USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Сімейні ферми на Волині отримають кредити

4 Липня 2014 14:47
Власникам невеликих сімейних ферм надаватимуть кредити для облаштування доїльних залів на суму - 200 тисяч гривень.

Про це стало відомо сьогодні, 4 липня, під час засідання комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, - інформує Слово Волині.

«В зв’язку з тим, що Україна йде в Європу, а в Європі тваринне господарство - на високому рівні і молочні доїльні зали мають невеликі фермерські господарства, а в нас власники особистих селянських господарств і фермери ведуть господарство на такому низькому технологічному рівні. Одним з пріорітетів визначили створити в області показові доїльні зали для фермерських та особистих селянських господарств», - розповіла заступник директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Людмила Петриканен.

З її слів, проект передбачає надання пільгових кредитів власникам сімейних ферм, хто утримує 10 і більше корів, а також невеликим фермерським господарствам.

Чиновниця пояснила, що кредит надаватиметься на 7 років і максимальна сума позики – 200 тисяч гривень.

Присутні члени комісії засумнівались, чи за таку суму можна побудувати доїльний зал. Проте, Людмила Петриканен зауважила, що ця сума дійсно мала, але буде достатньою для того, щоб розпочати роботу.

Депутат облради Святослав Кравчук зазначив, що раніше планувалось об’єднання індивідуальних власників, які мають 3 і більше корів, у фермерські господарства, які спільно закуплятимуть холодильні камери та інше обладнання.

Натомість доповідач зазначила, що селяни бояться об’єднання в такі кооперативи, бо їм здається, що це «будуть ті самі колгоспи». Проте, в області все ж є 5 молочарських кооперативів, які спільно реалізують свою продукцію.

Зрештою, депутати підтримали проект рішення про надання пільгових кредитів власникам невеликих фермерських господарств для облаштування доїльних залів. Остаточно рішення буде прийнято на сесії обласної ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus