USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Білоруси обирають президента

11 Жовтня 2015 09:41
У Білорусі стартувало основне голосування за президента. Понад третина виборців вже проголосувала достроково. На дострокових виборах проголосували 36% білоруських виборців. Про це інформують наші столичні колеги з ТСН.

Дільниці для голосування в основний день виборів президента Білорусі - сьогодні, 11 жовтня - почали свою роботу.

У виборах беруть участь чотири кандидати: чинний глава республіки Олександр Лукашенко, лідер Ліберально-демократичної партії Білорусі Сергій Гайдукевич, лідер Білоруської патріотичної партії Микола Улахович і активістка кампанії "Говори правду" Тетяна Короткевич — єдиний представник білоруської опозиції.

иборець може проголосувати проти всіх кандидатів, така графа в бюлетені є. Виборці можуть проголосувати на дільницях за місцем реєстрації з 8:00 до 20:00 за місцевим часом (збігається з київським).

Всього в списки для голосування на виборах президента Білорусі включено трохи менше 7 мільйонів виборців, однак, більше третини білорусів скористалася можливістю проголосувати достроково — з 6 по 10 жовтня включно.

У своєму останньому перед початком голосування відеозверненні глава Центрвиборчкому Білорусі Лідія Єрмошина висловила впевненість, що білоруси прийдуть на вибори "виконати свій громадянський обов'язок".

На початку жовтня Лукашенко заявив, що для білорусів вибори повинні стати "святом". При цьому він запевнив, що організатори виборів не прагнуть таким чином когось задобрити. "Цього робити ні в жодному разі не можна. Коли ми починаємо їх (білорусів — ред.) надміру задобрювати, у них з'являються питання — навіщо і чому. Тому не треба робити дурниць. Треба йти на вибори так, як є, але враховуючи, що це іспит, — просто дошліфувати все, підтягнути і на рівні провести, щоб люди йшли на вибори, як на свято", — сказав Лукашенко.

Нагадаємо, напередодні у Мінську опозиція зібралася на мітинг протесту проти виборів. Опозиціонери бойкотують вибори. Вони не вважають це волевиявлення чесним і демократичним, тому що всі важелі впливу на виборчий процес зосереджені в руках чинної влади. Оглядачі кажуть, що переможець виборів уже відомий – це чинний глава держави Олександр Лукашенко.

Нагадаєамо, вчора, 10 жовтня, у столиці Білорусі Мінську відбувається мітинг проти фальсифікацій на президентських виборах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
123 Показати IP 11 Жовтня 2015 10:34
Бацька рулить. Якщо білоруси не виберуть - хай приїде до нас на Україну тут багато роботи йому знайдеться. Ті грузини ніх"@ не роблять а тільки розвалюють. НАМ такого президента.
яя Показати IP 11 Жовтня 2015 11:35
ІММІТАЦІЯ виборів, нібито йдуть"честні"бірлоруські вибори диктатора пожиттєві , а результат відомий наперед-лукашок прязідєнт!!! МАСКИ-ШОУ!!!
Валенку до яя Показати IP 11 Жовтня 2015 12:02
Тупой? Я три года жил в Беларуси, там большое количество людей поддерживают Лукашека. А ты смотри побольше наше СМИ. Они скажут что батька не только диктатор, а еще и пришелец с другой галлактики
. до Валенку Показати IP 11 Жовтня 2015 13:02
коментар було видалено
не білорус Показати IP 11 Жовтня 2015 12:13
Лукашенка б в Україну - порядок за 1 день
. до не білорус Показати IP 11 Жовтня 2015 13:04
значить п * д * р !!!
Васль Показати IP 11 Жовтня 2015 12:55
Без Бацька Білорусь пропаде. Для чого гратися в ту демократію? Кому вона в світі щось хороше принесла (для тих хто буде США приводити в приклад, то робзберіться в їх економіці - вона там комуністична, а демократію вони всім іншим нав'язують)? Треба щоб був пожиттєво. Питання де такого самого наступного знайти?
х до Васль Показати IP 11 Жовтня 2015 13:28
Соска лукашачя,скільки платить тобі за висери диктатор сажаючий в тюрми конкурентів опозиціонерів на престол?
Анонім до х Показати IP 11 Жовтня 2015 16:13
Вчера сябры задержали на своей границе группу из двадцати вооруженных свидомых боевиков. Ты не участвовал в ее оснащении?
х до Васль Показати IP 11 Жовтня 2015 13:39
СКІЛЬКИ ПЛАТИТЬ ТОБІ диктатор ЛУКАШОК ЗА комент-ЛИЗАННЯ??? хто проти лукашки-конкурентам опозиціонерам тюрма! читайте поки лукашкин мордерат не видалив!
Анонім до х Показати IP 11 Жовтня 2015 20:12
Между прочим, все соц опросы показывают то, что второе место в выборах президента Белоруссии занимает "Против всех". Это весьма четко характеризует белорусскую оппозицию, точнее говоря, отношение к ней сябров.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus