної біди, то поїдь на Схід в АТО, то може розкриєш свої баньки й не будеш на людей гадості писати, а отверезиш мозг й спитаеш з владців, що у Києві сидять Яйценюка, Лапіна, Пороха за наше життя по новому... Роздуплись, й глянь навколо по -іншому, й не будь дурнем
Любі свині до Прозріння до любі св Показати IP 15 Квітня 2015 14:39
До прозріння... Трохи попустись - змішав в кучу АТО, мера, тепло та Яценюка. Романюк лучанам НЕ ПОСЛУГУ зробив по включенню тепла - ЦЕ ЙОГО СЛУЖБОВІ ОБОВ"ЯЗКИ!!! Громада Н А Й Н Я Л А його на роботу! За це він отримує зарплатню! І громада в праві спитати з нього за "мутні" теми! А тема з цим авто не сильно прозора!!!! Не обманюйте себе - користування авто комерційної структури, апріорі, прив"язує мера до певних рішень на користь цієї структури. Я Осіпова не боготворю, але питання піднято вірно.По - друге - все таки в міськраді є службові авто. Хай і Ланоси. Тому, звісно, мер їх ПОВИНЕН використовувати. Якщо будемо думати по-сільскому, як ти - прозріння - з цієї задниці в якій живемо ніколи не виберемось.
Нах\ра нам прокурори Показати IP 15 Квітня 2015 12:26
Панам, які критикують Осіпова є щось сказати по суті з приводу звинувачень висунутих Людяному Червононосому?
Шура Показати IP 15 Квітня 2015 12:29
Пану Осіпуву геть нема чим зайнятися. От муляє йому все те, що робить Романюк. Та хай їздить на тій машині. ЇЇ ж не в оренду взяли. Хай краще Осіпов помовчить трішки, бо у самого писок у пухові. Мало вже інформації про його діяльність відомо людям. То отримає ще більшу порцію. Хай поверне кредити Західінкомбанку, розкаже як рейдерством займався і т.д.
Дід Осип з Тюмені Показати IP 15 Квітня 2015 12:30
Андрійку, внучок "штопаний", вертайся до Росіі, бо ті хлопаки тобі життя не дають, гризешся ти за того мера, а він то дядько класний, як на свой роки виглядає файно... Ще й якийсь гриб до твого паспорта домахався...покинь те грязне діло, займись практичною роботою, бо своїм язиком ти так намолов, що вже й лучани тее не оберуть, а твой побег до Палиці--тоби не сприятиме бути депутатом.....Слава Миколі РОманюку, Хай процвітає Луцьк та Україна. P/s ...Лучани, не реагуйте на цього болтослова, кращого ниж те що маємо за міського голову не буде, щоб знов не наштовхнулись на граблі
Сергій Показати IP 15 Квітня 2015 12:32
Я шось бачу, чим ближче до виборів, то на Волинських новиних кожна третя стаття про Романюка. перебор! скільки можна! в країні дефолт, війна, соціальна напргу через стрибки цін на все і комунпослуги - це важливі теми! а чим користується, чи не користується Романюк не так вже й важливо. Зрештою посадовець такого рангу має їздити не на запорожці!
Нафіг камсу! до Сергій Показати IP 15 Квітня 2015 12:40
То що, коли в країні дефолт мерину можна їздити на "дарованому" (читай краденому авто)? Мер Лондона (8 млн. населення; ВВП за 2011рік 752 млрд.дол!) Борис Джонсон їздить дуже часто велосипедом.
Лучан Показати IP 15 Квітня 2015 12:32
Це ж добре що є ті хто критикують щоб життя малиною не здавалось. А то мерові міста подобається на такій посаді мабуть дуже зручно одержувати не дешеві подаруночки
ВАСЯ Показати IP 15 Квітня 2015 12:33
То хай депутати виділять кошти і придбають міському голові авто і тоді всі проблеми зникнуть. Міський голова не може ходити пішки. У нього багато зустрічей, оглядати містом. А то Осіпов і Поліщук тільки говорити можуть. Самі ще пальцем об палець не стукнули, щоб зробити кращим місто.
ФЄДЯ до ВАСЯ Показати IP 15 Квітня 2015 12:42
У міськраді є авто.
ВАСя до ФЄДЯ Показати IP 15 Квітня 2015 12:50
У міськраді уже майже нема машин. усі нормальні розбили пан Шиба. Степмковський. Зелінський. Їздили п"янючими за кермом. Повбивали весь транспорт. Залишилося три Ланоси і дві Ниви, які ще трішки клигають.
ФЄДЯ до ВАСя Показати IP 15 Квітня 2015 12:54
Мені пох - на ішаку нехай їздить, якщо так докерувався. Або на Пустоцвіті верхи.
вася до ФЄДЯ Показати IP 15 Квітня 2015 12:55
а ви на ослі їздите?
ФЄДЯ до вася Показати IP 15 Квітня 2015 13:09
громадським транспортом і ви не повірите - кругом встигаю.
Альоша з пилорами до ВАСЯ Показати IP 15 Квітня 2015 12:52
може ми ще романюку і путьовочку на отдих вскладчину купимо...
""" Показати IP 15 Квітня 2015 12:40
Романюк був хабарником і ним залишився!!!!!!!!!!! Його давно пора з посади зняти!
Мася до """ Показати IP 15 Квітня 2015 12:54
А ви зловили Романюка на хабарі? Щоб звинувачувати людину необхідно мати факти і докази. А так можна сказати, що ви хабарник і крадій. Тому треба трішки фільтрувати свої слова
До пана, що переходи Показати IP 15 Квітня 2015 12:43
Думається мені, що у вас ніс уже синій, якщо дозволяєте собі такі вислови щодо інших людей. Ви знаєте, що можна коментувати будь-що, але ображати людей - неприйнятно. Але, напевно ваш синій ніс - це показник деградації мозку.
Толєрасту х\ровому до До пана, що переходи Показати IP 15 Квітня 2015 12:50
На Східному фронті людей (часто безневинних) просто вбивають. А цих злодюг пора ставити на місце. Тисячі лучан ледве зводять кінці з кінцями, а ця сволота жирує.
виборець Показати IP 15 Квітня 2015 12:49
молодець, Оська, мочи корупціонерів та держиморд!!!
Баба Голя Показати IP 15 Квітня 2015 12:57
Оце так депутати, просто молодці! Такі правдолюби самі мабуть також відмовляться від іномарок,, та пересядуть на підводи. А ще я дивуюся крикунам, які безпідставно звинувачують когось в корупції, ще в чомусь. Це все із заздрощів. Домовився Романюк за невисоку плату орендувати машину, нехай їздить чоловік, працює на здоров’я, будьте ж християнами.
Баба Дупа до Баба Голя Показати IP 15 Квітня 2015 13:03
"Невисока плата" - це 2 млн. грн несплачених Єрємєєвим за Порно Сіті в міський бюджет?
Дьодік Показати IP 15 Квітня 2015 13:00
Мер Нью Йорка Майкл Блумберг (доларовий мільярдер) призначив собі зарплатню в розмірі 1 дол і пожертвував на потреби міста 235 млн. доларів власних коштів. Скільки коштів на потреби "рідного" Луцька пожертвував мультимільйонер Романюк?
Корінний лучанин до Дьодік Показати IP 15 Квітня 2015 13:20
Ти все ВІРНО кажеш! Он почитай зверху пости ПІДЛАБУЗНИКІВ , їм хоч клин на голові теши , вони по іншому думати не хочуть: ДАЙ ЇМ ВІЧНОГО МЕРА КОМПАРТІЙЦЯ РОМАНЮКА. Мільйонер Романюк працював у свій час у всім відомого "реформатора" ТІГІПКА . Звісно, що набашляв коштів. Людину із комуняцьким минулим не переробиш у дорослому віці, у нього замашки мутні залишились. Я теж не чув, щоб Романюк пожертвував МІЛЬЙОН на АТО чи потреб міста.
Міськрада Показати IP 15 Квітня 2015 13:01
Саме так. У міській раді всі у вікна виглядають. Осіпов з Поліщуком на комісію приїхали на підводах і на стоянку коней припнули. Борються з корупцією.... Молодці!!!
Такі да! до Міськрада Показати IP 15 Квітня 2015 13:07
Осіпов з Поліщуком (при всіх їх гріхах) не є держслужбовцями і можуть їздит на чому завгодно - хоч на верблюдах.
Цікаво до Такі да! Показати IP 15 Квітня 2015 13:10
А які в них гріхи?
Катя до Такі да! Показати IP 15 Квітня 2015 13:11
А я то думаю чиї то верблюди стоять на парковці. Треба бігти Осіпову та Поліщуку сказати, щоб бігли і накормили їх,бо весь булижник з"їдять. Хто ж потім вулицю буде ладити і за чиї гроші
Ольга Показати IP 15 Квітня 2015 13:11
А мені пофіг на чому їздить Романюк. мені він як мер подобаєтся! і голосуватиму за нього!
Ірина Показати IP 15 Квітня 2015 13:18
Люди, скільки ви можете обливати брудом один одного? обєктивних фактів як таких - жодного не бачу. тільки пустослів_я! тоді ліпше мовчати, аніж граззю лити! побійтесь Бога. чи , може, вже за гроші й совість готові продали!
Сара Показати IP 15 Квітня 2015 13:52
Через таких як Осіпов і не люблять євреїв.
Ната Показати IP 15 Квітня 2015 14:09
А чому Осіпов не в АТО, він, що не чоловік? повістка не прийшла
їздовий Показати IP 15 Квітня 2015 14:14
Осіпов зі своїми поданнями і позовами закакався по самий комір. Його серйозно ніхто не сприймає. На щастя, має москальський паспорт і може звідси з**б**ися в любий момент. *** **
11 Показати IP 15 Квітня 2015 14:17
Осіпов це клоун який вже трішки переграє..........вже від його мови верне....це копія того військового брехуна лисенка.....той теж розказує як укомплектували армію..і скрізь одні перемоги..а насправді гинуть далі наші хлопці.....а цей чудік осіпов накрався скільки і де міг а зараз щось там чеше проти Романюка......у мера є власний джип якого він придбав не будучи мером...тому я не думаю що для ньго якась там хундайка це розкіш...і в чім проблема......на авто кошти міськрада не давала..то будьте раді що машина на шару.....а Романюк дійсно нормальний мер..в усякому разі в порівнянні з попередниками...
12 до 11 Показати IP 15 Квітня 2015 14:47
так нехай на своєму джипі і ганяє на роботу, а то давай хундайку від єроми, і 2 млн. у бюжет міськради не плати... корупція на голому місці...
Алоє Показати IP 15 Квітня 2015 14:24
Міськрада. Харош коменти строчити!
Маша Показати IP 15 Квітня 2015 14:59
Та забагато у житті Луцька стало Осіпова. Він вже дістав всіх людей. Шо багато, то не здраво
паша Показати IP 15 Квітня 2015 15:16
коментар було видалено
мер Показати IP 15 Квітня 2015 15:19
Дуже толковий МЕР Микола Ярославович. Голосуватиму тільки за нього
спецслужба Показати IP 15 Квітня 2015 15:27
Треба все зробити, щоб це лайно більше ніколи не потрапило в міську раду в якості депутата. Щоб не псувало людям нерви. І для цього вже багато робиться, хоч і без цього в нього шансів практично немає. Тільки ця робота - підвода частина айсберга. І цей нарцис, який гадає, що за єврейські гроші можна і грушу зїсти, і нах.. сісти, навіть не здогадується про те, що в деяких хлопців розуму більше в ср*ці, ніж у нього в голові.
Патріот до спецслужба Показати IP 16 Квітня 2015 08:31
не хочу відповідати Вам не коректно,але що робиться!!?? З допомогою міліції,прокурорів судів узаконюються рейдерські захоплення підприємств,закриваються справи по шахрайству(кредити Західінкомбаку дані під заставу,яка належить іншому-ну звісно за певною схемою).Та наші правоохоронці з крадіями це або друзі або взагалі правохоронець та злодій в одному обличі.
Патріот Показати IP 15 Квітня 2015 15:43
Вчора писав комент в "Під прицілом" що сьогодні всі видання будуть розказувати.який Осіпов молодець,як з корупцією бореться,і як оскаржує все що оскаржується і не оскаржується,лищеб прізище Осіпов в ЗМІ надрукували.Почитав всі коменти і підсумую. Не одна москальська морда ще не полюбила Україну,Осіпов не виключення.Ви виберіть його мером, а він завтра буде просити Путіна захистити "руський народ".Подруге,нехай визнає що він шахрайським методом відібрав в міста обласну друкарню, гуртожитки по Ковельській1,десятки мільйонів депозитів луцьких пенсіонерів та з 10 захоплеених рейдерський чином підприємств.3.Це депутати проголосували,щоб "списати" Єремеєву за Потр Сіті.4-всі суди ,прокуратури,СБУ міліція та багато інших держустанов таким же чином мають в оренді авто бізнес класу.І для Луцьк це не новина,а вот для Осіпова це зайвий раз піар.4.Та Осіпову ще не забули Західнінкомбанк та розумні люди розуміють суть цих піаракцій,і таким методом йому мером не стати точно.Хоч не люблю Яковлева,але на мою думку,він іф то більу підтримку має ніж піарник Осіпов.А в колі юристів Осіпов став героєм анекдотів.
округ Показати IP 15 Квітня 2015 15:52
"Видатний" юрист Поліщук краще б займався питаннями виборців по свому округу - район Вокзала і пр. Грушевського, фінансуванням прибудикових територій, ремонтом дворів, вулиць,. А то купив Палиця йому місце в раді і відпрацьовує разом з Оською. ***
Округ до округ Показати IP 15 Квітня 2015 16:10
так він і займається. зараз ремонти ідуть на арцеулова, привокзальній, артемовського. До Поліщука депутатам було начхати на ті двори.
Патріот до Округ Показати IP 16 Квітня 2015 08:26
Це точно Поліщук)))В міськраді,як і в житті, крадій до крадія тягнеться.от чому Осіпов з Поліщуком товаришують.А про ремонт вулиць читайте коментар Іванни,це згідно порядку
Іванна Показати IP 15 Квітня 2015 16:53
Перелік першочергового ремонту доріг та дворових територій формується після заяв громадян та вивчення стану територій департаментом ЖКГ. Цей перелік затверджується на сесії міської ради усіма депутатами, а не аж ніяк депутатом Поліщуком.
виборець Показати IP 15 Квітня 2015 17:09
Я вам так скажу, чия б корова мичала? осіпова і поліщука? добре всі знають про діла Осі в Західінкомбанку і про гуртожитки, рейдерські захоплення на пару з Бондаруком і т.д. а інший - не х того ні з сього став різко депутатом. хлопці, покажіть, будь ласка, що ви корисного зробили для громади?
Коля до виборець Показати IP 15 Квітня 2015 19:37
Покажемо
Перехожий Показати IP 15 Квітня 2015 17:54
Романюк, не ризикуй, не зли людей луче віддай машину там де взяв. АТО ще, як Пустовіту, "переріжуть" шланги. Ти шо нащо тобі це треба? Бачиш скільки коментарів!
порада Показати IP 15 Квітня 2015 18:25
Перехожий, дивись, щоб тобі за такі слова не перерізали твою пропиту горлянку - на інше ти не заслуговуєш. Всі коментарі в підтримку Романюка, а ті, хто проти, пише один троль. Ти сам не ризикуй, а то "вирахують" тебе, і балкон впаде на твою порожню шпаківню.
Козак Показати IP 15 Квітня 2015 19:57
МАЮЧИ ТАКІ СТАТКИ МОЖНА І НА СВОЇЙ МАШИНІ ЇЗДИТИ, КВАРТИР, ХАТ КУПА, А ЛІЗУТЬ В БЕЗПЛАТНИЙ ТРАНСПОРТ, А НОЖКАМИ СЛАБО, ЧИ ТО УДЄЛ БІДНИХ? ТО ЗДОРОВШИМ БУВ БИ, А ТО ВЕЗУТЬ, ЯК ЯКУСЬ КАЛІКУ-ПОЗОРИЩЕ. І НЕ ТІЛЬКИ ВІН, А ТУ СТАРУ З КІВЕРЕЦЬ ВЕЗТИ ЩОДЕННО? НЕ ПОЗОРИЛИСЬ БИ, ВСІ Ж БАГАТЮЩІ ЛЮДИ.
Місцевий Показати IP 15 Квітня 2015 20:54
Люди схаменіться і включіть мозги відійдіть від персоналій бо вони тимчасові на цій землі якщо хочете щоб жили в нормальній державі то влада всіх рівнів не повинна кормитись з рук бізнесу бо за це необхідно буде надати преференціі за ваш рахунок
Корінний лучанин до Місцевий Показати IP 15 Квітня 2015 21:47
Те , що вони ТИМЧАСОВІ - це є ІСТИНА! АЛЕ у нас в пострадянській УКРАЇНІ нині ВЛАДА= БІЗНЕСУ= КОРУПЦІЇ = КРИМІНАЛУ ! Це рівняння і розвязувати НЕ ТРЕБА, всі СКЛАДОВІ ВІДОМІ ! А розпутувати цей КЛУБОК повинне вже КОРУПЦІЙНЕ БЮРО. У нас у владних структурах АЖ СМЕРДИТЬ КОРУПЦІЄЮ і один одного покривають.
Микола Показати IP 16 Квітня 2015 10:58
Може Вам ще і хати по корчах здати і усе що на сина записав? ХАМИ!!!!! Усе моє і навіки АМІНЬ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus