USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Справа екс-«беркутівців»: суд розглянув убивство Сергія Байдовського

9 Грудня 2015 16:30
Епізод з убивством Сергія Байдовського, 23-річного волинянина, вбитого снайперами на вулиці Інститутській торік 20 лютого, вивчали у Святошинскьому райсуді Києва. Там триває розгляд справи про розстріл учасників Революції Гідності.

Про це йдеться у сюжеті «5 каналу».

Вбивство 39-ти з них, нагадаємо, закидають двом тодішнім "беркутівцям" Сергію Зінченку та Павлу Аброськіну.

У мережі інтернет у вільному доступі є відео, на якому видно, як у чоловіка, зовні схожому на Сергія Байдовського влучає куля. Він робить кілька кроків та, ще живий, падає на землю. Євромайданівці встигають віднести Сергія до машини швидкої, але дорогою до шпиталю від втрати крові Байдовський помирає.

Тепер це відео долучене доматеріалів справи проти двох колишніх беркутівців. Суддя зачитав результати слідчих та медичних експертиз. Вони – ідентичні: Байдовського застрелили.



Є ще одне відео з того ж youtube-каналу (дата та сама, 20 л), на якому беркутівець, зовні схожий на Павла Амброськіна, перебував саме у тому секторі, звідки обстрілювали активістів Євромайдану. Керував підрозділом Дмитро Садовник, який після того, як його звільнили з-під варти, невдовзі утік з України.

«Місцезнаходження і перебування їх у тому місці доведено даними із засобів мобільного зв’язку.

Те, що вони перебували у складі цього підрозділу й здійснювали постріли, доведено висновками експертиз - портретознавчої, антропометричної експертизи», - повідомив прокурор відділу ГПУ прокурор Олексій Донський.

Адвокати не заперечують: Аброськін та Зінченко були на Майдані 20 лютого, але, переконують, в Байдовського вони не стріляли.

«Є сліди на нарізі каналу стволу, і можна визначити по кулегільзотеці, що постріли цими кулями були здійснені явно не з тих автоматів. А також не встановлене місце перебування Амброськіна й Зінченка», - каже адвокат Ігор Варфоломєєв.

Підозрювані слухають судове засідання мовчки, слово беруть насамкінець і заявляють, що однаково співчувають і родинам загиблих Героїв небесної сотні, і правоохоронцям, які розганяли Євромайдан.

На судове засідання прийшли декілька родичів Героів Небесної сотні, сліз та емоцій вони не стримували.

Батька убитого Сергія Байдовського Романа допитали як потерпілого. Про смерть сина він дізнався, перебуваючи на заробітках у Росії.

«Я як відчував, подзвонив до нього ще 19-го, кажу, синок, не їдь», - пригадує батько.

Уже на другий день його син загинув від вогнепального поранення в легеню 20 лютого 2014 року на Майдані у Києві. 22 лютого тисячі лучан прощалися із Сергієм Байдовським.

Однією із останніх цитат на його сторінці в соціальній мережі - слова Левка Лук'яненка: Нація, яка не готова посилати синів на смерть, не виживе..."

Для Аброськіна та Зінченка Роман Байдовський просить у суду довічного ув’язнення, інакше, каже вважатиме вирок несправедливим. Утім, на нього доведеться чекати ще довго – колишніх беркутівців звинувачують у вбивстів 39 учасників Майдану. Нині розглядають лише першу частину справи. Тож у наступні три місяці заплановано ще майже два десятки засідань у цій справі.

Іще раз згадаємо з пошаною імена волинян-героїв Небесної Сотні, тих, хто, здійснивши особистий подвиг, віддав найцінніше – власне життя заради нової країни. Це – Сергій Байдовський, Едуард Гриневич, Віктор Хом’як,Юрій Сидорчук, Іван Тарасюк, та Василь Мойсей. – Сергій Байдовський,Едуард Гриневич, Віктор Хом’як,Юрій Сидорчук, Іван Тарасюк, та Василь Мойсей.ЧИТАТИ ЩЕ: «РЕВОЛЮЦІЯ ГІДНОСТІ»: ЯК ЗУПИНИЛИСЯ СЕРЦЯ ШЕСТИ ГЕРОЇВ-ВОЛИНЯН
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Всезнайко Показати IP 9 Грудня 2015 16:51
Знайшли цапів-відбувайлів?
Анонім Показати IP 9 Грудня 2015 17:43
"Те, що вони перебували у складі цього підрозділу й здійснювали постріли, доведено висновками експертиз - портретознавчої, антропометричної експертизи», - повідомив прокурор відділу ГПУ прокурор Олексій Донський." Какая из этих двух перечисленных экспертиз даже теоретически может доказать то, что кто либо стрелял?
Ас Показати IP 9 Грудня 2015 22:19
Не винуваті вони не стріляли то сирійській ігіл напевно був
Анонім до Ас Показати IP 9 Грудня 2015 22:30
А кто вывозил с майдана снайперские винтовочки?
Анонім до Анонім Показати IP 10 Грудня 2015 13:41
хто хто, парубія хлопці, а ще може я щось путаю, але кажуть Байдовського застрелив снайпер, а ці з автоматами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus