USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку просять дозволити зброю цивільним

21 Жовтня 2016 15:02
Петиція з ініціативою про звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України та Голови Верховної Ради України підтримати законопроект № 1135-1 «Про цивільну зброю і боєприпаси» в Луцьку не набрала достатньої кількості голосів, та ця тема стала предметом розгляду депутатської комісії.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 21 жовтня.

Заступник начальника юридичного управління міськради Наталія Юрченко повідомила, що петицію, яка не набрала достатньої кількості голосів, оформили як звернення до їх відділу. А вони, своєю чергою, звертаються до комісії, аби депутати зробили висновок, доцільно чи ні приймати відповідне звернення до Верховної Ради.

Автор звернення-петиції Роман Будчик мотивує свою ініціативу тим, що нині чинне законодавство не врегульовує питання використання вогнепальної зброї цивільними власниками. Зазвичай проти тих, хто таким чином змушений себе захищати, ще й порушують кримінальні провадження за перевищення самозахисту або нанесення тілесних ушкоджень.

У відповідь на аргументи про те, що дозвіл на вогнепальну зброю може призвести до росту злочинності, вважає він, люди, які мають дозвіл на носіння зброї не підуть вчиняти злочин, а навпаки, використовуватимуть його для захисту або ж щоб злочинам запобігати. Тим паче, на його думку, це актуально в контексті останніх подій в країні і росту злочинності.

Зрештою, члени комісії домовилися вивчити це питання і підготувати відповідний проект рішення на наступне пленарне засідання сесії міськради, щоб луцькі депутати змогли висловити свою позицію з цього приводу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
правильно! Показати IP 21 Жовтня 2016 15:08
в нас є уже все! тільки не вистачає зброі та танка в кожну хату
до будчика Показати IP 21 Жовтня 2016 15:25
зброю будеш видавати?роздавати? чи знов кредит брати?
наркотія Показати IP 21 Жовтня 2016 15:27
хочу автомат "узі"
gspl'w Показати IP 21 Жовтня 2016 16:00
Це для чого ? щоб напивались і стріляли один в одного ?
Волиняка до gspl'w Показати IP 21 Жовтня 2016 17:01
Якщо ти бидло то так і будеш робити
gspl'w до Волиняка Показати IP 24 Жовтня 2016 14:34
)))))))))))))))))))))))))) ти просто убога чи може убогий , через таких недалеких, як ти, б*дло і буде так робити
свідомий Показати IP 21 Жовтня 2016 17:03
Будчик мабуть не дивився право на владу де Фацевич розповідав свої враження від поїздки в США де спільно з місцевими поліцейськими патрулюваа одне з міст за кількістю населення як у Києві. Так там за добу стається 60-70 озброєних пограбувань і це в одному місті. Для прикладу в нас на всю державу в середньому 5-6 за добу. Місцеві поліцейські це пояснюють великою кількістю зброї на руках у населення при цьому на пограбування ідуть і в тому числі і з легально зареєстрованою зброєю. Я думаю правосвідомість українця і американця можна і не порівнювати.Наявність зброї у потенційної жертви заставить злочинця лише ретельніше підготуватись до злочину діяти жорсткіше і рішучіше. Замість посилення правопорядку отримаємо велику кількість хуліганств і п'яних розбірок з використанням вогнепальної зброї.
Олексій до свідомий Показати IP 23 Жовтня 2016 12:08
Українська Асоціація Власників Зброї представила докази і довела, що слова Фарцевича не мають нічого спільного із реальністю. Озброєних пограбувань у США в рази менше (така інформація там знаходиться у вільному доступі), злочини із зареєстрованою зброєю розкриваються майже 100% і досить швидко. Так що не треба вводити в оману людей. Краще почитайте скільки нагородної зброї ці "противники" її розповсюдження повидавали собі та оточенню. Виходить у "обраних" правосвідомість інша, не така як у челяді?
свідомий до Олексій Показати IP 23 Жовтня 2016 23:46
Мені вистачає регулярних новин з США про влаштовані черговим неврівноваженим стрільби з великою кількістю невинних жертв
до свідомого до свідомий Показати IP 25 Жовтня 2016 16:45
Скажи будь ласка який відсоток даних правопорушень скоювався з зареєстрованою ЛЕГАЛЬНОЮ зброєю..
свідомість Показати IP 21 Жовтня 2016 18:25
Суспільство не готове взяти відповідальність за свої дії та вчинки.В жодному разі не можна вирішувати такі питання необдумано.Хто відповідатиме за наслідки?
Бог до свідомість Показати IP 21 Жовтня 2016 20:46
А воно і не буде готове ніколи не бійтесь всі до Мене попадете,а ракові хворі зможуть себе від мук раніше позбавити і це не гріх
свідомість Показати IP 21 Жовтня 2016 18:26
Суспільство не готове взяти відповідальність за свої дії та вчинки.В жодному разі не можна вирішувати такі питання необдумано.Хто відповідатиме за наслідки?
Я Показати IP 21 Жовтня 2016 19:23
Беріть дозволи і купляйте, все офіційно продається, але стрільба тільки одиночними
Олексій до Я Показати IP 23 Жовтня 2016 13:36
Короткоствольну нарізну зброяю купити не можна.
Духовний Показати IP 22 Жовтня 2016 00:48
Люди , зброї і так зараз валом лежить в людей. І що часто зараз перестрілки по місту? Хто хоче той має йому не тре для цього закон. І нічого поганого нема в тому щоб її легалізувати , рахую що легально будуть купувати свідомі люди, а нелегальної і так вистачає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus