USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Санепідемстанція: угоди з «Кроноспаном» ми не укладали

27 Червня 2014 09:07
Санепідемстанція заперечує укладання угод з «Кроноспаном», - інформує «Нововолинськ Діловий».

Про це стало відомо з офіційної відповіді головного лікаря Нововолинського міжміськрайонного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби Василя Мельника.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, жителі масиву, які мешкають по сусідству із потужним деревообробним підприємством, скаржаться на гострий «сосновий» запах та алергічні реакції. Натомість технічний директор «Кроноспан УА» Бартоломій Козіол запевнив, що завод має всі необхідні дозволи на діяльність, виробництво організоване з дотриманням чинного законодавства в частині захисту від шкідливих факторів. А встановлення фільтрів на підприємстві - не передбачене. Тим не менше, завод отримав припис санепідемстанції.

На вимогу активістів надати копії угод, укладених від 2009 року (час офіційного початку роботи «Кроноспан-УА» в Нововолинську) і до сьогодні між деревообробним підприємством і установою, котру репрезентує чиновник, він відповів: «Нововолинське міжміськрайонне управління ГУ ДСЕС України у Волинській області не має укладених угод з ТзОВ «Кроноспан».


Натомість керівник виробництва Наталія Покінська раніше зазначила, що завод таки замовляє дослідження «згідно з укладеними угодами з Нововолинською міською СЕС». У 2013-2014 роках підприємство уклало угоди з Нововолинським міжміськрайонним відділом лабораторних досліджень ДУ «Волинський ОЛЦ ДСЕСУ». Це засвідчують і протоколи проведених досліджень.



До речі, їх наявність і не заперечує головлікар Василь Мельник. Навіть подає таблицю, в якій показані планові та позапланові повірки у 2013 та 2014 роках. Цікаво, що вони теж містять чимало цікавих фактів.



Виявляється, трапляються випадки, коли планові і позапланові заміри вмісту шкідливих речовин в атмосферному повітрі проводилися одного і того ж дня. Як, наприклад, 30.08.2013 року.

Більше того, існують суттєві розбіжності стосовно кількості та дат проведення планових перевірок.

Наприклад, СЕС декларує 3 перевірки у 2013 році: від 15 і 16 квітня, 30 серпня. Натомість «Кроноспан» повідомляє про 5 (!): від 15.04, 16.04, 01.08, 02.08, 22.10. Цікаво, перевірки від 1, 2 серпня та 22 жовтня таки проводилися СЕС позапланово, але звідки про них дізналося керівництво підприємства - невідомо. Протоколи таких досліджень, зі слів головлікаря Василя Мельника, «Кроноспану» не надаються.

У 2014 році ситуація - аналогічна.

СЕС повідомляє про 3 перевірки: від 13 березня, 5 і 6 червня. Натомість «Кроноспан» каже про те, що станом на 20 травня проводилося 2 перевірки: від 13 та 14 березня. Тобто про одну з перевірок СЕС - замовчує.

Громадські активісти продовжують досліджувати цю тему.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 27 Червня 2014 10:44
Ще ніхто не зрозумів що СЕС куплена з потрохами!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus