USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У березні на Волині учасники АТО отримали 107 земельних ділянок

2 Квітня 2015 09:27
Волиняни-учасники АТО та родини загиблих на Сході краян отримали у власність упродовж березня 107 земельних ділянок. Про це повідомив начальник Головного управління Держземагентства в області Василь Василенко під час наради з представниками проектних організацій краю, які виготовляють необхідну для отримання наділів документацію.

Відтак, Василь Василенко поінформував, що від початку втілення ініціативи Держземагентства України щодо забезпечення учасників АТО земельними ділянками, в Головне управління, органи місцевого самоврядування загалом надійшла 3571 заява від учасників АТО та членів родин загиблих військовослужбовців. З них від 1 березня – 837 заяв.

Прийнято 1425 рішень (наказів) про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою на загальну площу 566,62 га, з них 407 – за останній місяць.

Надано у власність вже 312 земельних ділянок, з них 107 – упродовж останнього місяця.

Особливу увагу Василь Василенко звернув на якість роботи із родинами військовослужбовців. Зокрема, він наголосив, що заяви цієї категорії громадян мають розглядаються у стислі терміни та першочергово.

А документація із землеустрою виготовляється за собівартістю – 600-700 грн, а для родин загиблих – безкоштовно. Водночас, за словами начальника Головного управління Держземагентства в області, є низка підприємців, які виготовляють документи безкоштовно, вже розроблено 107 таких документацій. Таким чином волинським військовим допомагають підприємці Юзвик Тамара (22), Леонтій Ваврищук (15), Олексій Білевич (10), Віктор Зінчук (7), Роман Токар (5), Сергій Шубич (5) та підприємство «Волиньземсервіс» (7).

Окрім того, на Волині безкоштовно роботи виконували підприємці О.Романюк, В.Мельник, М.Хвесик, О.Колошва, Д.Дорощук, С.Шубич, Л.Гоч, Б.Трофімук, та ТзОВ «Волиньземпроект», ТзОВ «Ковельгеодезія», ПФ «Ю-Ком», ПФ «ЮрЗемсервіс», ПП «Луцькземресурс».

Разом з тим, за словами Василя Василенка,

окремі підприємства області не гребують заробляти на родинах учасників АТО, виставляючи за надані послуги рахунки, удвічі вищі від середньо ринкової вартості виготовлення землевпорядної документації. Так, до півтори тисячі гривень коштували роботи у виробничих відділах ВРФ ДП «Центр ДЗК» у Володимир-Волинському, Горохівському, Камінь-Каширському, Ковельскому, Ратнівському, Турійському районах та ТзОВ «Терра+».

Василь Василенко наголосив на неприйнятності таких сум, тим більше, що багато проектних підприємств взагалі не беруть за це кошти з волинських вояків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Знаючий Показати IP 2 Квітня 2015 10:18
Брехня, не зробив підприємець Ваврищук 15 безкоштовних проєктів!!!!
123 Показати IP 2 Квітня 2015 10:30
як завжди в числі найкращих Васька приближені: Колошва,Ваврищук,Зінчук,Хвесик,Юзвик. Набрид вже цей дешевий і нікому не потрібний популізм!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus