USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

СБУ: в Ківерцівському районі може виникнути екологічне лихо

18 Вересня 2014 15:30
У Ківерцівському районі є закинуті водозабірні свердловини, через які можуть забруднитися підземні води. Екологічне лихо може позбавити жителів району питної води.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів облдержадміністрації сьогодні, 18-го вересня.

Повідомлення про можливе лихо надійшло зі столиці від Служби безпеки України.

Зокрема, мова йде про чотири промислові артезіанські свердловини в Ківерцівському район. Вони входять до незавершеного будівництва «Луцький м’ясокомбінат».

«Об’єкт закинутий, свердловини у незадовільному санітарно-екологічному стані. Через них може відбутися забруднення підземних вод, які використовують прилеглі райони області для забезпечення питною водою. Прошу вас віднайти кошти і ліквідувати чи законсервувати свердловини», - вказано у листі для Волинської облради від силовиків.

Загалом, в області є 3870 водозабірних свердловин, з яких 363 потребують консервації і 157 тампонажу.

«Ми всі розуміємо значення води, без якої більше семи днів не проживе людина. Необхідно зараз навести порядки в цій сфері, бо наслідки можуть бути дуже і дуже плачевні», - звернувся до членів профільної комісії голова Богдан Колісник.

Так, депутати вирішили рекомендувати на затвердження Проект рішення «Про санітарний та екологічний стан водозабірних свердловин в області та здійснення заходів із запобігання забруднення водоносних горизонтів питної води». Згідно з проектом, райрадам і райдержадміністраціям будуть надіслані рекомендації, аби вивчити ситуацію яка склалася із артезіанськими свердловинами в районах.

Також місцеві органи влади зобов’яжуть встановити власників свердловин, здійснити консервацію свердловин. Якщо власників не знайдуть, то кошти на це потрібно буде виділити з місцевих бюджетів.

Окрім того, члени профільної комісії вимагають, аби їх повідомили про результати роботи до 1-го грудня 2014-го року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Знаю Показати IP 18 Вересня 2014 15:44
Хочуть закрити халявні цюлющі джерела - ніяк не наїдяться.
місцевий Показати IP 18 Вересня 2014 16:15
не по нарадах засідати а вирішувати потрібно справи конкретно та на місці
Сергій Показати IP 18 Вересня 2014 16:49
Тільки те й уміють, що п..здіти!
Прилуцьк Показати IP 19 Вересня 2014 10:26
Цікаво, як аферисти продавали прилуцькі землі, чому свердловин не бачили. Обласний держкомзем уміло відтелепав земельку і внєудел?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus