USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучани скаржаться на аварійне відключення електроенергії

9 Грудня 2014 08:38
У зв’язку з введенням графіка аварійних відключень електроенергії в Україні, лучани почали скаржитися до міськради.

Про це стало відомо під час оперативної наради у Луцького міського голови Миколи Романюка сьогодні, 9 грудня.

Так, кількість звернень, що стосувалася цього питання, серед лучан становить 382 дзвінки.

Всі звернення оперативно скерували в Луцьку міську філію ПАТ «Волиньобленерго». В той же час у міськраді запевняють, що проінформувати населення щодо усіх планових відключень світла не було можливості через відсутність таких графіків відключень.

Тож внаслідок відключення електроенергії зупинили роботу котельні на вулиці Боженка, 34; Дубнівській, 32; Даньшина, 10.

Однак, зі слів головного інженера Луцької міської філії ПАТ «Волиньобленерго» Валерія Мазіна, зараз у місті застосовуються графіки аварійних вимкнень електроенергії. Причини їх застосування можуть бути різні: аварія на генеруючих електростанціях, обмежена кількість палива, пошкодження магістральної ділянки мережі, тобто все, що може призвести до дефіциту виробництва потужності.

Введення зазначених вище графіків передбачено інструкцією про складання і застосування графіків обмеження та аварійного відключення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання, затвердженою наказом Міністерства палива та енергетики України.

Відповідно до розподілення обов'язків вказівку по застосуванню графіків аварійного відключення дає диспетчер ДП «НЕК «Укренерго» диспетчеру обленерго. Ці розпорядження є обов'язковими до виконання протягом 10-15 хвилин і питання щодо їх відтермінування чи невиконання розглядатись не може. Тобто відключення відбувається без попередження споживачів та узгодження з місцевими органами влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 9 Грудня 2014 08:43
"Влада" заипала...
... Показати IP 9 Грудня 2014 08:52
а в районах міста, де живуть чиновники - теж відключатимуть світло?
))) до ... Показати IP 9 Грудня 2014 11:05
им пофигу. у них генераторы, скорее всего, установлены. гражданам обывателям же - большой привет. в следующий раз перед тем, как выходить скакать и орать про даунбасс, рекомендую узнать, на каком ресурсе работают украинские тэц и какой процент электроэнергии они производят. точнее, производили.
свг Показати IP 9 Грудня 2014 09:04
у переліку вулиць які можуть виключати відсутні вулиці району Чернишевського та ліпинське поледе живе лцька біднота.
Оксана Показати IP 9 Грудня 2014 11:30
"Причини їх застосування можуть бути різні: аварія на генеруючих електростанціях, обмежена кількість палива, пошкодження магістральної ділянки мережі, тобто все, що може призвести до дефіциту виробництва потужності" - нагла брехня! на Федорова весь минулий тиждень відключали зранку орієнтовно з 9 до 11-12 і цей так само. Мали б совість по черзі різні вулиці відключали б, а не одні й ті ж самі! Нзивається "дякуємо, що хоч не ввечері".
Лучанка Показати IP 9 Грудня 2014 11:32
Це вже дістало.Хто заплатить за поламані побутові прилади? Ви одним виключаєте, а іншим ні.Ні одному чиновнику чи бізнесмену не відключаєте.Скільки ви будете робити з нас дурнувати піддослідних кроліків.Якого чорта вимикаєте в час,коли діти приходять з садочків і шкіл,люди з роботи вимкніть з 9 до 10.Ви навмисно мучите людей.випробовуєте нерви,коли буде третій майдан,Ой буде набагато гірший бо зброї у населення дуже багато.У нас Укрїна напічкана атомними станціями, а у нас нема електроенергії. Це сапожнік без чобіт.Ріаненська атомна- куди діваєте її електроенергію.Продаєте, а кошти крадете, для чого продавати, а собі виключати світлдо ?Російському Криму даєте світло ,хотіли расеї хай мають вимкніть світло і воду і хай скачуть в расею,попутного вітру їм.Мало того,що гинутуть наші діти,ще й світло вимкніть,газ виключівть і буде все ОК.Хліб заберіть і ще підніміть вартість його,бо в нас на Волині найбільший урожай зібрали і 33 рік вам знову повернеться.
))) до Лучанка Показати IP 9 Грудня 2014 23:34
все вопросы - самим себе, на майдан и к правому сектору.
123 Показати IP 9 Грудня 2014 16:22
Скільки можна брехати? На одній стороні Кравчука відключають щодня, а на іншій ні. Треба заставити зробити чіткі графіки відключення. І не потрібно говорити про перенапругу.
екскурсовод Показати IP 9 Грудня 2014 17:11
"У зв’язку з введенням графіка аварійних відключень електроенергії в Україні"..."не було можливості через відсутність таких графіків відключень" - ВН, Ви оприділіться чи є ті графіки, чи нема?:??
tiora Показати IP 10 Грудня 2014 21:43
На половині району ГПЗ відключають електроенергію вже третій день підряд, а друга половина, хоть би хни..Казали що школи чипати небудуть, а в 24 школі теж світла не має, як дітям на групі продовженого дня чи гуртках??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus