USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Щоб не забирати землю в облспоживспілки, пропонують альтернативу

19 Лютого 2015 18:46
Термін договору оренди облспоживспілкою майже трьох гектарів землі під «Центральним» ринком у Луцьку завершується. Депутати пропонують його не продовжувати, а мер каже дати землю ще на два роки.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру 18-го лютого.

Зі слів члена комісії Євгенія Ткачука, в Луцьку міську раду надійшов лист від працівників ринку, які просять продовжити договір оренди для Волинської обласної спілки споживчих товариств.

«Лист надійшов за підписом 1200 осіб. Люди просять продовжити оренду й це просить Луцький міський голова Микола Романюк», - розповів Ткачук.

Альтернативний проект рішення, пояснює депутат, передбачає продовження оренди на два роки.

Такий проект рішення, вважає член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук, не можна підтримувати, бо це не в інтересах громади й міського бюджету зокрема.

«Облспоживспілка просто грабує мільйони й залякує людей на ринку. Продавцям кажуть, що заберуть у них торгові точки, відключать світло. А це, по-суті, лише посередник між тими, хто торгує й Луцької міської радою, яка дає землю в оренду облспоживспілці. Згідно з попередніми розрахунками, приблизно 30 мільйонів гривень щороку вони забирають. А це ті гроші, за які можна будувати дошкільні навчальні заклади, ремонтувати дороги й розбудовувати місто. Взагалі, я проти продовження їм договору, але якщо такий стан справ, то продовжити можна лише на рік, аби після місцевих виборів нова команда зайнялася цим питанням», - наголосив Ігор Поліщук.

Із цього приводу депутат Ткачук почав сперечатися, мовляв, уже три роки він чує про те, що необхідно створити комунальний ринок, який опікуватиметься усіма ринками міста. Втім, жодних конкретних розрахунків ніхто й не представив досі.

Поліщук наголосив, що це робота міського голови, у підпорядкуванні якого штат у 500 чоловік.

Членам цієї профільної комісії депутат Богдан Шиба запропонував дослухатися до пропозиції колег із комісії з прав людини і законності.

«Я пропоную врахувати й дослухатися рекомендацій комісії з прав людини й законності, де вирішили для забезпечення прав суб’єктів підприємницької діяльності зобов’язати виконком подати проект рішення про створення комунального підприємства, яке опікуватиметься ринками Луцька. Також є пропозиція аби громадські організації, підприємці, які там працюють, подали міському голові кандидатуру на посаду директора ринку», - поінформував Шиба.

Втім, члени профільної комісії не дійшли одностайності. Одні депутати казали, що раніше вже голосували за відміну дозволу й змінювати свого рішення не будуть, інші - готові були йти на компроміс.

Нагадаємо, торік депутати Луцької міськради прийняли рішення про розірвання договору з орендарем – облспоживспілкою щодо Завокзального ринку. Втім, під час сесійного засідання прийшли з мітингами люди й «змусили» обранців громади скасувати своє рішення, щоб облспоживспілка й надалі керувала ринком.

Остаточне рішення щодо продовження договору чи його припинення з облспоживспілкою прийматимуть під час пленарного засідання 71-ої сесії Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анонім Показати IP 19 Лютого 2015 21:50
напевно вже тому Ткачуку щось Горгут заслав
вже до Анонім Показати IP 19 Лютого 2015 21:52
не єдінажди.це років пять триває..мордний парінь..гламурний расходи..подприємець..
євген Показати IP 19 Лютого 2015 21:51
ткачук людина знана..по тих ларьках які задарма місту виникли як гриби..ковбасні...по тих десяти ділянках в парку біля сапалаївки..де є і його..по тому як тягнув правдами і неправдами Варшавку для горгута..пару раз за останні пару років...обранці громади хочуть іще мінімум на два роки здати горгуту для дойки пару тисяч підприємців разом з мінімум двома міліонами гривень в місяць по зарашніх його ставаках..цце чистими два міліона..а друг горгута микола ще з комсомола..як дуби секретарі..і сини вже підросли..та й про пенсію пора думати..підприємцям треба юридично зрозумілі та з фіксованною формулою по оплаті послуг договори,з зазначенням місць в натурі на плані..зараз договір новий горгута то вічне рабство.прочитайте хоч 4.пункт.взагалі хто не в тємі.гугл-горгут володимир Михайлович.читайте лучани та гості-дивуйтесь як землю брати по 1.6 а здавати по 60.поки що.а там підніме як вже його шепчуть до 200 і за два роки щось ще придумає на 25...гугл.горгут володимр михайлович
словянск два Показати IP 19 Лютого 2015 22:01
Лист надійшов за підписом 1200 осіб..дуже сурйозно ..бумага кінчилась?чого не 5 тис...на мітинг знов пригоне контролерів,чоловіків їхніх..бухалтерів..і десяток амбіційних жіночок кантужених ще з тих часів з нереалізованним бажанням блєснути в вигляді підприємця..бліснуть візгом..вже було літом по варшавці
збоченим Показати IP 19 Лютого 2015 22:31
коментар було видалено
Тролям Показати IP 19 Лютого 2015 23:12
Що ще Ткачуку приклеєте факти заздрість погана штука
ти до Тролям Показати IP 20 Лютого 2015 15:35
трошки коментарі міняй..десь на сайті таке було під статтею про річницю башкаленка на площі..злямліл чи сам?
факти до Тролям Показати IP 20 Лютого 2015 15:36
в кадастровій карті.вільний доступ в онлайнє..
Полішуку Показати IP 19 Лютого 2015 23:53
Ігорьок вийди до підприємців і запропонуй своє бачення чи в штанішки наклав бізнесмен ти наш
Ігор до Полішуку Показати IP 20 Лютого 2015 08:18
Женік, харош тут писати. Займись ділом.
женік до Ігор Показати IP 20 Лютого 2015 15:33
всігда при дєлі як при роговполах був,так при тігіпках терся,бандюком не вишел но старатєльно гламурно косить..зараз вот Романюк,горгут з друзями напевно і не вітається..корєші не виплили а він виплив..
Особисто шибі Показати IP 19 Лютого 2015 23:56
Будучи міськім головою ,кішка тонка була прийняти таке рішення ,зараз герой патякати.
да до Особисто шибі Показати IP 20 Лютого 2015 15:30
то героїчне рішення...позбавити горгута одного з трьох міліонів тільки по луцьку..фундаментальне..про що ви говорите?один п.. ,шугає та нагигає..іншим щоб те все зупинити треба руку підняти..три мільйона і десяток піднятих рук..колхоза вже не буде..комсомольського общака тоже..фбр треба?договора напряму з підприємцями і всьо..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus