USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Скількох українців мобілізували за час АТО, і що далі

24 Серпня 2015 14:08
Протягом шести черг мобілізації до лав Збройних сил України прийшли на військову службу 210 тисяч осіб, з них 35 тисяч, тобто кожен шостий, - добровольці.

Про це сьогодні під час урочистих заходів з нагоди Дня Незалежності заявив Президент України Петро Порошенко, - інформує «РБК-Україна».

«210 тисяч чоловік прийшли на військову службу під час шести хвиль мобілізації. З них 35 000, тобто кожен шостий є добровольцем. 7 320 військовослужбовців поранені», - заявив Порошенко.

ЧИТАТИ ЩЕ: ШОСТА ХВИЛЯ: СКІЛЬКИ ВОЛИНЯН ПІШЛИ ДО ВІЙСЬКА ДОБРОВОЛЬЦЯМИ

При цьому він також зазначив, що 9 тисяч солдатів і офіцерів, бійців добровольчих підрозділів та волонтерів отримали високі державні нагороди, 22 військовослужбовцям присвоєно високе звання Героя України.

Також Президент заявив про те, що в результаті агресії Російської Федерації проти України загинули майже 2100 українських військовослужбовців. 17 серпня ООН повідомляла, що з квітня 2014 на сході України загинули 6832 людини, більше 17 тисяч – поранені.

За станом на сьогодні на кордоні із Україною досі базуються близько 50 тисяч російських військовослужбовців. У той час на окупованих територія перебуває 40 тисяч бойовиків та близько 9 тисяч російських кадрових військових.

Нагадаємо, що вчора Президент заявив про те, що шоста хвиля мобілізації, що завершилась 18 серпня, скоріше за все, не була останньою. У Генштабі заявили про те, що вона була виконана на 60%.

Незадовго до закінчення шостої хвилі мобілізації заступник міністра оборони Петро Мехед повідомляв, що план з набору новобранців виконано в межах 50%. Замість 25 тисяч до війська зуміли залучити тільки 13 тисяч осіб.

Під час чергової хвилі мобілізації, до війська призивали тих, хто має бойовий досвід, і навіть тих, хто ніколи не служив.

Також Мехед допустив проведення ще трьох хвиль мобілізації в залежності від розвитку ситуації в зоні АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
5 хвиля Показати IP 24 Серпня 2015 14:31
поки не пiшов до вiйська не мiг зрозумiти. чому ж так мало. бажаючих. захищати. батькiвщину, а. трохи. послуживши. зрозумiв: справа у. кадрових. вiйськових, якi. своiм. ставленням до. нас. (мобилизованих). вбивають. вбажання служити. та. захищати. Украiну. навiть. у. добровольцiв.
уКРАЇНА Показати IP 24 Серпня 2015 15:25
"Президент заявив про те, що шоста хвиля мобілізації, що завершилась 18 серпня, скоріше за все, не була останньою..." ЖИДО-МАСОНИ В СЬОМУ ХВИЛЮ !!!
Яцюк П.В Показати IP 24 Серпня 2015 15:59
Президент говорить ,що "У той час на окупованих територія перебуває 40 тисяч бойовиків та близько 9 тисяч російських кадрових військових." В мене таке питання : - чому наша кадрова армія з кадровою міліцією і СБУ неспроможна з ними справитися ? Судячи з даних преси по чисельності всіх наших силових структур, ми маємо над ними перевагу в чисельності раз 6-7 !!!!
ааа Показати IP 24 Серпня 2015 17:34
тому шо кадровые военные и менты едут туда только по желанию

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus