USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку мізкують над графіком відключення електроенергії

9 Грудня 2014 17:14
Про аварійні відключення електроенергії лучан можуть не повідомляти.

Про це під час оперативної наради сьогодні, 9 грудня, повідомив Луцький міський голова Микола Романюк.

Він наголосив, що, на превеликий жаль, Луцьку міську раду не повідомляють про відключення електрики заздалегідь. Саме через це міська влада й не може попередити лучан завчасно. Зі слів очільника міста, усі розпорядження щодо аварійних відключень надходять із столиці. Опісля про це дізнається диспетчер, в обов’язки якого й входить передача інформації.

Проте подібні розпорядження є обов'язковими до виконання протягом 10-15 хвилин і питання щодо їх відтермінування чи невиконання розглядатись не може. Про це розповів головний інженер Луцької міської філії ПАТ «Волиньобленерго» Валерій Мазін.

Він наголосив, що ПАТ «Волиньобленерго» робить усе для того, аби подібних відключень та аварій було якомога менше. Для цього виконали профілактичні роботи на 40 трансформаторних підстанціях. Окрім цього лише з вересня 2014 року відремонтували та запустили в роботу 11 кабельних ліній потужністю 0,4 кіловольта та 22 кабельні лінії потужністю 10 кіловольт; підготували до роботи 36 трансформаторів загальною потужністю 9000 кіловольт-ампер; вивели з резерву та увімкнули в роботу 10 трансформаторів загальною потужністю 2500 кіловольт-ампер; обладнали та ввели в роботу трансформаторну підстанцію потужністю 250 кіловольт-ампер; виконали чистку траси повітряних ліній загальною протяжністю 46 кілометрів.

Зі слів головного інженера, вищеперераховані роботи були спрямовані, перш за все, для підвищення надійності електропостачання об'єктів, що забезпечують життєдіяльність міста. Зокрема, лікарень, котелень, вузлів сполучення, військових частин, дитячих садків та шкіл. І як наслідок, за станом на сьогоднішній день схема електропостачання цих об'єктів відповідає присвоєній їй категорії надійності електропостачання.

Наразі у місті застосовують графіки аварійних вимкнень електроенергії. Причини цього можуть бути будь-які: аварія на генеруючих електростанціях, обмежена кількість палива, пошкодження магістральної ділянки мережі, тобто все, що може призвести до дефіциту виробництва потужності.

Введення зазначених вище графіків передбачено інструкцією про складання і застосування графіків обмеження та аварійного відключення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання, затвердженою наказом Міністерства палива та енергетики України.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що у зв’язку з введенням графіка аварійних відключень електроенергії в Україні, лучани почали скаржитися до міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus