USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Луцька міськрада не хоче опікуватися бомбосховищем на КРЗ

17 Березня 2015 14:15
Будівлю цивільної оборони депутати пропонують передати на утримання Луцькій картонно-паперовій фабриці.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань комунального майна та приватизації 17 березня.

Розглядали проект рішення про згоду на передачу в міську комунальну власність будівлі цивільної оброни - сховища на вулиці Карбишева, 3 (на території КРЗ).

ЧИТАТИ ПЕРЕЛІК БОМБОСХОВИЩ У ЛУЦЬКУ

Як повідомила начальник відділу управління майном комунальної власності міськради Алла Грабко, приміщення цивільної оборони наразі перебуває у державній власності, зараз це приміщення – на балансі Картонно-руберойдового комбінату, щодо якого розпочата процедура ліквідації. У зв’язку з тим, що підприємство ліквідують, це приміщення потрібно передати на утримання. З цього приводу до міськради понад рік звертається Фонд держмайна України.

Приміщення обстежили торік і визначили, що воно потребує коштів для приведення у відповідний стан. Розташоване воно на території комбінату, вхід куди відбувається через прохідну, тобто, доступ до сховища не є вільним. А відповідно до будівельних норм, сховище повинно розташовуватися поблизу житлових будинків, щоб мешканці могли заховатися у разі небезпеки (не далі 400 метрів від багатоповерхової забудови). Відстань від житлових будинків до сховища становить понад кілометр, тобто місцеві мешканці не зможуть швидко укритися у сховищі в разі небезпеки.

ЧИТАТИ ЩЕ: КУДИ ЛУЧАНАМ ХОВАТИСЯ У РАЗІ ТРИВОЖНИХ ПОВІДОМЛЕНЬ

Вказане сховище створювалося не для укриття цивільного населення, а для укриття працівників підприємства. Оскільки на території КРЗ працює Луцька картонно-паперова фабрика, у якій є до 400 працівників, підприємство потребує такого сховища.

Відтак, на думку начальника відділу управління комунальним майном, доцільніше передати укриття на баланс ЛКПФ, залишивши у державній власності.

У підсумку, члени комісії рекомендували міськраді відмовити у прийняття в комунальну власність будівлі цивільної оборони.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що лише 31 тисяча мешканців міста зможе поміститися в наявних захисних спорудах, тож у разі надзвичайних ситуацій лучан закликають використовувати підвали багатоповерхівок. Ще 186 тисяч лучан не матимуть, де сховатися у випадку небезпеки.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЦЬКІ БОМБОСХОВИЩА: ВІД ЗАВАЛІВ ДО РОЗКОШІ. ФОТОРЕПОРТАЖ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus