USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Половину чистих доходів луцьких мільйонерів хочуть забрати

16 Вересня 2014 18:44
Депутати міської ради розробляють проект, аби «великий» бізнес Луцька, який користується майном громади, платив половину своїх «чистих» доходів на розвиток соціальних проектів.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва сьогодні, 16-го вересня.

Депутати запропонували проект рішення «Про звернення до Волинської обласної спілки споживчих товариств щодо співфінансування будівництва та ремонту дошкільних навчальних закладів».

Згідно з ним бізнесменам пропонують віддавати половину доходу на розвиток дошкільних закладів міста. Мотивують це тим, що вони користуються майном міста й мають від цього мільйонну наживу.

«Якщо є бізнес, де працюють посередником між містом і бізнесом, які платять в міськраду 3 гривні з копійками за квадратний метр, а продають оренду на ринку за 60 гривень, фактично це як присмоктувачі. Тим паче, що підприємці самі роблять дахи, викладають бруківку, а вони лише беруть гроші за ніщо. Я пропоную, аби вони 50% чистого прибутку вкладали у спеціальний фонд розвитку дошкільних навчальних заклади. Бо для міста зараз необхідно 3 ДНЗ, аби вирішити проблему», - пояснив бачення проекту депутат Андрій Осіпов.

З його слів, аби облспоживспілка погодилася на таку пропозицію, то місто щороку отримувало б 12 мільйонів гривень. Депутат додав, що коли бізнесмени не проявлять добру волю і не покажуть свій бізнес як соціально-відповідальний, то знайдуться нові механізми впливу на них, навіть можливий перегляд їх угоди з Луцькрадою щодо діяльності.

Підтримав таку ідею і депутат Луцької міської ради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Петро Савчук.

«Звісно, їх ніхто не зобов’яже виконувати таке наше рішення. Однак це корисний проект для громади міста», - сказав депутат та додав, що механізм взаємодії можна буде знайти.

Також члени профільної комісії наголосили, що продовженням цієї справи можуть стати і наступні підприємства Луцька.

Даний проект рішення буде запропоновуй на затвердження обранцям міста під час 64-ї сесії міської ради, яка відбудеться уже наступного тижня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 16 Вересня 2014 18:53
Тупаки чи мрiйники?
Анонім Показати IP 16 Вересня 2014 18:59
Нічо ви в мене не заберете.
Ірина Показати IP 16 Вересня 2014 19:07
було б чудово, але такого не буде.
БУгагагаааа Показати IP 16 Вересня 2014 19:42
Бджоли проти меду? не смішіть мої копита)))
Знаючий Показати IP 16 Вересня 2014 22:28
Якщо копнути так, трохи глибше, то все майно обспоживспілок, чи навіть Укрспілки є по своїй суті державним. Припустивши,навіть, що власниками цього майна є пайовики, то Урспілка та облспоживспілки - це просто управлінська надбудова, яка не мала б права без споживчих товариств (а саме там зареєстровані пайовики) розпоряджатись даним майном. Але так склалося, що за багато років "діяльності" майно з балансів СТ та спільних підприємств було перетягнуто на баланси облспоживспілок та Укрспілки, а нехитрі зміни в установчі документи цих паразитуючих структур, повністю відсікли "низи" від управління цим майном. Якщо додати до цього корупційне зрощення влади та управлінських чиновників вищого рангу спілок, то напрошується дуже простий висновок - державу обдурять у будь - якому випадку...І не пошкодує Горгут, чи будь - хто на його місці грошей на купівлю державного чиновника, чи цілої комісії. Гроші то не його! Адже тут переслідується більш важливіша ціль - надалі залишатися паразитуючою присоскою на якомога довший термін....За державу соромно...
Лучанин Показати IP 17 Вересня 2014 00:19
На сторожі доходів спритних і багатих стоїть законодавство України, яке знаходиться в руках олігархічних партій. Обездолені виборці знову "виберуть" у Верховну Раду партії та їх кандидатів, які кинуть на вибори мільйони.
Люстратор Показати IP 17 Вересня 2014 11:10
У перших 3 керівників міста потрібно все конфіскувати без суда і слідства це злодії №1 а тоді далі по списку. Все місто знає кому скільки платило хабарів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus