USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Торік бюджети Волині на депозитах заробили 50 мільйонів

23 Січня 2017 13:44
Місцеві ради області у 2017 році поклали на депозитні рахунки 711 мільйонів гривень.

Про це йшлося під час оперативної наради в ОДА 23 січня.

Начальник Головного управління Державної казначейської служби України у Волинській області Михайло-Мирослав Леміщак повідомив, що у 2016 році місцеві ради поклали на депозитні рахунки в 10 разів більше коштів, ніж у 2015 році. Загальна сума коштів, які зберігалися на рахунках, сягнула 711 мільйонів гривень. Так їм вдалося заробити 52 мільйони (у 2015 році ця сума була лише 3 мільйони).

Зауважимо, торік депутати обласної ради вимагали пояснень, чому Луцька РДА не освоїла виділені кошти, а тримала їх на банківському рахунку. Зокрема, стало відомо, що депутати райради 22 квітня минулого року виділили 1,7 мільйона гривень на заміну та встановлення метало-пластикових вікон у школах району. У травні виділили ще 1,4 мільйона. Але в грудні у школах не замінили жодного вікна, а кошти лежали на депозитних рахунках.

Разом з тим, у червні 2016-го облрада ухвалила рішення про виділення коштів місцевим бюджетам відповідно до пропозицій керівників фракцій. За станом на 17 жовтня левова частка цих коштів лишалася неосвоєною. Адже, просячи кошти з обласного бюджету, ці ж громади зберігали свої гроші на депозитних рахунках.

Причому, за підсумками минулого року, бюджети Волині не встигли освоїти значну суму коштів, які повернулися до державного бюджету. З 21 мільйона гривень, які повернулися в державну казну, 7, 3 мільйона – субвенції на соціально-економічний розвиток територій, а 6,7 мільйона – з Державного фонду регіонального розвитку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus