USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку шукають власника для бомбосховища

7 Серпня 2015 12:25
На території Картонно-рубероїдного комбінату, який нині знаходиться на останній стадії ліквідації, знаходиться захисна споруда, яку Луцька міська рада не захотіла приймати на баланс комунальної власності міста через її віддаленість від житлової забудови. Тому бомбосховище хочуть передати у комунальну власність області.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області сьогодні, 7 серпня.

Як розповіла завідувач сектором з питань управління державним майном Фонду держмайна Оксана Будкіна, на території Картонно-рубероїдного комбінату знаходиться захисна споруда, яка, свого часу, не увійшла до статутного капіталу при приватизації підприємства. Вже майже рік триває ліквідація юридичної особи, а тому не можна лишити державне майно без господаря. Бомбосховище вже пропонували Луцькій міській раді, проте від нього відмовились, мотивувавши це тим, що об’єкт знаходиться на віддалі від житлової забудови.
Члени комісії зауважили, що взяти об’єкт в обласну комунальну власність – це, фактично, «передати нікому», оскільки у цьому разі важко знайти відповідального за нього. Як зауважив депутат Василь Байцим, у місті існує схожа проблема з декількома об’єктами. Мовляв, замість того, щоб вони пустували, в них можна облаштувати спортзали чи інші заклади. Проте, цього робити не можна, оскільки у випадку небезпеки містяни повинні мати місце для укриття.

ЧИТАТИ ПЕРЕЛІК БОМБОСХОВИЩ У ЛУЦЬКУ

Тому, якщо держава відповідає за ці об’єкти, то повинна робити це до кінця.
Попри те, що Картонно-рубероїдний комбінат знаходиться на стадії ліквідації, на території діє картонно-паперова фабрика, на якій працюють близько 200 людей. А тому голова комісії Святослав Кравчук запропонував передати бомбосховище у користування підприємству без права зміни цільового призначення, щоб працівники мали місце для укриття на випадок небезпеки.

Нагадаємо, передати цю будівлю цивільної оборони на утримання Луцькій картонно-паперовій фабриці вже пропонували депутати міськради.
Натомість, завідуюча сектором з питань управління державним майном Фонду держмайна каже, що установа не дуже зацікавлена в цьому.

Після обговорення члени профільної комісії проголосували за те, щоб рекомендувати передати об’єкт у користування ТОВ «Луцька картонно-паперова фабрика», а також щоб Управління ДСНС на Волині проінспектувала бомбосховище та визначила його стан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ольховий Показати IP 7 Серпня 2015 13:07
Й....стид,оголосите весь список здобуття.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus