USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Стратегія розвитку Волині має бути готова вже в лютому

19 Грудня 2014 17:17
У Волині – менше 2 місяців, аби привести розвиток регіону у відповідність до державної стратегії.

Про це стало відомо під час відеоселектору голів обласних адміністрацій з Міністерством регіонального розвитку сьогодні, 19 грудня.

Так, зі слів заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України В'ячеслава Негоди, кожна місцева громада має затвердити свою стратегію і до 6 лютого привести її у відповідність до державної стратегії. З його слів, нині переважна більшість сільських громад не зможуть самостійно вирішувати свої нагальні проблеми. А для того, аби вони могли об’єднуватися, потрібно внести зміни до Конституції, що може надто затягнутися в часі.

Тож аби громадам дати можливість спільно вирішувати місцеві проблеми, був підписаний нормативний акт, який робить можливим співпрацю територіальних громад. До слова, місцеві громади можуть розробляти проекти і подавати заявки на використання коштів Євросоюзу. Адже згідно з угодою, підписаною між Україною та ЄС, на підтримку таких місцевих проектів можуть спрямувати кошти загальною сумою 55 мільйонів євро. Зі слів Негоди, все, так би мовити, в руках місцевих громад. Від їх активності й залежить фінансування таких проектів.

Згодом голова Волинської ОДА Володимир Гунчик повідомив: стратегія розвитку Волині розробляється. Каже – робота над нею «йде правильно». В стратегію «Волинь-2020», каже він, включені й бюджетні питання, гранти, інвестиційні проекти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
38 Показати IP 26 Грудня 2014 22:23
Проєкти хто писати буде? Може управління з пані Кролік Н.? ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus