USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Судове засідання у справі бійців 51-ої бригади призначили на лютий

27 Січня 2016 22:20
Судове засідання у справі бійців 51-ої бригади закінчилося сьогодні, 27 січня, у Володимирі-Волинському. Чергове засідання призначили на 26 лютого.

Нагадаємо, Інформаційне агентство волинські Новини повідомляло, що у новому році продовжується суд над бійцями 51-ої бригади.

У суді були присутні усі бійці, а також з’явився новий прокурор. Цього разу військова прокуратура делегувала до Володимира-Волинського представника із луцького гарнізону Олега Балакунця.

Адвокат Андрій Баришніков заперечив долучення до справи нового прокурора, посилаючись на те, що постанова про його долучення не відповідає вимогам кримінально-процесуального законодавства. Діючий у справі прокурор Владислав Зубков пояснив, що поява нового представника прокуратури пов'язана з тим, що групу прокурорів, які раніше вели справу, перевели на інші місця роботи. Втім, суддя пристав на аргументи адвокатів, тому прокурора Балакунця допустять до справи тільки у разі подання належних документів.

Щодо клопотання Андрія Баришнікова про зміну кримінально-правової кваліфікації на більш м’яку статтю кримінального кодексу, то прокурор захотів повернутися до розгляду цього клопотання після вивчення письмових доказів та допитів свідків. Суддя рішення прокурора підтримав.

Оскільки під час попередніх судових засідань адвокати наполягали на розгляді оригіналів документів, які містяться у справі щодо тих 10-ти томів, що вже розглянули, то до їхнього розгляду і приступили.

Знову багато документів у адвокатів викликали сумніви, зокрема, відповідь командира 72-ої бригади про те, що у період з 14-го по 25-те липня 2014-го року на тереконах поблизу міста Свердловська «обстановка була бойовою». Ця відповідь не була підшитою до справи, не мала належних вихідних даних і, якщо її порівняти із раніше наданою адвокатам копією, то виявляється відмінність. Адвокати зажадали дослідити цей доказ на предмет оригінальності.

Під час розгляду наступного доказу - бойового статуту сухопутних військ, не стримався адвокат Василь Нагорний: «Я не розумію, чому при проведенні АТО потрібно керуватися бойовими статутами, а не законом про боротьбу із тероризмом?».

Його думку підтримали колеги адвокати і почали вимагати у прокурора надати докази автентичності бойового статуту з належним юридичним завіренням, а не, як з’ясувалося під час детального розгляду, окремі його витяги.

Адвокат Андрій Баришніков поцікавився у прокурора чи є докази того, що мобілізовані солдати вивчали бойовий статут. На це пан Зубков відповів, що солдати зобов’язані його знати, як громадяни України зобов’язані знати законодавство.

Боєць Мусій розповів, що він і сам просив статут для ознайомлення, але йому відповіли, що доступ до нього мають лише офіцери.

Суд постановив долучити до справи юридично оформлений бойовий статут, а цей, що сьогодні пдала прокуратура, не долучати до справи.

Далі прокуратура почала розгляд 11-го тому справи, який стосувався Ігоря Дині. Знову на бійця подали характеристику, яку у Запоріжжі написав майор Скляров, і в ній, як і в попередніх, значилося, що Ігор Диня самовільно залишав військову частину. У суді боєць це заперечив. Після наполягань адвокатів цю характеристику суд до уваги не взяв.

На закінчення судового засідання боєць Ігор Головін поцікавився у прокурора, що їм робити, коли під час сьомої хвилі мобілізації до них знову завітають з повісткою. Прокурор не дав відповіді, а порадив звертатися до нього письмово.

Наступне судове засідання відбудеться об 11 годині 26 лютого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ая Показати IP 28 Січня 2016 06:00
Бачу, що ці захисникі Батьківщини не доробились командирів. Командири зараз відпочивають, а над тими бідолахами знущаються "захисники правопорядку" якого в Україні зі свічкою не знайдеться. Цікаво що на цю тему може сказати Головний командир Збройних Сил?
Т Показати IP 28 Січня 2016 21:57
Судити хлопців за те що вони жити хотіли, це якийсь безпорядок... може хватить вже??????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus