USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скільки волинських депутатів пішли до війська

23 Квітня 2015 16:09
На думку виконувача обов’язків військового комісара області Романа Кулика, питання призову депутатів до війська підігрівається радше суспільством, аніж потребою часу. Однак всі місцеві депутати отримали повістки. Якщо їх визнають придатними і не буде обставин, які їх звільняють від служби, то вони підуть служити.

Про це він повідомив під час брифінгу з питань мобілізації сьогодні, 23 квітня.

Нагадаємо, частина депутатів Луцької міської ради повідомила в мережі Фейсбук, що вони отримали оповіщення для проходження медичного огляду.

«Повістки виписані на всіх і вони проходять медичний огляд. Якщо придані – розглядаємо їх особові справи далі, досліджуємо, які причини заважають служити: опікунство, кількість дітей, - все, що вказане в 23 статті Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». По тому розглядається їх військово-облікова спеціальність (ВОС – ред.), за наявності ВОС видається повістка», - пояснив комісар.

Роман Кулик висловив особисту думку з цього приводу.

«Сьогодні в питаннях мобілізації ми йдемо, так би мовити, на поводу у громади. У зв’язку з цим, всі комісари пройшли АТО, 20% військовослужбовців пройшли АТО, давайте тепер будемо мобілізовувати депутатів. Та не втому річ. Ми їм надали повноваження представляти наші інтереси. Депутати - громадяни, яких ми обрали здійснювати функції в органах влади від нашого імені. Тому їхній призов для мене не є вирішальним в нашому суспільстві.

Моя думка така: якщо ми їх обрали, то чому повинні звідти забирати. Адже є важливі питання, які вони мають розглянути, приміром - вирішення проблем життєдіяльності міста. Чому не почекати до завершення каденції і восени це проводити. Але, я підкреслюю, це - моя особиста думка. Всі вони (депутати - ред.) отримали повістки і проходять медогляд. Вони підлягають призову і будуть призвані, якщо немає законних перешкод», - пояснив комісар.

Власне, зі слів Романа Кулика, на сьогодні до війська призвано двох родичів-посадовців, вісьмох голів та секретарів сільських рад, 15 депутатів місцевих рад та одного працівника апарату Верховної Ради України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 23 Квітня 2015 16:35
тобто пішло -0.
демобілізований Показати IP 23 Квітня 2015 16:43
О Боже, вони захищають наші інтереси.Не смішіть курей. Ми їм далеко непотрібні, захищають свої бізнесові і олігархічні інтереси. А ми повинні за їх гроші помирати.Ні, хай ідуть і захищають свої накрадені грошенята.Чи є хоч один депутата бідненький,які статки були надруковані у волинських новинах бачили. А попасти в це ліпутатське кріселко,скільки треба мати бабла.Ой багатенько. Всі на передову і Гунчика і Романюка синків також туди-вперед.Доки там не будуть всі синки чинуш і олігархів від маленького до великого,доки ця гібригдна війна не закінчиться
мутний Показати IP 23 Квітня 2015 19:47
З депутатського корпусу луцької міськради мобілізований вже по другому колу, тільки Тарас Бас, справжній мужик і патріот на відміну від **икунів прибиральників дпзовського парку Ткачука і Яручика
Анонім Показати IP 23 Квітня 2015 21:08
Питання призову депутатів до війська, в процентному віднощенні до добровольців підігрівається радше депутатами ніж суспільством, тому що, добровольці в АТО, а депутати в мягеньких кріслахххххххххххххх?????????????????????.
Кишеньковий патріот Показати IP 25 Квітня 2015 17:54
Я Вам наслужу і я Вам навоюю ... Я тільки розказую як люблю Україну і яке добро зроблю для її народу ( а насправді я люблю бабло і розкіш)...
Заполітизовані украї Показати IP 25 Квітня 2015 17:57
Знов патрії зашевелились ... Шукають кого в них втягнути. А ми гонимось по тих патріях і сваримось... А корупція процвітає !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus