USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Розлючений натовп «скинув» сільського голову на Волині

17 Березня 2014 09:17
На Волині мешканці села Прилуцьке у Ківерцівському районі під час загальних зборів примусили сільського голову Віктора Кирилюка написати заяву про звільнення.

Про це повідомив власкор IA ZIK.

Близько півтори сотні селян зійшлися на загальні збори у клубі після того, як набрав розголосу скандал із роздачею земель навколо села. Адже цим питанням навіть зацікавилася прокуратура, яка наразі проводить перевірку. На збори завітали і активісти волинського Автомайдану та Правого сектору.

Мешканка Прилуцького Оксана розповіла, що в останні місяці влада активно роздавала угіддя, отримати які сподівалися самі селяни. Таким чином, десятки ділянок по 15-25 соток мали відійти до сумнівних господарів. Коли у Держземагентстві людям дали копії заяв на отримання ділянок, то, зі слів жінки, багато з них виявилися написаними практично однаковим почерком. Одні заяви датувалися 31 грудня 2013 року, інші – 14 січня 2014-го. Але одна – взагалі датована квітнем цього року.

Що цікаво, потенційні власники земель часто є мешканцями інших областей. Окрім того, у цьому переліку засвітилися також можновладці та їхні родичі.

Щоправда, люди дорікали сільському голові Вікторові Кирилюку: мовляв, він був обізнаним про майбутнє захоплення ділянок. Бо, нібито, погоджував власним підписом відповідні папери. «Нам у прокуратурі розказали, що через наше село проходили мільйони», – стверджують люди.

Тим часом, Віктор Кирилюк категорично заперечував причетність до сумнівних схем. З його слів, оскільки понад 20 гектарів угідь розташовані поза межами населеного пункту, то перебувають у державній власності. А розпоряджається цими землями в такому випадку районна влада. Саме на рівні району і приймали ці рішення. На це йому у відповідь заявили, що у скандальному переліку, буцімто, опинилися його родичі.

Підливало масла в обурення селян і жалюгідне становище села Прилуцьке, розташованого поруч із обласним центром. До прикладу, клуб просто розвалюється, а дороги – суцільні ями. Тож, під тиском розгніваної громади Кирилюк написав заяву про звільнення із займаної посади.

А селяни тим часом готують звернення до прокуратури, аби та відновила справедливість.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
вввв Показати IP 17 Березня 2014 09:23
Давно пора цього олуха гнати.
Ясень Показати IP 17 Березня 2014 09:27
Кирилюк вмів гарно владі дупу лизати.
він Показати IP 17 Березня 2014 10:38
віддавати такі землі біля луцька і не мати в селі школи - так ще треба вміти хозяйнувати
добродій Показати IP 17 Березня 2014 10:41
земельні розбірки ще усі попереду... там темний ліс... управління держкомзему-- усі будуть на люстрах вісіти...
бульба Показати IP 17 Березня 2014 13:53
а нехочете завітати До заборольського голиви Там ділянки роздають ( чи вже роздали) по 2000 за 10 сот. Вибачайте за рекламу
Микола Показати IP 17 Березня 2014 20:26
Землю назад!!! під справедливий розподіл і для хорошої школи!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus