USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Сумне свято у Луцьку: День Незалежності з чорними стрічками

24 Серпня 2014 17:01
Без пісень та розваг, з вшануванням полеглих за волю України лучан відбулося громадське віче у Луцьку.

Через негоду громадське віче, приурочене до Дня Незалежності 24 серпня, відбулося не на Театральному майдані, а в Палаці культури. Особливістю заходу було те, що для участі у ньому запросили родичів волинських військовослужбовців та героїв Небесної сотні.

Луцький міський голова Микола Романюк зауважив, що в історію України назавжди закарбовані імена героїв Небесної сотні, які стали ангелами-охоронцями держави. З його слів, на зміну революції гідності прийшла війна за територіальну цілісність та суверенітет. За збереження держави та єдності ллється кров патріотів, які протистоять зграям бандитів та найманців, добре спорядженим та вишколеним сусідньою державою.

Він розповів, що Луцьк вже поховав дев’ятьох своїх синів, які загинули за Україну. Сьогодні, у день жалоби, лучани попрощалися із бійцем батальйону «Айдар» Сергієм Климчуком. Світлу пам'ять усіх борців за волю та незалежність учасники віча вшанували хвилиною мовчання.
Відзнаку почесного громадянина міста Луцька для полеглого під час революційних подій у Києві Василя Мойсея прийняв його батько Михайло Іванович.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зазначив, що віками українці боролися за свою незалежність. Він визнав, що раніше ми не могли подумати про те, що ворог вдарить у спину та вклонився батькам тих, хто захищає незалежність України на Сході, заліковує рани в госпіталях, батькам тих, хто вже не повернеться.
Голова облради Валентин Вітер визнав, що День Незалежності нині відзначають у важку пору випробувань, коли на Сході нашу землю роздирають вороги, які ще вчора називали себе братами, коли на Сході ллється кров наших рідних та близьких.

«Ми – нація нескорених, і нас не подолати. Ми не станемо на коліна, тому що в нас є сила духу, сила єдності та сила національної гордості. За нами правда, за нами Господь Бог!», - звернувся до учасників віча голова Волиньради.

Він також зазначив, що схиляє голову перед нашими захисниками, які поклали життя за незалежність України.

За сумлінну працю, активну громадянську позицію, високі досягнення у професійній діяльності та вагомий внесок у розвиток міста подяки голови облради вручили волинянам.
Відзнаки міської влади – почесні грамоти міськради, подяки та почесні грамоти міського голови отримали лучани, які своє працею збагачують рідний край. За мужність і героїзм, витримку та високий професіоналізм, виявлені під час виконання бойових дій у зоні АТО, вагомий особистий внесок у збереження суверенітету та територіальної цілісності української держави почесну грамоту Луцької міської ради отримав член депутатської групи «Новий Луцьк» Тарас Бас. Почесною грамотою міського голови нагородили полковника Сергія Логуша, полковника медичної служби Олександра Хоменка, підполковника міліції Тетяну Данильчук.

Завершили віче виконанням молитви «Боже великий, єдиний, нам Україну храни» та Державного гімну України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
гiсть Показати IP 24 Серпня 2014 17:37
Коли кiнець вiйни?
гостю Показати IP 24 Серпня 2014 19:09
Коли позбудемось москалізму, малоросійщеності, хохлятства, невпевненості, злодійкуватості та коли відчуємо та віднайдемо себе.
пилип до гостю Показати IP 24 Серпня 2014 20:34
коли в єдності виженемо комуняцьке кодло з москальським паханатом.....
Андрій до гостю Показати IP 25 Серпня 2014 08:52
Фактично ніколи
Дончанин Показати IP 24 Серпня 2014 19:13
"Сумне свято у Луцьку: День Незалежності з чорними стрічками." Действительно, черные ленточки необходимы, так как это последний праздник независимости в такой Украине, какой она была. Если не веришь, вот тебе две цитаты: 1)"Сегодня в 4 часа утра было начато общее наступление", - заявил Захарченко. Были озвучены первые результаты наступления: уничтожено и взято в плен более 1000 солдат противника, уничтожено 40 единиц бронетехники, 12 взято в виде трофеев. Наступление продолжается." 2)"Хорошие новости дня: Неожиданный звонок. Контрнаступление возглавит С." Весь вопрос в том, что будет с Украиной, т.е. останется она в нынешних границах либо распадется на части?
лучанка до Дончанин Показати IP 25 Серпня 2014 00:32
закрий рило, а краще здохни!!!
ось так Показати IP 24 Серпня 2014 19:47
на фоні усіх цих людей, ти зі своїми коментами, виглядаєш убого, та недолуго. але є позитив, завдяки таким як ти і тобі подібним, нація згуртовується ще більше і як наслідок, ми здобуваємо незалежність. Всіх громадян України з Днем Незалежності.
ок до ось так Показати IP 24 Серпня 2014 22:09
ОООО що здобули то здобули.
Луцьк_болить до ось так Показати IP 25 Серпня 2014 00:17
яке на х.. свято, чи подуріли всі.....що в Донецьку робиться, а в них свято? чим хизуватись вишиванкою.......та хоч труси хрестиком виший, і в прапор замотайся.....що з того.....Любов, патріотизм має бути в серці, в голові!!!! Там українці полонені марширують під дулами... а президент говорить як в одне місце змезр, сорочки повдягали і все жити краще стало, проблем нема.... так хоч в кімоно ходіть, але хай буде порядок, закон, віра в нормальне майбутнє ........ Не буде в нас порядку...... Шкода людей
Болить??? до Луцьк_болить Показати IP 25 Серпня 2014 04:13
НАЙБІЛЬШЕ КРИЧАЛИ,ЩО ХОЧУТЬ "РАССЄЮ" та РОЗМАХУВАЛИ ТРИКОЛОРАМИ - НА СХОДІ УКРАЇНИ та В КРИМУ?! ДОЧЕКАЛИСЯ і РАССЄЮ і "ОСВОБОДІТЄЛЄЙ"??? ХАЙ НЕ ПЛАЧУТЬ ТЕПЕР ЗА ЗРУЙНОВАНІ МІСТА і СЕЛА! АЛЕ,ЧОМУ НАШІ ХЛОПЦІ ПОВИННІ ГИНУТИ ЗА НИХ,вони ж тепер,як БІЖЕНЦІ ХОВАЮТЬСЯ за СПИНАМИ СВОЇХ ЖІНОК і ДІТЕЙ??? ІДІТЬ І ЗВІЛЬНЯЙТЕ СВІЙ даунбас і ленере!!!
Анонім Показати IP 26 Серпня 2014 08:56
Правильно написали, любов, патріотизм повинен бути в серці. А ми тільки гриземося і хто на кого більше грязі вильє. Схаменіться люди не ображайте один одного. Росія нас гадить ще й ми помагаємо. А дісно культурні заходи потрібно по всій Волині припинити. І телебачення нехай перегляне свої програми. А то той Зеленський свої Вечірнім Києвом дограється.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus